سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان؛

روز تنوع زیستی، فرصتی در راه ارتقای آگاهی های گردشگری پایدار است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: روز جهانی تنوع زیستی فرصتی مهم در راه ارتقای آگاهی های مردم نسبت به گردشگری پایدار است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حمید ظهرابی با گرامیداشت اول خرداد برابر با 22 می بعنوان'روز جهانی تنوع زیستی' افزود: امسال شعار روز جهانی تنوع زیستی با توجه به شعار سال2017 سازمان ملل تحت عنوان 'سال بین المللی گردشگری' پایدار بعنوان «تنوع زیستی و گردشگری پایدار» نامگذاری شده است.
 
وی افزود: اصفهان از لحاظ موقعیت جغرافیایی، شرایط خاص فرهنگی، تنوع گونه ای و عرصه های حفاظت شده، جمعیت قابل توجهی از گونه های حیات وحش را در خود جای داده و از این حیث جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
 
وی اضافه کرد: تاکنون در استان بیش از 2 هزار گونه گیاهی مربوط به حدود 700 جنس و در قالب 130 خانواده شناسایی شده است که از این تعداد 350 گونه دارویی، 45 گونه انحصاری، 54 گونه آسیب پذیر، 16 گونه نادر و 19 گونه در خطر انقراض وجود دارد.
 
وی گفت: همچنین تاکنون 484 گونه مهره دار شامل 62 گونه پستاندار، 296 گونه پرنده، 40 گونه خزنده، هشت گونه دوزیست، 41 گونه ماهی در استان شناسایی شده است که آهوی ایرانی، هوبره، زاغ بور و یوزپلنگ ایرانی از گونه های شاخص محسوب می شوند.
 
ظهرابی خاطرنشان کرد: با این وجود اصفهان بدلیل موقعیت ویژه اقتصادی، اجتماعی، شرایط خاص اقلیمی و توسعه نامتوازن صنعتی و کشاورزی، با تنگناهای گوناگونی در پایداری توسعه رو به روست و آن چه می تواند به این استان برای برون رفت از وضعیت کنونی کمک کند نظام عملیاتی و برنامه ریزی مناسب در فرایند توسعه و اصلاح بارگذاری های غیراصولی است.
 
وی تکیه بر صنعت گردشگری را بعنوان محور اصلی توسعه و طبیعت گردی را بعنوان یک ظرفیت جدید توسعه پایدار استان توصیف کرد و گفت: حفاظت از زیستگاه ها و گونه های حیات وحش یکی از کلیدهای اصلی دستیابی به توسعه پایدار و خردمندانه استان اصفهان به شمار می رود.
 
ظهرابی افزود: با توجه به پراکندگی شبکه مناطق حفاظت شده در مرکز و شرق استان توسعه چنین مناطقی در شرق و نواحی کویری باید مورد توجه و برنامه ریزی جدی قرار گیرد تا علاوه بر حفظ تنوع زیستی بعنوان اهداف اصلی ایجاد مناطق حفاظت شده، نقشی اثرگذار در توسعه گردشگری بخصوص طبیعت گردی استان ایفا کند.
 
وی مشارکت مردم و سازمان های مردم نهاد زیست محیطی را در این زمینه تاثیرگذار عنوان کرد و افزود ایجاد شرایط برای متقاضیان در بخش ایجاد قُرق های اختصاصی از ظرفیت های جدیدی است که امکان توسعه و بهره گیری پایدار و ایجاد رشد اقتصادی، اشتغال و افزایش درآمد جوامع بومی را به همراه دارد.
 
 
 
انتهای پیام/م
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.