سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درمان ناباروری با بهره‌گیری از فناوری چاپ سه‌بعدی

دانشمندان در تازه‌ترین تحقیق خود موفق شدند یک موش نابارور را با استفاده از تخمدان‌های چاپ سه‌بعدی بارور کنند. محققان امیدوارند این فناوری برای انسان نیز به کار رود.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یک تیم تحقیقاتی در مرکز Northwestern به‌تازگی موفق شدند با بهره‌گیری از فناوری چاپ سه‌بعدی، موش ناباروری را بارور کنند. آنها برای این کار، تخمدان‌های موش را با تخمدان‌هایی که با فناوری چاپ سه‌بعدی حاصل شده بود جایگزین کردند. تخمدان‌های چاپ سه‌بعدی، منافذ تخمدان‌ها یا کیسه‌های پرآبِ حاوی تخم‌های نابالغ را در خود نگهداری می‌کنند. تخمدان‌های جدید از این منفذها و تخم‌ها تا زمان تخمک‌گذاری، بارداری و وضع حمل محافظت می‌کنند.
 
کلید موفقیت این تحقیق، ساختار ماده‌ای است که در چاپ سه‌بعدی به کار رفته است. این ماده باید از مواد ارگانیک ساخته شده باشد تا بدن آن را دفع نکند. از طرفی نباید زیاد نرم باشد چون احتمال دارد در طول جراحی و عمل پیوند خُرد شده و از بین برود. در نمونه‌های مشابه این تحقیق که در گذشته انجام شده، ساختار ماده مورد نظر بیشتر از آب تشکیل شده بود که باعث شُل و نامقاوم شدن و در نتیجه متلاشی شدن آن شده است.
 
تیم Northwestern از ماده ژله‌مانندی به نام کولاژن بهره برد؛ این ماده دارای لایه‌های متعددی است که آن را محکم و بادوام می‎سازد. متأسفانه فعلاً نمی‌توان این تخمدان‌های سه‌بعدی را مستقیماً در بدن انسان کار گذاشت. منفذهای پوست انسان نسبت به موش بسیار بزرگتر است و سریع‌تر رشد می‌کند بنابراین، لازم است شکل فعلی تخمدان‌های چاپ سه‌بعدی تغییر یابد. اما می‌توان امیدوار بود که در آینده‌ای نزدیک از این فناوری برای درمان زنان نابارور بهره برد.


 
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.