سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش خبرگزاری رویترز از خوداتکایی پیونگ‌یانگ؛

توسعه اقتصادی و نظامی کره‌شمالی علی‌رغم تحریم‌/ اجرای موفق سیاست تولید و مصرف کالاهای داخلی

تیم خبری رویترز ضمن سفر به کره شمالی گزارشی از روند خوداتکایی در عرصه تولید کالاهای داخلی در این کشور تهیه کرده است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ خبرگزاری رویترز در مطلبی نوشت: کره شمالی علی رغم تحریم‌های اقتصادی گسترده آمریکا و غرب، موفق شده در تولید محصولات مختلف در داخل این کشور به خوداتکایی برسد. از خمیر دندان با رایحه هویج و ماسک زغال گرفته تا موتور سیکلت و صفحه‌های (پنل) خورشیدی، بیشتر کالاهای اساسی مورد نیاز این کشور در داخل تولید می‌شود.



بسیاری از بازدیدکنندگان از کره شمالی پس از بازگشت از این کشور، نسبت به تولید محصولات داخلی و فروش آن‌ها در مغازه‌ها و فروشگاه‌های بزرگ ابراز تعجب کرده‌اند. آن‌ها اعلام کردند کره شمالی تنها کشوری است که با وجود اعمال تحریم‌های گسترده علیه آن، به مصرف‌کننده تمام قد کالاهای چینی تبدیل نشده، بلکه تحریم‌های سختگیرانه آمریکا علیه آن موجب اتخاذ استراتژی دوگانه توسعه اقتصادی و نظامی شده است.



در بخشی از این گزارش آمده است: چین نخستین صادرکننده کالاهای مصرفی به کره شمالی است. با این حال، بنای سیاست اقتصادی "کیم جونگ اون"، رهبر کره شمالی بر پایه تولید و مصرف کالاهای داخلی است. این سیاست به منظور تقویت ایدئولوژی ملی "جوچه" (سیاست اتکاء بر خود، فلسفه سیاسی حاکم بر کشور کره شمالی) یا اعتماد به نفس ملی و جلوگیری از خروج ارز به کار گرفته می‌شود.

در حال حاضر، هیچ اطلاعاتی در دست نیست که چه محصولاتی داخل این کشور تولید می‌شوند. آمارهای صادراتی از کشورهای مالزی و چین، نوع کالاهای مصرفی در کره شمالی را انعکاس نمی‌دهد. وزارت بازرگانی چین همواره از اظهارنظر درباره نوع و حجم کالاهای صادراتی به کره شمالی امتناع کرده است؛ ولی طبق مشاهدات میدانی بازدیدکنندگان از کره شمالی، بخش عمده کالاهای مصرفی کره شمالی در داخل این کشور تولید می‌شود.



رویترز در ادامه این گزارش با اشاره به حضور تیم خبری خود در پیونگ یانگ آورده است: کشور کره شمالی یکی از منزوی‌ترین کشورهای جهان است که سفر خارجی‌ها را به شدت کنترل می‌کند. تیم خبری رویترز ماه گذشته به پیونگ یانگ سفر کرد و به همراه مراقبین دولتی در یک فروشگاه حاضر شدند. آنچه در این فروشگاه به چشم می‌خورد مواد غذایی و بهداشتی تولید داخل بود و هیچ اثری از خوراکی‌ها با برندهای شناخته شده خارجی مشاهده نمی‌شد. "ریکیانگ سوک"، کارمند ۳۳ ساله این فروشگاه ضمن اشاره به کیفیت محصولات گفته: «بیشتر کالاهایی که در فروشگاه‌های کشور به فروش می‌رسد اعم از مواد غذایی، مواد بهداشتی و آرایشی، سیگار و حتی تجهیزات پیشرفته ورزشی، تولید داخل هستند. شما می‌توانید طعم میوه‌های واقعی را در نوشیدنی‌های تولید کشور درک کرده و آن‌ها را با نمونه‌های خارجی مقایسه کنید.»




تیم خبری رویترز با اشاره به مصرف بالای کالاهای تولید داخل در کره شمالی، از مجهز بودن تمامی محصولات به ماتریس بارکد خبر داد.

به رغم اتخاذ سیاست اتکاء بر خود کره شمالی، این کشور همچنان به تجارت با چین و واردات برخی مواد خام برای تولیدات خود متکی است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.