به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیرحسین جمشیدی در خصوص مشاهده شیشه در برخی داروهای گیاهی اظهار داشت: سازمان غذا و دارو تمام داروهای گیاهی عرضه شده در مراکز معتبر را نظارت میکند، کار میدانی انجام میدهد و این فرآوردهها را آزمایش میکند، اما مساله این است که داروهای گیاهی دست ساز از سوی برخی افراد غیرکارشناس و سودجو در عطاریهای غیرمجاز عرضه میشود.
وی افزود: فرآوردههای دستساز گیاهی متاسفانه در برخی مراکز مانند عطاریهای غیرمجاز وجود دارد و ممکن است در این فرآوردهها، مشتقات آمفتامین (ماده محرک) نیز وجود داشته باشد.
مدیر کل نظارت بر فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو تصریح کرد: آمفتامینها عوارض زیادی دارند و یکی از عوارض جانبی آنها لاغری است، اما هزار جا را خراب میکنند و در کنار آن لاغری هم ایجاد میکنند؛ مشتقات آمفتامین اصلا قابل دارو شدن نیستند.
جمشیدی گفت: در هر صورت مواردی از وجود مشتقات آمفتامین در داروهای گیاهی دست ساز غیرمجاز مشاهده شده و مواردی به دادگاه معرفی شدند؛ این موارد بیشتر در مراکز غیرمجاز دیده میشود؛ مراکز مجاز ما برای ارائه داروهای گیاهی، فقط داروخانه است و به جز داروخانه مکانی برای عرضه آنها نداریم.
گفتنی است؛ مصرف شیشه علاوه بر بروز اعتیاد، عوارض متعدد و جبران ناپذیری از جمله حالات خاص و نابهنجاری و رفتار پرخطر، افسردگی، تخریب سیستمهای عصبی و مغزی و گاهی مرگ به همراه دارد.