سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصرف بی‌حساب و کتاب آنتی‌بیوتیک ممنوع؛ ابرمیکروب‌های مقاوم در کمین نشسته‌اند

دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو با اظهار نگرانی جدی از گسترش مقاومت میکروبی در کشور، درباره علل رشد ابر میکروب‌ها‌ی مقاوم به انواع آنتی‌بیوتیک‌ها توضیح داد.

فاطمه سلیمانی دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به هشدارهای اخیر سازمان بهداشت جهانی مبنی بر معضل جدی مقاومت میکروبی، گفت: متاسفانه توسعه روز افزون این مقاومت در کل دنیا به عنوان مشکل و معضلی جهانی مطرح شده به گونه‌ای که این مشکل در برخی از کشور‌ها در ابعاد پیچیده و گسترده تری مطرح است و در این میان کشورمان نیز یکی از نقاط درگیر با این مساله مهم است.

وی افزود: تجویز و مصرف منطقی آنتی بیوتیک‌ها آنطور که باید و شاید توسط گروه‌های پزشکی، مردم مورد توجه قرار نمی‌گیرد که در این میان، مصرف غیر منطقی و خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها به صورت مراجعه به پزشک و اصرار بر دریافت این گروه دارویی توسط مردم، نمونه بارز آن به شمار می‌رود و از سوی دیگر نیز علاوه بر مشکل یاد شده، استفاده نابه جا یا بیش از حد آنتی بیوتیک‌ها در غذاهای دام، طیور و آبزیان نیز می‌تواند منبعی مهم در بروز مقاومت دارویی به شمار رود.

دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو با تاکید بر سیر صعودی رشد میکروب‌ها، تصریح کرد: متاسفانه علی رغم رشد و گسترش روز افزون میکروب‌ها، نمی‌توان فورا آنتی بیوتیک جدید و مقاوم تری را نسبت به میکروب‌های جدید ساخت، زیرا ساخت و تولید دارو‌های جدید به ویژه گروه آنتی بیوتیک‌ها به شدت زمان بر بوده و از سوی دیگر فعلا آنتی بیوتیک قوی‌تر جدیدی نیز کشف نشده است.

وی با اعلام هشدار جدی نسبت به ممانعت مردم و گروه‌های پزشکی برای تجویز و استفاده بی مورد، غیر منطقی و یا بیش از حد آنتی بیوتیک‌ها گفت: در حقیقت هر بار که آنتی‌بیوتیکی بی حساب و کتاب وارد بدن می‌شود، با هر بار مصرف، فرصت جدیدی برای میکروب و باکتری در جهت افزایش مقاومت به آن دارو ایجاد می‌شود؛ موضوعی که متاسفانه در برخی از کشور‌ها منجر به پیدایش ابر میکروب‌هایی شده که دیگر هیچ آنتی‌بیوتیکی جلودارشان نیست.

سلیمانی یادآور شد: متاسفانه میکروب‌ها و باکتری‌ها به علت نوع ماهیت ذاتی که دارند، به سرعت قادر به تکثیر و حتی تغییر ژنوم خود هستند و به همین علت هر بار که آنتی‌بیوتیکی مصرف می‌کنیم، بلافاصله میکروب شروع به مقاومت در برابر آن می‌کند. همین مسئله مهم‌ترین علت پاسخ ندادن بدن فرد در دوره‌های بعدی درمان به یک نوع آنتی بیوتیک خاص محسوب می‌شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
سرباز
۰۹:۴۵ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶
هرچقدر هم که میکروب نسبت به آنتی بیوتیک مقاومت پیدا کند نسبت به آنتی بیوتیک مقاومت پیدا کرده نسبت به سیستم ایمنی بدن انسان مقاومتش بیشتر نشده
داروهای انگل بهتر هستند یعنی شما داروی ضد انگل مصرف می کنید 98 درصد انگل ها از بین می روند 2 درصد باقی می ماند که بدن با آن مقابله کند و بدن قوی شود
ناشناس
۰۱:۱۸ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶
تو این دوره زمونه میکروب ها هم واس ما شاخ شدن
ناشناس
۲۲:۲۲ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
متاسفانه پزشکان ما توجه ندارند و این قضیه خیلی خیلی خطرناک تر از چیزی است که تصور میکنید و تصور میکنیم.