سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شاهرود؛

کاهش تولید زردآلو و گیلاس شاهرود در پی سرمازدگی

بیشترین سرمازدگی محصولات باغی شهرستان در بخش های بسطام و مرکزی رخ داده و در نتیجه آن، باغ های زردآلو و گیلاس بین 45 تا 90 درصد خسارت دیده اند.

به گزارش گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از شاهرود؛ محمدرضا قاسمی معاون سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: بیشترین سرمازدگی محصولات باغی شهرستان در بخش های بسطام و مرکزی رخ داده و در نتیجه آن، باغ های زردآلو و گیلاس بین 45 تا 90 درصد خسارت دیده اند.

وی بیشترین خسارت را مربوط به محصول زردآلو دانست و گفت: یک هزار و 900 هکتار از باغ های زردآلو و 355 هکتار از باغ های گیلاس شهرستان دچار این سرمازدگی بهاره شده اند.

محمدرضا قاسمی همچنین به سرمای زودرس پاییزه در هفته نخست آذر 95 اشاره کرد و افزود: این سرما که کل شهرستان را فرا گرفت، در بخش های مرکزی و بیارجمند سبب وارد شدن آسیب به تنه درختان نیز شده است.

و اظهارداشت: در پی این سرما، از مجموع 250 هکتار باغ های انار بخش های مرکزی و بیارجمند، 220 هکتار از درختان این باغ ها به طور 100 درصد دچار سرمازدگی شده و از دست رفت.

قاسمی تصریح کرد: با روی دادن این نوع سرمازدگی ، باغداران مجبور به حذف درختان و سپس واکاری آنان می شوند و به این ترتیب تا چندین سال محصولی نخواهند داشت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با بیان این که این مشکل در باغ های زیتون نیز ایجاد شده، گفت: 70 درصد از درختان زیتون هم دچار سرمازدگی شده و خشکیدند.

قاسمی با تاکید بر این که بیشترین خسارت متوجه باغ های انگور شهرستان شده، عنوان کرد: از مجموع سه هزار و 500 هکتار باغ های انگور، 2 هزار هکتار آن از نوع انگور فخری قرمز و یا همان انگور شاهرودی است که تا حد 50 درصد تحت تاثیر سرمای زودرس پاییزه قرار گرفته است.

وی افزود:  متاسفانه درخصوص انگور، باغ داران در سال جاری علاوه بر این که محصولی ندارند، حدود نیمی از درختان را نیز باید حذف و واکاری کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با اشاره به همکاری با مرکز تحقیقات کشاورزی استان یادآور شد: محققان این مرکز انجام روش های تغذیه ای و استفاده از عوامل هورمونی برای احیای باغ های انگور را در دستور کار قرار دادند که این طرح در هفته های آتی با اجرای چند کار بصورت نمونه در تعدادی از باغ های بخش مرکزی و برگزاری چند کارگاه آموزشی برای انگورکاران شهرستان، به اجرا در می آید.

وی افزود: در صورت بی نتیجه بودن طرح احیای درختان انگور، باغ داران این محصول در یک بازه زمانی پنج ساله محصولی نخواهند داشت.

قاسمی درباره پرداخت خسارت از سوی بیمه به کشاورزان نیز گفت: بیشتر محصولات باغی بیمه هستند و در صورت تامین اعتبار برای پرداخت غرامت، صندوق بیمه محصولات کشاورزی به تکلیف خود عمل می کند.

وی درخصوص بیمه تنه درختان نیز خاطرنشان کرد: این نوع بیمه از یکی دو سال قبل برای درختان زردآلو انجام شده و امید است از سال زراعی آینده برای باغ های انگور نیز اجرایی شود.

انتهای پیام/ م
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.