سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد:

کسب و کارهای نوین،همچنان در کوچه بن بست!/ فرصت هایی که فراموش شده اند

با گسترده تر شدن و ارتقاء تاثیرگذاری فضای مجازی در زندگی روزمره،کسب و کارهای مرتبط با این عرصه، فرصتی است که در جهت اشتغالزایی موثر واقع می شود،اما وجود موانع در این مسیر،حصول چنین توفیقی را سخت و دشوار ساخته است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، توسعه فرصت های نوین شغلی و حِرَف و فعالیت های مرتبط با اینترنت و فضای مجازی،از ظرفیت های بالقوه و قابل توجهی به نظر می رسد که با اتکای به آن می توان از فشار بیکاری در جامعه کاست.

بدون تردید، یکی از جدی ترین نیازهای فعلی کشور به اشتغالزایی معطوف می شود و هر آنچه در این خصوص تدابیر سازنده تری اتخاذ شود،قطعا شاهد دستیابی به موفقیت های بیشتری در این حوزه خواهیم بود.

عزیز منصوری،دانش آموخته رشته اقتصاد در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن اشاره به ضرورت افزایش فرصت های شغلی در سالی که به اقتصاد مقاومتی،تولید و اشتغال مزین شده،اظهار داشت: یقینا بدون رفع مشکل اشتغال در کشور،توسعه اقتصادی به معنای واقعی کلمه محقق نخواهد شد.

وی افزود: برای افزایش اشتغالزایی باید از تمامی ظرفیت های موجود در کشور بهره گرفت که یکی از این فرصت ها به مشاغل نوین باز می گردد.

دانش آموخته رشته اقتصاد عنوان کرد: متاسفانه علیرغم طرح این ایده در طول سالیان گذشته، اقدام جدی و برجسته ای در این خصوص انجام نشده است.

منصوری گفت: مشکلات،موانع و چالش ها و ضروریات بسیاری برای حصول این امر به چشم می خورد که موازی کاری ها،خلاء های قانونی، فقدان تشکل قدرتمند صنفی،حل و فصل مسائل مرتبط با بیمه این حوزه،رفع موانع پولی و بانکی و تسهیل روند مبادلات در حوزه اشاره شده،ارتقاء سطح تولید و محتوا و پیگیری مجدانه برای اجرای قانونی کپی رایت،از نمونه های آن به شمار می رود.

دانش آموخته رشته اقتصاد عنوان کرد: به نظر می رسد،اهمیت مشاغل نوین از سوی مسئولان درک شده،اما متاسفانه همچنان شاهد خروجی سازنده ای در این ارتباط نیستیم.

وی افزود: پیش از این جلسات متعددی با حضور  مسئولان مربوطه در خصوص مشاغل نوین برگزار شده که امید است بازخورد آن بصورت ملموس و جدی تری در جامعه متجلی شود.

منصوری گفت: برای توسعه مشاغل نوین و ایجاد فرصت های هر چه بیشتر در این عرصه،باید تمامی دستگاه های ذیربطِ همسو و همنوا با یکدیگر نقش آفرینی کنند،زیرا با نگاه و توجه به یک نهاد،قوه یا مجموعه خاص، انتظار حصول نتیجه مثبت،منطقی به نظر نمی رسد.

ضرورت بازبینی قوانین قدیمی در حوزه کسب و کارهای نوین احساس می شود

پیام ستوده،کارشناس آی تی،در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به لزوم حمایت بیمه ای دستگاه های ذیربط در حوزه چنین فعالیت هایی گفت: به واقع با تامین پشتوانه مناسب بیمه ای، ریسک پرداختن به چنین مشاغلی کاهش می یابد،زیرا افق روشن و مشخص تری برای فعالیت در بخش اشاره شده،ترسیم می شود که این امر باعث دلگرمی و انگیزه هر چه بیشترِ فعالان حوزه مذکور خواهد شد.

وی افزود: کاهش هزینه بیمه از راهکارهایی است که باید با جدیت در دستور کار قرار گیرد و با عنایت به اظهار نظر برخی مسئولان در خصوص ضرورت بازبینی در قوانین قدیمی،امیدواری هر چه بیشتری در این ارتباط ایجاد شده است.

ستوده عنوان کرد: امید است وعده ها جنبه عملیاتی پیدا کند و از قالب بیان به عمل مُبَدَل شود که قطعا با تحقق این امر،شاهد برداشته شدن گام های موثرتری در عرصه اشتغالزایی خواهیم بود.

کارشناس حوزهIT گفت: ظاهر زدودن مقررات و قوانین زائد از مسیر توسعه کسب و کارهای نوین در دستور کار قرار گرفته و لایحه مالکیت فکری به عنوان یکی از ضروریات مشاغل اینچنینی نیز مد نظر قرار دارد که مجلس شورای اسلامی و دولت در حال بررسی آن می باشند.

وی افزود: بدون  شک، توسعه مشاغل نوین و استفاده از ظرفیت های حوزه IT در این عرصه ،ضرورتی اجتناب ناپذیر می باشد،اما باید به شیوه ای عمل شود که مشاغل سنتی از این ساز وکار احساس خطر نکنند،زیرا در شرایط فعلی جامعه و وضعیت اقتصادی نه چندان مطلوبی که شاهد آن هستیم هر شغل،کسب و کار و حرفه ای که در نقطه مقابل منافع ملی و عمومی جامعه قرار ندارد،غنیمتی است که باید در راستای توسعه اقتصادی و رفع مشکلات معیشیتی مورد استفاده مطلوب و منطقی قرار گیرد.

ایجاد انسداد در مسیر مشاغل نوین اینترنتی،جرم است


مسعود علمشاهی،دانش آموخته رشته مدیریت،در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ضرورت پرهیز و اجتناب از ایجاد منافع تراشی در مسیر کسب و کارهای نوین گفت: بر اساس اعلام نظر مسئولان ذیربط و اشخاصی همچون رئیس شورای رقابت،هرگونه ایجاد انسداد در مسیر کسب و کارهای اینچنینی به انحا و بهانه های مختلف اعم از خلاء قانونی،اشباع بازار،وجود کسب و کارهای مشابه و... در تضاد با قانون بهبود مستمر فضای کسب وکار می باشد و مبادرت ورزیدن به برخی مانع تراشی ها جرم است و در صورت وجود شاکی و شکایت به شورای رقابت،امکان پیگیری آن وجود دارد.

وی افزود: البته برای حصول توفیقات بیشتر و بستر سازی موثر در راستای توسعه کسب و کارهای نوین،باید نسبت به فرهنگ سازی عمومی و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در جامعه،اقدامات هر چه بیشتری انجام شود.

علمشاهی گفت: به هر حال عبور از سنت،بدون هزینه نخواهد بود و با دشواری و پیچیدگی های خاص به خود همراه می باشد،لذا  باید پذیرفت در جهان معاصر که اتکای به اینترنت و استفاده از آن به جزئی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره مردم تبدیل شده،مانع تراشی و ایجاد  فرسایش در مسیر مذکور،منطقی و معقولانه نخواهد بود.

وی در خاتمه یادآور شد: به اعتقاد بنده حرکت رو به جلو و تجهیز و اتکای به علم فنون و تکنولوژی روز تا جایی که منافع کلی آن بر مضرات احتمالی آن می چربد،ضروری است و امید است  با تسریع روند پیگیری و رفع قوانین دست و پاگیر در حوزه مذکور،بستر و زمینه مطلوب تری  برای توسعه کسب و کارهای نوین فراهم شود.


انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.