سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست خبری یکصد و دومین سالگرد نسل کشی ارامنه مطرح شد؛

خانلری: رد پای ترکیه در بمباران شیمیایی سوریه دیده می‌شود / اسقف اعظم ارامنه: انکار نسل کشی مساوی با نسل کشی است

به مناسبت یکصد و دومین سالگرد نسل کشی ارامنه به دست امپراطوری عثمانی نشست خبری با حضور نماینده ارامنه در مجلس، اسقف اعظم ارامنه و رئیس شورای خلیفه گری ارامنه تهران برگزار شد.

به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به مناسبت یکصد و دومین سالگرد نسل کشی ارامنه به دست امپراطوری عثمانی نشست خبری با حضور سبوه سرکیسیان اسقف اعظم ارامنه تهران و شمال کشور، کارن خانلری نماینده ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس شورای اسلامی و روبرت بیگلری رئیس شورای خلیفه گری ارامنه تهران در کلیسای سرکیس مقدس برگزار شد. 

سرکیسیان اسقف اعظم ارامنه با بیان اینکه نسل کشی به معنای از بین بردن ملت ارمنی با تمام طبقات اجتماعی بود، گفت: نسل کشی ارامنه از نطفه فرزندانی که به دنیا نیامده بودند آغاز شد و تا پیرمرد و پیرزن ۹۰ ساله را در بر گرفت و پس از کشتار و نسل کشی، اراضی ملت ارمنی اشغال شد که طی آن آثار تاریخی، مذهبی و فرهنگی ارامنه از بین رفت.

وی با بیان این که انکار نسل کشی مساوی با نسل کشی است، اظهار داشت: مصیبت نسل کشی باعث تغییر دین ارامنه با تهدید و فشار شد.

اسقف اعظم ارامنه تهران و شمال کشور ادامه داد: ما طالب عدالت هستیم و غیر از حقوق خود چیز دیگری نمی‌خواهیم و خواسته ما از مردم حق طلب این است که زمینه‌ای به وجود آید تا بتوانیم به سرزمین اجدادی خود بازگردیم.

وی با بیان این که در موضوع نسل کشی نسبت به هیچ ملتی انزجار نداریم، تصریح کرد: ترکیه امروز حامی داعش است و این گروهک تروریستی شنیع‌ترین و فجیع‌ترین جنایات را در منطقه انجام می‌دهد و فکر می‌کنم ملت و جوامع بشری در این باره مقصر هستند، چون اعمال آن زمان ترکیه را محکوم نکردند. 

سرکیسیان افزود: ارامنه در هر کشوری که باشند شهروند آن کشور هستند و براساس قوانین و مقررات آن کشور رفتار می‌کنند چرا که ارامنه به عنوان قومی مجزا در مقابل داعش نبوده، ولی در کنار دولت‌ها در جنگ علیه داعش حضور دارند.

وی بیان داشت: جنایاتی که داعش در سوریه و عراق علیه آشوری‌ها و کلدانی‌ها انجام می‌دهد نسل کشی بوده و تمام ملل دنیا جنایات داعش را به عنوان نسل کشی نامیدند و به رسمیت شناخته اند.

اسقف اعظم ارامنه تهران و شمال کشور اظهار داشت: حضور ارامنه در ایران قدمتی به اندازه دو هزار سال دارد و بر طبق اسناد تاریخی از اواخر قرن چهارم میلادی ارامنه در کنار برادران خود در دفاع از وطن حضور داشتند به همین خاطر ملت ارمنی در ایران به عنوان ایرانی به حساب می‌آیند و ارتباط تنگاتنگی با مسائل اجتماعی و فرهنگی ایران دارند. 

سرکیسیان تصریح کرد: ما هر ساله مراسم ۲۴ آوریل را برگزار می‌کنیم و از جامعه جهانی می‌خواهیم که بی عدالتی‌ها را نسبت به ایران کم کنند و به قدرت‌های بزرگ یادآوری می‌کنیم که حق ندارید نقش پلیس جهانی را ایفا کنید چرا که ملت‌ها و کشور‌ها و کلیه جوامع زندگی اجتماعی خود را دارند و در راستای منافع خود و کشورشان می‌توانند بهترین رفتار را داشته باشند.

وی ادامه داد: دلیل اصلی برگزاری مراسم ۲۴ آوریل این است که ما به سران ترکیه یادآوری کنیم که اجداد شما بزرگترین و فجیع‌ترین جنایات را انجام داده‌اند، اما متاسفانه برخی دولت‌ها به جای اینکه به اردوغان یادآوری کنند که میراث دار امپراطوری عثمانی است با وی قراردادهایی را امضا می‌کنند و از یک طرف نسل کشی ارامنه را محکوم می‌کنند و از طرف دیگر با اردوغان دست دوستی می‌دهند.

اسقف اعظم ارامنه تهران و شمال کشور در پایان خاطر نشان کرد: ما هر ساله نسبت به یاد و خاطره قربانیان خود سر تعظیم فرود می‌آوریم و اشک‌های خود را برای آرامش و آسایش و احقاق حقوق مردم دنیا به دعا تبدیل می‌کنیم چرا که ملتی که تاریخ خود را به یاد دارد برای احقاق حقوق خود مبارزه می‌کند.

کارن خانلری نماینده ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس شورای اسلامی درباره اقدام نماینده ارمنی تبار پارلمان ترکیه در ارسال لایحه بررسی قانون تبعید اجباری ارمنیان از ترکیه در سال ۱۹۱۵ به پارلمان این کشور گفت: این لایحه در شورای عثمانی سال ۱۹۱۵ بوده که توسط طلعت پاشا تقدیم شورای عثمانی شد که در یک زمان کوتاه آن را تصویب کردند که این همان قانون تهجیر است.

وی ادامه داد: مسئولان وقت امپراطوری عثمانی می‌دانستند که باید جریان نسل کشی ارامنه را تقبل کنند به همین دلیل دولتشان این مسئله را به قانون تبدیل کرد به همین خاطر آقای گارو پالیان تقاضای بازنگری این مسئله را کرده و از آنجا که جمهوری ترکیه وارث امپراطوری عثمانی است پارلمان امروز این کشور می‌تواند قوانین عثمانی را در دست داشته باشد البته باید به این نکته اشاره کرد که بررسی قانون تهجیر می‌تواند زوایای شوم این قانون را روشن کند.

خانلری ادامه داد: نسل کشی ارامنه سیاستی نبود که امپراطوری عثمانی علیه دولت همسایه اتخاذ کرده باشد چون علیه شهروندان خود آن را به اجرا درآورد چرا که سران عثمانی پس از فتح کشور‌ها دست به کشتار سیستماتیک می‌زدند تا از به وجود آمدن شورش‌ها جلوگیری کنند.

 نماینده ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رد پای ترکیه در بمباران شیمیایی سوریه دیده می‌شود، چون مدارکی به دست آمده که بمب‌های شیمیایی از طریق خاک ترکیه وارد سوریه شده و اردوغان هم اکنون سیاست‌های امپراطوری عثمانی را اجرا می‌کند. 

وی در پایان خاطر نشان کرد: اجرا نشدن قوانین بین‌المللی در خصوص نسل کشی به خاطر انگیزه‌های سیاسی است، اما ارامنه تمام تلاش خود را برای محکومیت حقوقی ترکیه انجام می‌دهند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.