سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاکستان اتهامات امریکا را رد کرد

اردوی پاکستان اتهامات اخیر امریکا را در مورد " تفکیک تروریستان" در داخل خاک آنکشور رد کرد و در عین حال اعلام کرد: این شیوه، اسلام آباد را قادر میسازد تا نفوذش را بر افغانستان گسترش بدهد.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، جنرال قمر جاوید بجوه لوی درستیز پاکستان این اظهارات را بعد از مذاکرات روز دوشنیه اش در اسلام آباد با مک ماستر مشاور امنیت ملی ایالات متحده بیان نمود.

براساس یک بیانیۀ اردوی پاکستان که روز سه شنبه انتشار یافته، بجوه به مک ماستر گفته است که تلاش های ضد دهشت افگنی پاکستان بر "دهشت افگنان از هر شکل و رنگی" که باشد، متمرکز میباشد و به شدت "اتهامات اجیر گرفتن دهشت افگنان" را در خاک پاکستان رد نموده است.

بیانیه حاکیست این مقام امریکایی هنگام دیدارش از پاکستان " تلاش های اردوی پاکستان را در محو دهشت افگنان و ساختار های آنها تأیید نموده و حمایت ایالات متحده را در راستای آوردن صلح و ثبات در منطقه و جهان تضمین نموده است".

مک ماستر در افغانستان در مورد تلاش های ضد دهشت افگنی پاکستان شک نموده و از رهبران پاکستانی تقاضا نمود تا در مبارزه علیۀ گروه های دهشت افگن از " شیوۀ انتخابی کمتری نسبت به گذشته" کار بگیرند.

مک ماستر در کابل نیز پیام قوی یی داشت و در مصاحبه با طلوع نیوز گفت که طالبان و داعش، هردو در افغانستان باید شکست داده شوند. وی به پاکستان گوشزد نمود که "هیچ کسی از مقاومت در برابر حکومت افغانستان و افغانها، نباید پشتیبانی کند".

وی در سخنانش تأکید نمود که "بهترین شیوۀ در بدست آوردن منافع در افغانستان و جاهای دیگراینست تا بجای استفاده از خشونت وعناصر خشونت زا از دیپلوماسی کار گرفته شود".

رضایت مقامات پاکستانی

در عین حال مقامات پاکستانی از دیدار مک ماستر از پاکستان خوشنود به نظر میرسند. آنها این سفر وی را تبارزی برای ابراز این نکته می بینند که" پاکستان چایگاۀ مهمی درموضوعات منطقوی داشته و ایالات متحده بر اهمیت روابطش با پاکستان صحه میگذارد".

به گزارش صدای امریکا، یک بیانیۀ وزارت خارجۀ پاکستان حاکیست که طارق فاطمی همکار کلیدی بخش پالیسی خارجی صدراعظم پاکستان طی ملاقاتش با لاورل میلر سرپرست نمایندۀ خاص ایالات متحده برای افغانستان و پاکستان گفت دیدار مک ماستر از پاکستان "یک موقع خوب را برای هر دو جانب میسر میسازد تا در یک گفت و گوی سازنده راه هایی را برای ترویج و اشاعۀ صلح و ثبات منطقوی جستجو نمایند".

با وجود اظهارات پاکستان در رابطه با مقابله با دهشت افگنی، منتقدین میگویند پاکستان روابط مخفی با طالبان را از ترس افزایش نفوذ هند در افغانستان و نزدیکی روز افزون کابل با دهلی جدید حفظ میکند.

ریچار اولسن دیپلومات سابق امریکایی میگوید " با وجود فشار زیاد ایالات متحده، پاکستان هرگزپالیسی تشویق وحمایت طالبان را برای استفاده از خاک آنکشور متوقف نساخته است". اولسن قبل ازینکه بحیث نمایندۀ خاص برای دو کشور در ادارۀ قبلی ایالات متحده تعیین گردد، در هر دو کشور بحیث سفیر امریکا ایقای وظیفه نموده است.

وی به ادارۀ دانالد ترمپ علیۀ استفاده از تکتیک های کهنۀ فشار امریکا در مقابل پاکستان برای متوقف ساختن حمایت آنکشور از طالبان هوشدار داد.

مقامات پاکستانی از دیر زمانی خواهان یافتن راه حل برای بحران افغانستان از طریق مذاکرات صلح بین کابل و طالبان میباشد. آنها میگویند تداوم خصومت ها در افغانستان به مشکلات امنیتی در کشور های همسایه افزوده و نیزمنافع امریکا را تحت شعاع قرار خواهد داد.

ولی محمد حنیف اتمر، مشاور امنیت ملی افغانستان گفته است "هیچگاهی از طالبان و دهشت افگنان صلح نمی‌خواهیم، ما آنان را به صلح مجبور می سازیم".

مشاور امنیت ملی افغانستان گفت که با تمام قوت بر ضد "طالبان، شبکۀ حقانی و همکاران خارجی آنان" می جنگیم تا آن افغان‌هایی که در این گروه‌ها شامل اند، به صلح مجبور شوند.

مذاکرات صلح میان حکومت وحدت ملی افغانستان و گروه طالبان از بیش از یک سال به اینسو با بن بست مواجه شده است.

آقای اتمر در حالی به محو طالبان از طریق جنگ و زور سخن می گوید که شورشگری و حملات طالبان در افغانستان بیش از پیش شدت گرفته است، تا حدی که مقام‌های نظامی امریکا اعزام سربازان بیشتر امریکایی را برای از میان برداشتن بن بست پیش آمده، سفارش کرده اند.

انتهای پیام/

افغان آوا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.