به گزارشگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوانازکرمانشاه؛وی افزود: بر اساس طب سنتی برگهای کنگر افزایش دهنده ادرار ( دیورتیک) و محرک کلیهها هستند، هم چنین تحریک ترشح صفرا از کبد و انقباض کیسه صفرا از دیگر خواص این گیاه است.
شیرمستی با توجه به اینکه در ایران ماست و کنگر از پیش غذاهای محبوب بهار بوده و خورش کنگر نیز در فصل بهار قابل تهیه است افزود: عصاره برگ کنگر مادهای به نام سینارین وجود دارد که باعث کاهش سطح کلسترول و تریگلیسیرید خون میشود.
کارشناس تغذیه گفت: اسید کافیئک از دیگر مواد موجود در کنگر است که در بازسازی کبد نقش بسیار موثری دارد و مصرف آن در افرادی که تحت عمل جراحی برداشت یا پیوند کبد قرار گرفته اند، بسیار کمک کننده است و در افرادی که به هر دلیل دچار آسیبهای کبدی شدهاند میتواند به عنوان ترمیمکننده کبد به کار رود.
وی با اشاره به اینکه کنگر حاوی کربوهیدرات پیچیده غیر قابل هضمی به نان اینولین است که این ماده مسهل است گفت: اینولین موجود در کنگر، با افزایش باکتریهای مفید و کاهش باکتریهای مضر در روده بزرگ باعث بهبود سلامتی و پیشگیری از سرطان روده میشود.
وی افزود:کنگر حاوی مقدار اندکی سدیم و مقدار زیادی پتاسیم است که میتواند در تعدیل فشارخون در افراد مبتلا به پرفشاری خون موثر باشد.
انتهای پیام/ز