سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص بی نظیر سنگدان مرغ/ غذای پیشنهادی برای فرار از کم خونی و ریزش مو!

سنگدان مرغ یکی از بخش‌های با ارزش دراین پروتئین حیوانی است که مورد کم توجهی قرار گرفته، اما می‌توانید با قرار دادن آن در رژیم غذایی خود از خواص درمانی آن بهره‌مند شوید و جسمی سالم‌تر داشته باشید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اکثر افراد وقتی می‌خواهند خوراکی حاوی گوشت مرغ مصرف کنند به دنبال بخش هایی، چون سینه، بال، ساق و بالای ران مرغ هستند غافل از اینکه یکی از مهمترین اجزای مرغ که سنگدان است معمولاً به دور ریخته می‌شود یا طرفدار کمی دارد.

از سنگدان مرغ می‌توانید در تهیه انواع خورشت‌ها و خوراک‌ها به شرط شست و شوی دقیق استفاده کنید و از طعم لذیذ و خواص زیاد آن بهره‌مند شوید.

اگر به دنبال خوراکی‌های پروئتینی هستید سنگدان را فراموش نکنید، براساس تحقیقات سنگدان و دل و قلوه مرغ دارای ۲ گرم چربی، ۷۸ میلی گرم سدیم، ۱۰۷ کالری و حدود ۲۷۲ میلی گرم کلسترول است که می‌تواند یک وعده غذایی مفید برای افراد بزرگسال باشد.

این میزان از چربی وکلسترول می‌تواند نیاز تغذیه‌ای بیماران مبتلا به مشکلات قلبی عروقی را برطرف کند بدون آنکه فرد با تشدید علائم بیماری مواجه شود.

فقر آهن را با سنگدان مرغ ریشه کن کنید
آهن برای رشد بدن، تامین انرژی مورد نیاز، تولید سلول‌های خونی، هموگلوبین و میوگلوبین که وظیفه حمل اکسیژن در خون را دارند بسیار ضروری است.

کارشناسان بهداشتی توصیه می‌کنند افراد بزرگسال روزانه بین ۸ الی ۱۸ میلی گرم آهن برای تامین انرژی مورد نیاز بدن خود مصرف کنند.

براساس تحقیقات در سنگدان مرغ مقادیر بالایی از آهن وجود دارد و افرادی که دچار کم خونی هستند به ویژه خانم‌ها می‌توانند از این ماده خوراکی به عنوان یک ماده مکمل درمانی استفاده کنند.

درمان ریزش موی سر با مصرف سنگدان مرغ
از جمله دیگر مواد مغذی در سنگدان مرغ، ویتامین B۳ و نیاسین است که هر دو برای درمان مشکل استرس، تعدیل هورمون‌های جنسی در غده فوق کلیوی، بهبود گردش خون، سلامت مو‌ها و جلوگیری از ریزش موی سر و بهبود قدرت بینایی موثر هستند.

مصرف مواد خوراکی حاوی نیاسین همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و سم زدایی از کبد می‌شود، براساسی پژوهش‌ها میزان نیاسین مورد نیاز روزانه مردان بالغ ۱۶ میلی گرم، زنان ۱۴، زنان باردار ۱۸ و زنان شیرده ۱۷ میلی گرم است.

در سنگدان مرغ حدود ۴ میلی گرم نیاسین است و می‌تواند یک خوراک مقوی برای زنان باردار باشد و به رشد جنین کمک کند.

ریبوفلاوین نیز جزء اصلی در ویتامین B۲ است که برای سلامت پوست، مو، چشم و کبد بسیار مفید است.

این ماده نوعی آنتی اکسیدان قوی است و می‌تواند ازبدن در مقابل تشکیل رادیکال‌های آزاد ناشی از تجزیه مواد خوراکی در بدن محافظت کند.

براساس تحقیقات ایجاد رادیکال‌های آزاد یکی از موارد ابتلای افراد به انواع بیماری‌ها از جمله سرطان است.

سنگدان مرغ را می‌توانید به صورت پخته، کبابی، بخار پز و حتی سرخ شده به همراه انواع خوراک‌ها و خورشت‌ها مصرف کنید، اما کارشناسان توصیه می‌کنند برای بدست آوردن درصد بالاتری از مواد مغذی موجود در سنگدان مرغ افراد آن را به صورت بخار پز و پخته مصرف کنند.
 
منبع: livestrong

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۰۷ ۲۹ دی ۱۴۰۰
خیلی خوب من با سنگدون مرغ کفته درست کردم خیلی خوشمزه شده بود
فاطمه
۱۳:۲۷ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
بنظر من سنگدون مرغهای صنعتی خوب نیست و ضرر داره برای مرغ محلی که واقعا از غذای طبیعی استفاده کرده خوبه ک از سنگدونش استفاده بشه
منیژه
۱۴:۰۵ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
اطلاعات خوبی بودممنون ازشما.استفاده کردم
ناشناس
۱۹:۴۵ ۰۸ فروردين ۱۳۹۹
سلام پیه روی سنگدان رو چکار کنیم.
ناشناس
۲۱:۴۴ ۲۷ دی ۱۳۹۸
باسلام..آنتی بیوتیک روی جگرمرغ اثرداره.سنگدون مرغ اثری نداره.درضمن پوسته زردداخل رابایدکامل کنده بشه.وسپس چرخ کنید.میتونیدداخل پیتزاواسنک باپیازسرخ کرده وباادویه جات بپزیداستفاده کنیدواقعاخوشمزه است
نگین
۱۸:۵۱ ۲۷ دی ۱۳۹۸
سلام میشه باسنگدون تنهاکباب تابه ای درست کرد؟
نفس
۲۱:۰۰ ۱۴ دی ۱۳۹۸
خیلی عالی میشه من با گوشت گوسفندی و چربی مخلوط میکنم ندارن مخصوصا شامی کبابش ک همسرم واقعا دوست داره
محسن ثابتي
۲۱:۰۴ ۰۴ دی ۱۳۹۸
پژوهشی است مفید و پرمعلومات است که همه به آن نیازمندند .آفرین برشما و موفق باشید . خدایاورتان باد .
ناشناس
۱۴:۳۵ ۱۳ آبان ۱۳۹۸
سلام لایه ی داخل رو خشک کنید و آسیاب کنید درمان سنک مثانه استفاده کنید داخل کپسول بریزید و بخورید
مهناز
۱۲:۵۳ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
بنظرم اصلا هم خوب نیست چون همه انتی بیوتیک هایی که به مرغ میزنن تو سنگدان جمع میشه این مطلب شامل سنگدان مرغ های طبیعی هست نه مرغ های صنعتی
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۱ مهر ۱۳۹۸
اون جگره نه سنگدان مجید جان
زهرا
۲۲:۲۸ ۲۴ شهريور ۱۳۹۸
عالی
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۰ شهريور ۱۳۹۸
سلام من دیشب خریدم چرخ کردم کباب درست کردم خیلی عالی شده بود
محمدرضا
۱۴:۱۹ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
من نتونستم پیدا کنم
زهرا
۱۱:۱۵ ۲۲ مرداد ۱۳۹۸
سنگدان برای کلیه خوبه من کلیم کوچک شده ودرد دارد
ناشناس
۱۵:۳۷ ۱۷ مرداد ۱۳۹۸
خیلی عالی بود درست کردم تو ماکارانی
Farshad
۲۱:۱۱ ۱۶ مرداد ۱۳۹۸
باسلام
سنگدون مرغ ماهیچه است خیلی قوت داره تازه تواین گرونیا به نظرم از گوشت برزیلی که هیچ طعم جالبی نداره بهتر و خوشمزه ترو سالم تره...
کمیل
۱۵:۱۵ ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
سلام منم امروز تهیه کردم و چرخ کردم . جالب این بود که تفاوتی با گوشت چرخی نداشت
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۰ مرداد ۱۳۹۸
سلام من هفته دوبار رومیگیرم.هم خورشت درس میکنم هم تومواد ماکارانی میزنم.خیلی خیلی عالی میشه
صدف
۰۱:۱۹ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
سلام من اولین باره میخام بخرم میشه راهنماییم کنید بگیرم بشورم چرخش کنم یا اول بپزمش بعد چرخش کنم ممنون میشم اگه راهنماییم کنیید
سارا
۱۴:۱۹ ۱۷ تير ۱۳۹۸
امروز ناهار جفول بغول داشتم باسنگدون عالی شد سنگدون وخوشمزه
یسنا
۰۲:۴۶ ۱۲ تير ۱۳۹۸
من خودم همیشه با گوشت گوساله و دنیه چرخ میکنم باهاش کباب تابه ای و کتلت و ماکارونی و...درست میکنم واقعا بینظیر و عالی میشه ما چندین ساله این کارو انجام میدیم.
ناشناس
۰۱:۴۱ ۱۱ تير ۱۳۹۸
بله من استفاده میکنم برای انواع خورش و کباب تابه ای خیلی هم عالی میشه
ناشناس
۱۴:۳۴ ۱۰ تير ۱۳۹۸
سلام ما همیشه مگیریم با دنبه چرخ میکنیم کباب تابه ای کتلت همه جوره ازش استفاده میکنم منم از دوستم دیدم اینکارو میکنه از اون یاد گرفتم هیچ فرقی با طعم گوشت نداره البته خاصیت هم داره
ناشناس
۱۳:۰۴ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
مجبوریم بیخویم...
عسل بانو
۱۰:۰۵ ۱۳ خرداد ۱۳۹۸
سلام من باسینه مرغ ودنبه گوسفند باسنگدان مرغ چرخ کردم کباب تابه ای خوشمزه ای ازش درست کردم تو ماکارونی وخورشت خانم میریزم
ناشناس
۱۸:۵۰ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
آىا مریضی نداره
عزیز
۲۰:۱۹ ۰۸ اسفند ۱۳۹۷
خیلی خوشمزه بود عالی.
محمد ایلیا
۲۰:۳۷ ۲۷ بهمن ۱۳۹۷
خیلی خوبه من از سنگدان کوبیده درست کردم خیلی خوش
سارا
۱۶:۵۸ ۱۳ بهمن ۱۳۹۷
اطلاعات کامل و مفید بود ممنون.
Aj
۱۴:۲۲ ۱۴ دی ۱۳۹۷
من اصلا فکر نمیکردم سنگدان مرغ این همه خاصیت داشته باشه منبعد سعی میکنم بیشتر مصرف کنم جوری که بیارمش تو برنامه غذاییم
حسین
۰۱:۳۶ ۱۳ آذر ۱۳۹۷
سنگدان مرغها محلی دیگه محشره ازاونها دگه خبری نیست
سارا
۰۰:۱۰ ۱۳ آذر ۱۳۹۷
سلام.من فکر میکنم با گوشت گوساله ودمبه گوسفند قاطی شه وچرخ بشه واسه کباب تابه ای عالیه
ناشناس
۰۰:۰۶ ۱۳ آذر ۱۳۹۷
من تا بحال درست نکردم ولی فکر مینکنم اگه با گوشت گوساله ودمبه چرخ بشه واقعا طعمش عالی بشه وکباب تابه ایشیم خوب میشه
ناشناس
۱۹:۱۷ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
من همبرگرشو درست کردم خیلی خوب بود وتوخونه همه راضی بودن
ناشناس
۰۰:۱۴ ۲۲ مهر ۱۳۹۷
سلام ایا برای شامی کباب خوبه سنگدان مرغ
علی
۱۰:۳۹ ۲۵ تير ۱۳۹۸
عالیه حتما امتحان کن
ناشناس
۰۰:۱۴ ۲۲ مهر ۱۳۹۷
سلام ایا برای شامی کباب خوبه سنگدان مرغ
ناشناس
۱۹:۴۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
آیا برای پیوند کلیه ضرری نداره
ناشناس
۰۵:۴۹ ۱۰ مهر ۱۳۹۷
سلام تشکر از شما جواب سوالم راگرفتم ممنون
ناشناس
۲۳:۵۳ ۲۴ مرداد ۱۳۹۷
خیلی خوشمزه اس من امروز کتلتشو خوردم
http://siteseven.ir
۰۰:۱۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۷
ممنون
مهدی
۰۱:۰۸ ۱۵ مرداد ۱۳۹۷
عالی بود .من برا اولین بار گرفتم درست کردم
ناشناس
۲۱:۱۲ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
ممنون از برنامه های خوب ومفیدتون
قرقانی موسی
۱۴:۰۷ ۱۷ خرداد ۱۳۹۷
واقعا سنگدان فوقلاده هست من خودم خیلی استفاده میکنم
صونا
۱۷:۱۸ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
ايا براى سنگ كليه هم خوبه؟
عباس
۱۳:۱۲ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
ما همین الان منتظر خوردنش هستیم،کدبانو هم مشغول طبخ و آماده شه
عباس
۱۳:۱۲ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
ما همین الان منتظر خوردنش هستیم،کدبانو هم مشغول طبخ و آماده شه
کاربر
۱۳:۵۸ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
عجب
هاشم فراهی
۱۵:۳۴ ۰۸ فروردين ۱۳۹۷
من خودم همیشه میگیرم تمیزشون میکنم بعد با دنبه گوسفند چرخشون میکنم سیب زمینی و پیاز هم رنده میکنم و مثل کتلت و کوکو داخل روغن سرخ میکنم بعد با نان گرم میل میکنم جاتون خالی خیلی خوش مزه ست...
سیر تازه و نمک و فلفل و ادویه کاری هم استفاده میکنم داخلش.ممنون بای
مهدی وارسته
۲۱:۰۱ ۲۰ اسفند ۱۳۹۶
دل جگر و سنگدان مرغ از غذاهای موردعلاقه م هس
بسیار خوشمزه هس کبابش
ناشناس
۱۰:۳۷ ۲۰ بهمن ۱۳۹۶
کباب تابه ایشم خیلی خوب میشه و با گوشت هیچ فرقی نداره عطر و بوش
ناشناس
۱۰:۳۷ ۲۰ بهمن ۱۳۹۶
کباب تابه ایشم خیلی خوب میشه و با گوشت هیچ فرقی نداره عطر و بوش
ناشناس
۲۰:۰۰ ۲۹ دی ۱۳۹۶
ممنون خیلی مفید بود
محیا
۲۰:۰۰ ۲۹ دی ۱۳۹۶
جالب بود
محیا
۲۰:۰۰ ۲۹ دی ۱۳۹۶
مرررسی...جالب بود
ناشناس
۲۰:۰۰ ۲۹ دی ۱۳۹۶
تشکراز شما خیلی استفاده کردم ممنون
محیا
۲۰:۰۰ ۲۹ دی ۱۳۹۶
مرررسی...جالب بود
محیا
۲۰:۰۰ ۲۹ دی ۱۳۹۶
مرررسی...جالب بود
ناشناس
۲۰:۰۰ ۲۹ دی ۱۳۹۶
مطلب جالب و مفیدی بود.

ممنون.
ناشناس
۱۹:۴۶ ۱۵ آذر ۱۳۹۶
د‌ر ئ مغازه نوشته بود

جگر شیر نداری. سنگدون مرغ نخر
عبدااا
۰۷:۱۰ ۱۴ آذر ۱۳۹۶
با سلام تو شهر ما با سنگدان مرغ کباب کوبیده درست میکنند هر سیخ ۱۵۰۰ واقعا خوشمزه هست من هر دفعه غذای بیرون بخوام بخورم سفارش میدم البته درست کردنش تو خونه قلق داره باید از چربی گوسفند و پیاز و ... استفاده کرد
اکبری
۲۰:۳۸ ۱۱ آذر ۱۳۹۶
آیا واقعا کسی امتحان کرده بابت ریزش مو ونتیجه گرفته ؟
ناشناس
۱۸:۴۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
من اب پز کردم با چوب دارچین وادویه اینا (چون شدید دیر پخت هست) مرحله بعدی تفتش دادم خوشمزه شد.مادرم میخواست بندازه دور گفتم امتحانش کنم .فک میکردم اشتباه کردم .الان که خوندم تعحب کردم
ایوب فتحی
۱۴:۵۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
تشکر میکنم از زحمات شما مطالب بسیار مفید هستند
اوا همتی
۲۲:۵۱ ۰۳ آبان ۱۳۹۶
ممنون خیلی مفید بود
اوا همتی
۲۲:۵۱ ۰۳ آبان ۱۳۹۶
ممنون خیلی مفید بود
سعید
۲۲:۵۱ ۰۳ آبان ۱۳۹۶
ممنون
زهراسامری
۰۹:۳۵ ۱۶ مهر ۱۳۹۶
سلام ببخشیدمن کمبودکلسیوم دی دارم خیلی پادرد دارم وقتی صبح ها ازخواب بیدارمیشم قادر به راه رفتن نیستم
رضا
۱۷:۰۵ ۲۲ مرداد ۱۳۹۶
تشکراز شما خیلی استفاده کردم ممنون
بيژن طيران
۱۸:۳۹ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
ممنون ازمطالب مفيد شما ! ولي به نظر من با توجه به داروهايي كه به مرغ تزريق ميشه روي سنگدان اثر نا مطلوب نميگذاره و ضرر نداره

ممنون از شما
امیدی
۱۶:۲۶ ۱۶ تير ۱۳۹۶
ممنون از رهنماییتان
علی
۰۸:۰۲ ۲۶ فروردين ۱۳۹۶
مطلب جالب و مفیدی بود.
از این دست مطالب مفید پزشکی بیشتر بیارید رو سایت.
ممنون.
ناشناس
۲۳:۰۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۶
خوب بهانه ای شد واسه کبابیها!
داوود
۱۸:۰۰ ۲۱ مهر ۱۳۹۷
اگر کبابیا سنگدان بریزن که خوبه
ناشناس
۱۲:۰۴ ۲۱ مهر ۱۳۹۸
کبابی پوست مرغ می ریزه ولی روی پیتزا به جای گوشت چرخ کرده و روی لازانیا و ماکارونی رستوران ها سنگدون می ریزن. خیلی هم سنگینه و اصلا هم جای گوشتو نمی گیره.