محمد حسین عزیزی رئیس انجمن صنایع غذایی ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ با اشاره به عوارض مصرف چای معطر به ویژه چای های وارداتی نامرغوب و کله کورچه ای اظهار داشت: مواد افزودنی که برای معطر شدن چایی بوسیله کارخانه های سازنده اضافه می شود بستگی به نوع اسانس و میزان مواد بکار رفته در چایی سبب بروز مشکلات و بیماری های مختلفی می شود.
وی بیان کرد: هر چه قدر چایی از اسانس و مواد افزودنی کمتری برخوردار باشد سالم تر بوده و خاصیت بیشتری برای افراد دارد ولی اگر چایی به خاطر رنگ و عطرش مواد افزودنی زیادی در آن بکار گرفته شود سرطان زا می شود.
عزیزی عنوان کرد: افرادی که از چایی های معطر و کله مورچه ای نامرغوب استفاده می کنند در طولانی مدت دچار سرطان های مختلف می شوند .
وی ادامه داد: اغلب چایهایی که روی بستهبندی آن کلمات شکسته، برگی، قلمی و تهیهشده از برگچههای بالایی بوته چای نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبیت بالایی برخوردارند.
عزیزی متذکر شد: این برگها نرمی و لطافت بیشتری دارند و ریزتر و پرزدارترند، اسانس و عطر و طعم بیشتری دارند و جزو چایهای درجه یک محسوب میشوند. برگهای کمی درشتتر، چای درجه دو و چایی که از برگهای بزرگ و پیر و ضخیم پایینی بوتهها تهیه شده باشد چای درجه سه نامیده میشود که تلختر است.
وی اظهار داشت: چای کلهمورچه و باروتی سریع رنگ میدهند و چهبسا به همین دلیل هم بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفتهاند، همچنین چای کله مورچه از مخلوط کردن خردهها و پودر کهنه چای با رنگ و اسانس تهیه میشوند. به این نوع چای رنگ سنتزی میزنند پس از مدتی رنگ آن تغییر کرده و کدر، تیره و مات میشود که همین نشانهها و خصوصیات مشخص میکند این نوع چایی حاوی مواد رنگی و بیکیفیت است.
وی گفت: ارگانیک بودن چای ها ملاک بر سالم بودن آنها نیست و افراد باید چای های فله ای را حتما از مکان های بهداشتی تهیه و خریداری کنند.
انتهای پیام/
ما چقدر درمملکت سرطانشناس داریم
چای ایرانی بدون اسانس و افزودنی را با قیمت مناسب تهیه كنید و سلامت خانواده خود را تضمین كنید.
عزیزان با یک نشانه چای خوب طبیعی را از چای مصنوعی و رنگ زده میتوانید تشخیص دهید
چای طبیعی بعد از بیست دقیقه شروع به رنگ دادن میکند ولی چای مصنوعی بلافاصله بعد از ریختن اب جوش داخل چای خشک شروع به رنگ دادن میکند
پس :اگر چای خشک شما بلافاصله پس از ریختن ابجوش شروع به رنگ دادن کرد بدانید که چای مصنوعی و رنگ زده است
مثل چای کیسه ای ها یا همان نبتون که خاک چای رنگ شده هستند که بلافاصله شروع به رنگ دادن میکنند
پس نتیجه میگیریم که هر گردی چهار گوش نیست
لا حول و لا قوت الا بالله
لطفا مطالبي كه نوشته ايد را به چند كارشناس چاي نشان دهيد تا در ايشان نظرشان را در مورد سطح سواد نويسنده اعلام كنند
لازم دانستم بجهت جلوگیری از گمراه شدن خوانندگان واطلاع ایشان مطالبی عرض نمایم
۱ـچای کله مورچه همان چای باروتی نیست و کلا دونوع چای متفاوت میباشد
۲ـچای کله مورچه از مخلوط کردن خردهها و پودر کهنه چای با رنگ و اسانس تهیه نمیشود بلکه فرایند تولید و مالش خاص مورد استفاده در سیستم چای کله مورچه باعث این نوع شکل چای میشود
۳ـ تلخی چای ملاک سنجش کیفیت چای نیست
۴ـدر فرآیند تولید چای کله مورچه اصلا اسانس بکار برده نمیشود وچنانچه چای معطر لازم باشد بعد از فرایند تولید توسط کارخانجات بسته بندی اسانس افزوده میگردد
۵ـدرچای کله مورچه بسبب نوع فرآیند تولید و مالش و وجود رنگدانه های طبیعی اساسا نیازی به افزودن رنگ نیست و چای کله مورچه رنگ سنتزی ندارد
مستدعیست بدلیل تخصصی بودن کارو پروسه تولید چای از اشاعه اطلاعات غلط که باعث تشویش مردم میگردد خودداری فرمایید
باتقدیم احترام ـ مجتبی نصرتی
حالا شرکت ها سم رامیفروشند ومردم میخورند
به اعتبار دولت که ناظر شرکتها میباشد
یعنی مردم که قبلا خوردن سرطان میگیرن؟؟؟؟؟؟؟؟