سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد؛

بررسی گسل‌های اصلی مشهد

کارگروه بررسی مخاطرات زلزله، لغزش لایه‌های زمین، ساختمان و ابنیه شورای مدیریت بحران خراسان رضوی با حضور کارشناسان و متخصصانی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از مشهد ،محمدحسن اکبرزاده ابراهیمی نماینده مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی، با تأکید بر اهمیت مدیریت صحیح و یکپارچه در مواقع بحرانی، گفت: تجربه نشان داده که در مواقع بروز حوادث طبیعی مانند زلزله، مردم اقدامات ناخواسته و فوری انجام می‌دهند که ممکن است این اقدامات به بروز خسارات بیشتری هم بیانجامد و در این مواقع باید ستاد بحران، با مدیریت درست و به موقع از سراسیمگی و ایجاد وحشت در مردم جلوگیری کند.
وی افزود: خوشبختانه با اقدامات به موقع و اماکن امنی که برای مردم در نظر گرفته شد، بسیاری از مردم به این مکان‌ها مراجعه کردند، البته حجم زیادی از مردم قصد خروج از شهر را داشتند که همین موضوع باعث ایجاد مشکلاتی در مسیرهای خروجی شهر مشهد و ازدحام و ترافیک در این نقاط شده بود.
اکبرزاده ابراهیمی گفت: در اولین گام باید با آموزش‌های لازم و ضروری مردم را با بهترین نحوه برخورد با حوادث طبیعی آشنا کنیم تا در این مواقع، مدیریت بحران را خود مردم به دست گیرند و از طرفی هم باید مهندسان و دست‌اندرکاران صنعت ساخت‌وساز را با اصول و قواعد ساخت ابنیه با ایمنی لازم و مطمئن، بیشتر آشنا کنیم.
وی افزود: در جلسه‌ای که با حضور معاونان وزیر راه و شهرسازی و استاندار خراسان رضوی برگزار شد، مقرر شد اعتبارات لازم جهت انجام مطالعات تخصصی درباره گسل‌های اطراف شهر مشهد و گسل‌های فعال و مستعد استان انجام شود.
بهاره بزرگمهر مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز با تأکید بر اینکه زلزله اخیر مشهد تلنگری بود به مسؤولان در راستای مدیریت بهتر بحران، گفت: این اتفاقات در کنار تمامی مخاطراتی که دارد، یادآوری و تلنگری است به تمامی مسؤولان ذیربط تا با دقت بیشتر و تخصصی‌تر به موضوع مدیریت بحران بپردازند.
وی افزود: مطالعات پس از این زمین‌لرزه باید به گونه‌ای باشد تا در حوزه شهرسازی ما به اطلاعاتی از گسل‌ها دست یابیم که موجب آن شود نقاط پرخطر و مستعد لرزش در سطح شهر مشهد شناسایی شده و نقاطی با محدودیت و حتی ممنوعیت ساخت و ساز در سطح شهر مشخص شوند تا خدایی ناکرده با اتفاقات مشابه در آینده، شاهد خساراتی نباشیم.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: روستا‌ها و مناطق کم‌جمعیت که در این زلزله دچار خساراتی شده‌اند برای ما از اهمیت زیادی برخوردارند، اما نباید از مشهد به عنوان دومین کلانشهر کشور و یکی از پرجمعیت‌ترین نقاط منطقه غافل شویم و باید در تمامی حوزه‌های مربوطه، توجه بیشتری به معماری، ساختمان‌ها و شهرسازی مشهد شود تا از بروز حوادث بزرگ و فاجعه جلوگیری گردد.
غلامرضا نعیمی مجد رییس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز در این جلسه وقوع این زمین‌لرزه را بهترین موقعیت برای ارزیابی آمادگی مردم و نهادهای دولتی مربوطه در مواجهه با حوادث غیرمترقبه طبیعی عنوان کرد.
انتهای پیام// ف. ح
برچسب ها: زلزله ، گسل ، مشهد ، خراسان رضوی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.