سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

7 نکته مهم که خانم‌ها باید درباره ریزش مو بدانند

مو اساسا از کراتین درست می‌شود که نوعی پروتئین طبیعی است، پس دریافت مقدار مفیدی پروتئین مانند گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ و لبنیات نیاز است تا بدن بتواند مویی سالم و قوی تولید کند.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مواجه شدن با ریزش مو چه به صورت نازک شدن تدریجی باشد چه به صورت از دست دادن مقدار زیادی از آن، هنگام برس کشیدن یا شستن بسیار ناراحت کننده است. در یک تحقیق که روی بیش از ۲۰۰۰ خانم ۲۵ سال به بالا انجام گرفت بیش از ۵ درصد گفتند که دچار ریزش و نازک شدن مو هستند. تاثیر روانی ریزش مو می‌تواند بسیار شدید باشد. ۵۱ درصد از خانم‌هایی که دچار این مشکل هستند می‌گویند از عکس گرفتن خجالت می‌کشند.
 
 
با زوئی پاسام متخصص کاشت مو درباره اینکه خانم‌ها چه چیزهایی باید درباره ریزش مو در زنان بدانند صحبت کردیم:
 
 ۱. خانم‌ها هر روز و در اندازه‌های مختلف، مو از دست می‌دهند.
 
خانم‌ها روزانه چیزی حدود ۸۰ تا ۱۰۰ تار مو از دست می‌دهند، اما هرکسی سطحی دارد که برایش طبیعی به حساب می‌آید. پس به جای اینکه تارهای مو را بشمارید، به دنبال تغییراتی باشید که برایتان طبیعی نیستند. دکتر زوئی می‌گوید:
 
«وقتی به موهای افتاده در کف حمام نگاه می‌کنید همیشه در نظر بگیرید آخرین باری که موهای خود را شستید چه زمانی بود، چون با شامپو زدن به موها، آنهایی که مرده اند جدا می‌شوند. این یعنی حتی اگر یک روز شستن مو‌ها به تاخیر بیفتد دفعه بعدی که آن‌ها را می‌شویید با ریزش موی بیشتری مواجه خواهید بود»
 
چرخه زندگی یک فولیکول مو مراحل مختلفی را طی می‌کند. در طول مرحله رشد، موی یک فرد به طور متوسط ۵ سال، ۱ تا ۱. ۵ سانت در ماه رشد می‌کند، بعد از این مدت زمان فولیکول به مرحله استراحت می‌رود جایی که تا شروع مجدد چرخه ۳ ماه در آن می‌ماند.
 
 
۲. ریزش مو ممکن است به ژن‌ها بستگی داشته باشد.
 
برخی از انواع ریزش مو ژنتیکی هستند، قابل توجه‌ترین الگوهای ریزش مو در خانم‌ها و آقایان. دکتر زوئی می‌گوید:
 
«الگوی ریزش مو در خانم‌ها باعث می‌شود فولیکول‌های بالا و تاج سر به سطح طبیعی گردش تستوسترون حساس شوند. فولیکول‌های تحت تاثیر قرار گرفته موهایی کوتاه‌تر و نازک‌تر تولید می‌کنند در نتیجه حجم و تراکم مو کاهش پیدا می‌کند. وقتی این تغییرات صورت می‌گیرد، پوست کف سر بیشتر خود را نشان می‌دهد»
 
برخی دیگر از انواع ریزش مو ممکن است حالتی ارثی داشته باشد مانند آلوپسی آره آتا.
 
 
۳. ریزش مو ممکن است بر اثر یک مشکل پزشکی پنهان اتفاق افتاده باشد.
 
ریزش مو انعکاسی است از بدنمان، بنابراین وقتی مو رو به نازک شدن می‌رود نشانه‌ای قوی از آن است که چیزی دچار مشکل شده. بسیاری از مشکلات پزشکی منجر به ریزش مو می‌شوند، یکی از شایع‌ترین دلایل آن می‌تواند عدم تعادل تیروئید باشد.
 
مو‌ها به تغییرات درونی بدن بسیار حساس هستند بنابراین می‌توانند سنجش خوبی برای سلامت کلی بدن باشند. این یعنی ریزش مو می‌تواند از اولین نشانه‌های یک مشکل پزشکی پنهان باشد.
 
 
۴. ریزش مو با تغییرات هورمونی در ارتباط است.
 
ریزش مو عموما با تغییرات هورمونی در ارتباط است. در طول یائسگی خانم‌ها به علت افت هورمون‌های استروژن و پروژسترون، نازک شدن و ریزش مو را تجربه می‌کنند.
 
«بسیاری از خانم‌ها با بالا رفتن سنشان به خصوص رسیدن به دوره پیش یائسگی فکر می‌کنند ریزش مو یکی از مراحل بالا رفتن سن است از این رو کاری از دستشان بر نمی‌آید. در حالی که با بالا رفتن سن، نازک شدن مو تا حدودی طبیعی است، اما بدان معنا نیست که نمی‌توان این شرایط را بهبود داد و ما درست مانند جوان‌ها در افراد مسن نیز نتایج خوبی دیده‌ایم»
 
 
۵. برنامه غذایی تان می‌تواند تاثیری جدی روی مو‌ها داشته باشد
 
آنچه می‌خورید و نمی‌خورید، می‌تواند باعث ریزش مو شود. دکتر زوئی می‌گوید:
 
«از آنجا که سلول‌های مو دومین سلول‌ها در بدن هستند که به سرعت تقسیم می‌شوند، نیازشان به انرژی بسیار بالا است. به همین دلیل توصیه می‌شود برای ارسال انرژی پایدار به فولیکول‌های مو هر ۴ ساعت یکبار چیزی بخورید. مو بافت غیرحیاتی است، به همین دلیل اگر رژیم غذایی فرد به اندازه کافی در خود مواد مغذی و کالری نداشته باشد، بدن آن را در اولویت منابع در دسترسش قرار نمی‌دهد و همین به صورت مستقیم روی مو‌ها تاثیر می‌گذارد. حتی ممکن است به خاطر کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای رشد سالم مو مانند آهن، ویتامین B۱۲ زینک و ویتامین D. نیز چنین اتفاقی بیفتد»
 
مو اساسا از کراتین درست می‌شود که نوعی پروتئین طبیعی است، پس دریافت مقدار مفیدی پروتئین مانند گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ و لبنیات نیاز است تا بدن بتواند مویی سالم و قوی تولید کند.
 
 
۶. از شستن و برس کشیدن موهای خود نترسید.
 
وقتی افزایش ریزش مو را تجربه می‌کنید به خاطر داشته باشید که این مو‌ها همچنان جایگزین می‌شوند. دکتر زوئی می‌گوید:
 
«بسیاری از خانم‌ها می‌ترسند موهای خود را بشورند یا برس بکشند، چون فکر می‌کنند با این کار باعث ریزششان می‌شوند. اما به خاطر داشته باشید اگر مو آماده افتادن باشد هر کاری هم بکنید باز هم خواهد افتاد. تشخیص علت ریزش مو مسلما کلید کار است، اما در این میان به همان شکل قبل با مو‌ها رفتار کنید. ریزش مو به هر علتی که باشد به دلایل درونی اتفاق می‌افتد بنابراین شامپو زدن، برس کشیدن، رنگ زدن، شانه کشیدن یا استفاده از سشوار تاثیری روی آنچه در حال رخ دادن است ندارد»
 
 
۷. درمان هایی برای ریزش مو وجود دارد.
 
اول از همه: اجازه دهید یک متخصص مورد معاینه قرارتان دهد تا مشکل تشخیص داده شود، هرگز وسوسه به خود درمانی نشوید.
 
«ریزش مو موضوع پیچیده‌ای است و ممکن است برای یک فرد، در یک آن چندین نوع ریزش مو با هم اتفاق بیفتد. به همین علت متخصص پوست تصویر کلی را در نظر می‌گیرد و برای دریافت جزئیات سابقه فرد، زمان می‌گذارد. معمولا تست خون توصیه می‌شود و معمولا متخصص پوست و مو متفاوت با دیگر پزشکان به نتایج آزمایش نگاه می‌کند، چون سطوح لازم برای رشد مویی سالم معمولا از حداقل طبیعی بالاتر است»
 
درمان‌های بسیار متفاوتی برای ریزش مو وجود دارد و مسلما یک درمان نمی‌تواند مناسب همه باشد. درمان‌های موضعی مانند مینوکسیدیل در صورت الگوی ریزش موی زنانه کاربرد دارد و همچنین در پی نتیجه آزمایش خون ممکن است پزشک مکمل هایی را نیز برای فرد تجویز کند.
 
 
منبع:سایت دکتر کرمانی
 
انتتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.