سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز نشست سران اتحادیه عرب/السیسی هنگام سخنرانی امیر قطر سالن را ترک کرد/گزافه‌گویی‌های منصور هادی علیه جمهوری اسلامی ایران

دبیرکل سازمان ملل در نشست سران اتحادیه عرب گفت بستن مرزها به روی آوارگان تأسف‌آور است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد: بیست و هشتمین اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در «بحر المیت» اردن با سخنرانی «محمد ولید عبدالعزیز»، رئیس جمهور موریتانی آغاز شد.

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی: منطقه با چالش‌های متعددی روبروست
«یوسف بن احمد العثیمین»، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، در سخنرانی خود در جلسه افتتاحیه بیست و هشتمین اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در اردن گفت: زمان برگزاری اجلاس اردن در سایه چالش‌ های متعدد، بسیار مهم است. وی افزود تأکید می کنیم تروریسم هیچ دین یا قومیتی ندارد. 

العثیمین گفت تلاش بعضی از رسانه‌ها برای مرتبط کردن خشونت به اسلام و مسلمانان را رد می کنیم و خواهان تقویت گفتگو هستیم.

موگرینی: اتحادیه اروپا به حمایت از جنگ عراق ضدداعش ادامه می دهد
«فدریکا موگرینی»، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در سخنرانی خود در این اجلاس گفت: حمایت از منطقه ما، مستلزم همکاری بین اروپا و جهان عرب است. حل بحران ها در منطقه مستلزم همکاری گسترده تری بین ما در اروپا و کشورهای عربی است. حل مشکلات به ترسیم دیدگاه مشترک بین اروپا و منطقه عربی نیاز دارد. 
موگرینی افزود: تحقق صلح بین فلسطینی ها و اسرائیل اولویت اتحادیه اروپاست. برای متحد شدن موضع جامعه جهانی به منظور حل مسئله فلسطین تلاش می کنیم. به بازسازی سرویه پس از عملی شدن توافق سیاسی در این کشور پایبند هستیم. 

وی خاطر نشان کرد: اتحادیه اروپا به حمایت از جنگ عراق علیه گروه تروریستی داعش ادامه می‌دهد. نبردها در عراق ثابت می‌کند عقب راندن داعش امکان‌پذیر است. می‌توانیم با همکاری یکدیگر، کمک بیشتری به حل مسئله لیبی داشته باشیم. حداکثر تلاش خود را برای دستیابی به راه حلی در مورد بحران لیبی به کار خواهیم گرفت. به کمک های انسانی به عراق و یمن پایبند هستیم. 

ابوالغیط: بعضی طرف‌های منطقه‌ای به دنبال ترویج طایفه‌گرایی هستند
«احمد ابوالغیط»، دبیرکل اتحادیه عرب، در سخنرانی خود در بیست و هشتمین اجلاس سران کشورهای عضو این اتحادیه در اردن، گفت: توافق نظر عربی درباره لزوم حمایت از اتحادیه عرب وجود دارد. اتحادیه عرب می تواند نقش زیادی در همه زمینه های عربی ایفا کند. اتحادیه عرب می تواند پلی بین همه عرب ها باشد. 

به گفته ابوالغیط، بعضی طرف های منطقه ای از طایفه‌گرایی برای برهم زدن وحدت عربی استفاده می کنند. وی افزود کسانی هستند که به طایفه گرایی و مذهب گرایی برای تحقق اهدافی که با منافع عربی تناقض دارد، متوسل می‌شوند.

دبیرکل اتحادیه عرب خاطرنشان کرد: پرونده های مهم سیاسی در منطقه در دست کشورهای عربی نیست. اسرائیل به اشغال سرزمین فلسطین بدون هیچ عامل بازدارنده ای ادامه می دهد. تفرقه بین فلسطینی ها تأثیر منفی بر مسئله فلسطین داشته است. 

دبیرکل سازمان ملل: بستن مرزها به روی آوارگان تأسف‌آور است
«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد، در سخنرانی خود در جلسه افتتاحیه بیست و هشتمین اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در اردن، گفت: بعضی از سران عوام‌فریب در کشورهای جهان تلاش می کنند تروریسم را به اسلام مرتبط کنند. از اینکه می بینم بعضی از کشورهای پیشرفته، مرزهای خود را بر روی آوارگان می‌بندند، ناراحت می شوم.

گوترش افزود: سازمان ملل برای همکاری با جهان عرب به منظور برقراری صلح پایدار آمادگی دارد. زمان آن فرا رسیده است که به اوضاع فعلی در سوریه پایان دهیم. امیدوارم مذاکرات ژنو به دستیابی به راه حل های ملموس منجر شود. برای دستیابی به حل سیاسی در سوریه باید درگیری‌ها در این کشور متوقف شود.

وی خاطر نشان کرد: راه حل تشکیل دو کشور، تنها مسیری برای تحقق امنیت و صلح برای هر دو طرف است. باید هر تلاش دیگری را که در برابر این گزینه قرار دارد، متوقف کنیم. شهرک‌سازی اسرائیل بر اساس همه قوانین بین‌الملل غیرقانونی است. 

عبدالعزیز: توافقنامه سیاسی در سوریه باید برای پایان خونریزی امضا شود
«محمد ولد عبدالعزیز »، رئیس‌جمهور موریتانی، در سخنرانی خود در نشست افتتاحیه بیست و هشتمین اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در بحر المیت اردن گفت: موریتانی در مدت ریاست خود بر اجلاس سران این اتحادیه برای کمک به حل همه مسائل عربی تلاش کرد. سوری‌ها را به پایان درگیری‌های داخلی و امضای توافقنامه سیاسی به منظور پایان دادن به خونریزی در این کشور دعوت می کنم. آتش‌بس در سوریه باید تثبیت شود.

وی افزود: بحران لیبی خطری است که امنیت منطقه را تهدید می کند. از کشورهای عربی و اسلامی دعوت می‌کنم تا تلاش‌های خود برای حفظ تمامیت ارضی لیبی را تقویت کنند.

ولد عبدالعزیز افزود: باید از طرح شورای همکاری خلیج (فارس) برای حل بحران یمن در چارچوب مذاکره حمایت کرد. تسلط داعش بر بخش هایی از عراق محدود شده است. از گشایش سیاسی در لبنان استقبال و از تلاش ها برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سومالی حمایت می‌کنیم. 

عبدالله دوم: کشورهای عربی با چالش‌های سرنوشت‌سازی روبرو هستند
«عبدالله دوم»، پادشاه اردن، در سخنرانی خود در بیست و هشتمین اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه عرب گفت: با چالش‌های سرنوشت سازی روبرو هستیم که در رأس آنها تروریسم قرار دارد. خطر تروریسم امنیت ما را تهدید می کند و تلاشی برای مخدوش کردن دین حنیف اسلام است. تروریسم ما عرب ها و مسلمانان را بیشتر از دیگران تهدید می‌کند.

عبدالله دوم افزود: اسرائیل به سیاست شهرک‌سازی ادامه می دهد و مانعی برای صلح است. به نقش خود در مقابله با هر تلاشی برای تقسیم زمانی و مکانی مسجد الاقصی ادامه خواهیم داد. صلح بدون حل عادل و فراگیر برای مسئله فلسطین در چارچوب راهکار تشکیل دو کشور، برقرار نخواهد شد. وی گفت: امیدواریم مذاکرات ژنو زمینه رسیدن به راه حل سیاسی در سوریه را به گونه‌ای فراهم کند که وحدت این کشور حفظ و زمینه بازگشت آوارگان فراهم شود.

عبدالله دوم افزود: بر حمایت از تلاش‌های دولت عراق برای مبارزه با تروریسم به عنوان مقدمه فرآیند سیاسی با مشارکت همه طیف‌های مردم این کشور تأکید می کنیم. از تلاش‌ها برای بازگرداندن ثبات به یمن و لیبی حمایت می‌کنیم. برای جلوگیری از دخالت‌های خارجی باید ابتکار عمل را در دست بگیریم. چالش‌های مشترک به رویارویی مشترک نیاز دارد.

پادشاه اردن گفت بدون تشکیل یک کشور فلسطینی در چارچوب راه حل دو کشور، صلح در خاورمیانه دست یافتنی نیست.


«عبدربه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی و فرار یمن، نیز در سخنرانی خود در این اجلاس و با تکرار گزافه‌گویی‌های خود جمهوری اسلامی ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد. وی در ادامه مدعی شد ائتلاف حوثی‌ (انصارالله یمن)، ایران و رئیس جمهور اسبق یمن به دنبال تغییر هویت این کشور است. 

لازم به ذکر است «عبدالفتاح السیسی»، رئیس‌جمهور مصر، امروز به‌هنگام سخنرانی «تمیم بن حمد»، امیر قطر، سالن اجلاس را به‌نشانه اعتراض ترک کرد. روابط میان دوحه و قاهره از سال 2013 میلادی و به‌‌دلیل حمایت‌های قطر از «محمد مرسی»، رئیس‌جمهور معزول مصر و پناه دادن به رهبران اخوان‌المسلمین، همواره تیره بوده است.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۰۶ ۱۰ فروردين ۱۳۹۶
پیشنهاد می شود منصور هادی را ازمیان بردارند.
ناشناس
۲۰:۱۵ ۰۹ فروردين ۱۳۹۶
جمهوری اسلامی خواریست در چشم استکبار
baba
۱۸:۵۷ ۰۹ فروردين ۱۳۹۶
غرب در مقابل کی؟ این خودش مصداق قوم گرایی و فرقه گرایی و زاینده تروریسمه