سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساری،

سرطان کبد با مصرف آجیل مانده

مصرف آجیل مانده کبد را سرطانی می‌ کند.

دکتر سید حسن عابدی فوق تخصص گوارش و کبد در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: مصرف آجیل مانده کبد را سرطانی می ‌کند.

دکتر عابدی افزود: کبد نقش مهمی در متابولیسم پروتئین‌ها، چربی‌‌ ها و هورمون‌ ها دارد ولی شیوع سرطان کبد در ایران رو به افزایش است و مردان 79 درصد بیشتر از زنان مبتلا به این سرطان می ‌شوند.

فوق تخصص گوارش و کبد گفت: افراد بالای 50 تا 55 سال مستعد ابتلا به سرطان کبد هستند به علاوه در 79 درصد موارد سرطان کبد در مردان دیده می‌شود و در جهان این سرطان به عنوان علت مرگ مردان شناخته شده است.

دکتر عابدی افزود: مبتلایان به چاقی بیش از حد یا تجمع بیش از حد آهن و افرادی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند و مصرف مواد غذایی آلوده به کپک باعث تولید مواد سرطان زا می ‌شود و سرطان کبد را به وجود می‌آورد.

وی با بیان اینکه نگه داری آجیل در یک نقطه تاریک و مرطوب خطر سرطان کبد را افزایش می ‌دهد، گفت: اگر از آجیل مدت زمان طولانی دریک نقطه تاریک و مرطوب نگهداری کنید باعث تولید قارچ می‌ شود و این قارچ ایجاد سرطان کبد می‌ کند.

فوق تخصص گوارش و کبد افزود: آجيل‌ها پركالری هستند و هر گرم آنها 5 كالری انرژی غذایی توليد می ‌كند و از نظر ارزش تغذیه‌ ای، يک نعلبكس آجيل دارای تقریبا 600 کالری انرژی غذایی است که معادل 2 بشقاب برنج است به عبارت دیگر یک نعلبکی آجیل می ‌تواند به اندازه 2 بشقاب برنج در چاق‌کنندگی شما نقش داشته باشد.

دکتر عابدی گفت: توصیه می شود در نوروز، برنامه غذايی مثل ساير اوقات تنظيم شود و مصرف آجيل و مغزها به عنوان ميان ‌وعده و در حد متعادل باشد.

وی افزود: مصرف زياد آجيل سبب جمع شدن انرژی و چربی بيش از حد مورد نياز در بافت ‌های بدن می ‌شود و افزايش وزن را در پی دارد.

فوق تخصص گوارش و کبد گفت: معمولاً در تهيه انواع آجيل‌ ها از مقاديری زيادی نمک استفاده می ‌شود و بنابراين مصرف بی ‌رویه آجيل، مخصوصا اگر ميزان نمک آن بيش از حد متعارف باشد، ممكن است عوارضی را به خصوص برای بيماران قلبی ‌عروقی، افراد مبتلا به فشار خون، و بیماران کلیوی به همراه داشته باشد.

دکتر عابدی افزود: نگهداری آجیل و خشکبار در مکان های مرطوب، موجب کپک زدگی و قارچ زدگی آن ها می شود که هم موجب تغییر شکل ظاهری، بو و طعم نامطبوع می شود و هم در اثر ترشح بعضی از سموم ، عوارض مختلفی در مصرف کننده ایجاد می کند.

وی گفت: مغز گردو نیز نسبت به آفات انباری و کپک ها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت به این گونه عوامل آلوده می شود، بنابراین از مصرف آنها باید خودداری کنید.

این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: چنانچه در هنگام مصرف تخمه ، پسته و بادام، دست ها و لب ها رنگین شدند، این امر علامت مصرف رنگ های شیمیایی در تهیه آن ها است که بایستی از مصرف این گونه تنقلات خودداری کنید.

انتهای پیام/ م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.