به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با بیان این که در ایام عید نوروز سفرهای نوروزی به اوج خود میرسد، گفت: توجه به تغذیه و مواد غذایی مصرفی در سفر بسیار مهم است و با رعایت چند نکته ساده میتوان از سفر خود بیشترین لذت را برد.
وی ادامه داد: یکی از مواد غذایی مهم و حساس آب مصرفی است. از آب چشمه، نهر و رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید. همیشه آبهای بطری بستهبندی شده همراه داشته باشید و باقیمانده آب بطریها را در پشت شیشه و زیر تابش نورخورشید قرار ندهید. اگر از سلامت آب در جایی بیاطلاعید، آن را بجوشانید و بعد مصرف کنید.
عبدالهی، در خصوص مصرف غذا در طول سفر افزود: خوردن غذاهای شور که غالبا در رستورانهای بین راهی، غذاهای کنسروی، انواع فست فودها وجود دارد میتواند سلامت شما را به خطر بیاندازد. اگر به مسافرت می روید، سعی کنید غذای بیرون را خیلی کم مصرف کنید. اما اگر مجبور شدید در رستوران غذا میل کنید رستورانی را انتخاب کنید که ظاهر رستوران، وضعیت کارکنان آن و شرایط بهداشتی محیط، مناسب و کارکنان آن کارت بهداشتی معتبر داشته باشند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: قبل از مصرف مواد غذایی کنسرو شده آنها را
20 دقیقه بجوشانید و از مصرف کنسروهای باد کرده یا زنگزده جداً خودداری کنید. توصیه میشود بهجای سالاد و سبزی خوردن در رستورانها که احتمال آلودگی آن زیاد است، ماست بخورید. یک راه ساده و مطمئن آن است که از منزل با خود گوجه فرنگی و خیار و لیمو ترش شسته شده همراه داشته باشید و در رستوران در کنار غذایی که سفارش می دهید، از گوجه فرنگی و خیار خرد شده که همراه خود دارید استفاده کنید.
عبدالهی عنوان کرد: غذاهایی را که با خود به سفر میبرید نیمپز نکنید، یا از همان اول غذا را کامل بپزید یا اینکه در مقصد اقدام به پخت آن کنید. غذاهایی مثل کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته برای سفر مناسب هستند و غذاهایی مثل الویه و کباب کوبیده ، کالباس و سوسیس بسیار حساس و فساد پذیر هستند.
وی افزود: غذایی که برای بین راه تهیه میکنید، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مثل انواع خورشها، سریعتر فاسد میشوند چون میکروبها وباکتریها در فضای مایع ، محیط مناسبتری برای رشد و تکثیر دارند. غذایی را که برای سفر آماده میکنید ، در طول راه کاملا خنک نگهدارید.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه تاکید کرد: بهجای نوشابههای گازدار، همراه با غذا دوغ کم نمک وبدون گاز سفارش دهید. نوشابههای گازدار حاوی مقدار زیادی قند هستند مقدار زیادی کالری وارد بدن می کند که نتیجهاش اضافه وزن و چاقی است.
عبداللهی گفت: ممکن است بگویید از نوشابههای بدون قند و یا رژیمی استفاده میکنیم ، ولی باید بدانید که حتی نوشابههای بدون قند هم حاوی مقادیر زیادی فسفات هستند که از جذب کلسیم غذا که برای استحکام استخوانها ضروری است، جلوگیری میکند و نتیجهاش در دراز مدت پوکی استخوان خواهد بود.
عبدالهی در خصوص مصرف تنقلات در سفر اظهار داشت: درطول راه، به عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما ،انجیر خشک، گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک و یا تخمههای کم نمک بههمراه داشته باشید. این تنقلات بسیار سالمتر و کم ضررتر از چیپس، پفک و نوشابههای گازدار هستند. از خرید و مصرف چیپسهایی که بهصورت فله عرضه میشوند خودداری کنید. این نوع چیپسها معمولا حاوی مقدار زیادی نمک و روغن است و ممکن است روغن مورد استفاده در تهیه آنها کیفیت مطلوبی نداشته باشد، به همین دلیل مصرف آنها حتی می تواند سرطانزا باشد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به این که بسیاری از افراد مایلند در طول مسیر، بساط پختن کباب و جوجه کباب برپا کنند که غذای سالم ، مطبوع و با کیفیتی خورده باشند، گفت: باید توجه داشت که گوشت و مرغ را از منزل و در ظرف یخ گذاشته و دقت کنید در طول راه و قبل از کباب کردن ، کاملا سرد نگهداری شود.
وی گفت: از گوشتهایی که در هوای آزاد آویزان شده وبه فروش میرسند استفاده نکنید . انواع میکروبها و تخم انگلها با مصرف این گوشتها که ممکن است خوب هم پخته نشوند، به بدن منتقل میشود. درموقع تهیه کباب و جوجه کباب، مواظب باشید که تمام قسمتهای آن و بهخصوص داخل آن کاملا حرارت دیده و بخوبی پخته شود تا در صورت وجود آلودگی احتمالی، با پختن از بین برود.
عبداللهی افزود: کبابی که خوب پخته شده باشد، قهوه ایی رنگ است و اگر قسمت داخل کباب هنوز قرمز رنگ باشد، به این معنی است که پخته نشده و آلودگی احتمالی آن از بین نرفته است که نتیجه اش مسمومیت غذایی همراه با اسهال، استفراغ ، دل درد و دل پیچه خواهد بود.
انتهای پیام/
جوانان امثال من که با این مشکلات رودر رو هستن تا کی باید دارو بخورن مثل دیسیکلومین و هیوسین وقتی درد روزانه داریم اگه قرص نخوریم