حسام الدین شریف نیا عضو هیات مدیره انجمن علمی مدیریت و اقتصاد دارویی ایران در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به بازار دارویی کشور ترکیه اظهار داشت: اندازه بازار دارویی ترکیه دو و نیم برابر کشور ما است در حالی که از نظر جمعیتی برابر هستیم و این موضوع به دلیل قیمت گذاری مناسب داروهای تولیدی در این کشور است.
وی با بیان اینکه در کشور ترکیه برای قیمت گذاری داروهای وارداتی از روش reference price استفاده می شود، افزود: در خصوص داروهای تولید داخل نیز قیمت گذاری براساس درصدی از قیمت داروهای برند وارداتی است در حالی که با وجود شباهت روش قیمت گذاری داروهای وارداتی با کشور ترکیه، قیمت گذاری داروهای تولید داخل کشور ایران به روش قدیمی cost plus انجام می پذیرد.
شریف نیا بیان کرد: در این روش قیمت نهاده های تولید دارو به اضافه مبلغی اندک به عنوان حاشیه سود تولید کننده و بدون در نظر گرفتن درست هزینه های بالای تحقیق، توسعه، بازاریابی و محاسبه می گردد.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان تهران تصریح کرد: این روش قیمت گذاری که موجب فشار شدید به صنعت دارو و عدم هزینه کرد در تحقیق و توسعه و بهبود خطوط تولید دارو در صنعت شده است در نهایت منجر به کاهش بهره وری، تضعیف صنعت دارو در ایران و عدم امکان رقابت با کشورهایی مانند ترکیه و اردن برای صادرات خواهد شد.
وی در خصوص قیمت درج شده برروی بسته بندی داروها اظهار داشت: قیمت دارو در سراسر کشور یکسان بوده و البته ممکن است قیمت داروهای یکسان با برندهای مختلف اندکی متفاوت باشد.
شریف نیا یادآور شد: در داروخانه ها مبلغی به عنوان حق فنی به ازای هر نسخه اخذ می گردد که در واقع داروسازان با دریافت این مبلغ مسئولیت قانونی توزیع دارو را بر عهده می گیرند و کلیه خدمات داروسازان از جمله بررسی عوارض جانبی و تداخلات و غیره در قالب این مبلغ قرار می گیرد.
انتهای پیام/