سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تنفر از تغییر ساعت رسمی در آغاز بهار بی‌دلیل نیست!

اگر در زمره افرادی هستید که از جلو کشیده شدن زمان رسمی در ابتدای بهار دل خوشی ندارند، پژوهشگران حالا حق را به شما می‌دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری رویترز در مطلبی نوشت: تغییر زمان رسمی برای بیشتر آمریکایی‌ها فقط یک معنا دارد: یک ساعت کمتر خوابیدن. پس هدف از این تغییر زمان چیست؟ تعداد رو به افزایشی از پژوهش‌های علمی از منطقی بودن این پرسش حکایت دارد.
«تغییر ساعت تابستانی» یا «صرفه‌جویی در زمان نور روز» )Daylight saving time), جلو کشیدن یک‌ساعت زمان در ماه‌های تابستانی است تا نور خورشید در بخش بیشتری از اوقات عصر قابل استفاده شود. این رسم در بیشتر مناطق آمریکای شمالی و اروپا اجرا می‌شود؛ اما اکثر کشورها از آن تبعیت نمی‌کنند.
وقتی ساعت 2 بامداد روز یکشنبه (امروز به وقت محلی) زمان در تمامی نقاط آمریکا یک ساعت به جلو کشیده شود، این اتفاق بر اساس مطالعات انجام‌شده احتمالاً به بروز سکته و حملات قلبی، وقوع تصادف‌های جاده‌ای بیشتر و کاهش بازدهی نیروی کار منجر خواهد شد. همچنین برخلاف آنچه متخصصان زمانی باور داشتند، این اتفاق هزینه‌های مندرج در قبوض انرژی را کاهش نمی‌دهد.
یک نشریه روانشناسی در ماه دسامبر سال گذشته نتایج پژوهشی را منتشر کرد که نشان می‌دهد قضات فدرال فردای تغییر زمان رسمی، احکامی صادر می‌کنند که در قیاس با احکامی که یک هفته قبل یا بعد از آن صادر می‌شود، به طور متوسط 5 درصد طولانی‌تر هستند.
به باور پژوهشگران، بروز اختلال – هرچند اندک – در خواب افراد می‌تواند تأثیراتی شگرف به همراه داشته باشد.
«امنیت ساندو،» پژوهشگر دانشگاه کلرادو در این خصوص در سال 2014 به رویترز گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد تغییرات ناگهانی – ولو اندک – در الگوی خواب می‌تواند پیامدهایی مرگبار به همراه داشته باشد.» مطالعه وی بر روی داده‌های دانشگاه میشیگان حکایت از آن داشت که روز دوشنبه، یک روز پس از به جلو کشیده شدن ساعت رسمی، حملات قلبی 25 درصد افزایش می‌یابد.
جلو کشیدن زمان رسمی که تا پاییز ادامه می‌یابد عمدتاً به عنوان یک استراتژی برای ذخیره انرژی در زمان جنگ جهانی دوم به اجرا گذاشته شد. استدلال حامیان آن بر پایه این اصل استوار است که غروبی دیرهنگام، به معنای ساعات کمتر استفاده از لامپ‌ها برای روشن نگاه داشتن منازل است. اما بیشتر مطالعات انجام‌شده نتوانسته اند ذخیره چشمگیر انرژی را بر اثر تغییر زمان رسمی اثبات کنند.
روز شنبه (دیروز) بسیاری از مردم در شبکه‌های اجتماعی نارضایتی خود را در خصوص کاسته شدن 60 دقیقه از خوابشان در آستانه تغییر زمان رسمی ابراز کردند. «مایکل فاریس جونیور،» یک کاربر توییتر در این خصوص در حساب شخصی خود نوشت: «به جلو کشیدن ساعت به یک طرح کمونیستی شبیه است که می‌خواهد همه ما را گیج و خسته کند تا باور کنیم دولت، قصد کمک به ما را دارد.»
کنار گذاشتن این تغییر یا حتی افزایش ماه‌های اجرای آن در طول سال به تصویب یک قانون در کنگره آمریکا محتاج است. ایالات اجازه دارند این تغییر زمان را به اجرا نگذارند؛ اما تمامی آن‌ها موظف هستند از ماه نوامبر تا ماه مارس، از زمان استاندارد تبعیت کنند.
قانون‌گذاران برخی ایالات در قالب طرح‌هایی ناموفق کوشیده اند قوانینی را برای لغو سنت تغییر زمان رسمی تصویب کنند؛ اما آریزونا و هاوایی تنها ایالت‌هایی هستند که ساعاتشان را در سال، 2 بار تغییر نمی‌دهند. برای سایر آمریکایی‌ها، یکشنبه صبح کمی زودتر از راه می‌رسد.
 
 منبع:العالم
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۴۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
سلام واقعا تغییر ساعت با طبیعت بدن انسان هماهنگ نیست بهتر است به جای آن کار را یک ساعت زودتر شروع کنند مثلا به جای ساعت ۸ صبح ساعت ۷ صبح ادارات وغیره در محل کار خود حاضر شوند
ناشناس
۱۹:۲۳ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
تغییر ساعت در تابستان هیچ سودی جز آزار و اذیت مردم ندارد . از خدا میخوام که هر چه زودتر به این روند پایان داده بشه