سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

چند ماه سکونتِ پرتنش آقای میلیاردر در کاخ سفید

رییس جمهور پرحاشیه ایالات متحده طی چندماه سکونت در کاخ سفید با صدور فرمان ها و انتشار توئیت های جنجالی، روزهای پر تنشی را برای دولت آمریکا رقم زد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درحالی که نزدیک به چند ماه از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید می‌گذرد، واشنگتن روزهای پر التهابی را پشت سر گذاشته است، از همان نخستین ساعات مراسم تحلیف خیابان‎های منتهی به ساختمان مجلس نمایندگان و بنای یاد بود "آبراهام لینکلن"، شاهد تظاهرات گسترده مردمی بود که به سیاست های رئیس جمهور جدید معترض بودند.


سالها پیش در 28 اوت 1963 خیابان‌های واشینگتن میزبان هزاران نفر از معترضان به تبعیض نژادی در ایالات متحده بود که برای شنیدن سخنرانی معروف "مارتین لوتر کینگ" در مقابل بنای یادبود "آبراهام لینکلن" یا به گفته "جلال آل احمد" همان «مجسمه عظیم بی ابهت و خالی از ایجاد رعب» در واشنگتن دی‌سی جمع شده بودند تا صدای اعتراض خود را به گوش دولتمردان آمریکا برسانند؛ همان خیابان ها در روزهای آغازین کاخ سفید نشینی دونالد ترامپ، شاهد تجمع اعتراضی هزاران نفر از مردم آمریکا شد که مخالف سیاست های دولتمردان خود بودند.


در آن زمان "مارتین لوتر" در فاصله نچندان دور از ساختمان امروزی کنگره آمریکا در برابر مجسمه "آبراهام لینکلن" در سخنرانی مسوم به " رویایی دارم"، از آرزوی خود سخن گفت و به مردم نوید روزی را داد که در آمریکا همه با آرمان و مرام خویش زندگی کنند و مساوات و برابری ذاتی انسان ها محترم شمرده شود. حال پس از گذشت 54 سال از آن روزها همچنان مردم آمریکا در آرزوی تحقق این رویا به سر می‌برند.

درست یک روز پس از تحلیف دونالد ترامپ اعتراضات علیه سیاست های ترامپ ادامه یابد بطوری که رویترز در گزارشی تعداد معترضان را بیش از سه میلیون نفر در واشنگتن و سایرشهرهای آمریکا و اعلام کرد؛ اعتراضاتی که دو ساعت پیش از مراسم سوگند دونالد ترامپ در خیابان های اطراف کنگره با سردادن شعارهای ضد ترامپ آغاز شد و تا پایان مراسم تحلیف ادامه یافت که در این بین حدود 90 نفر نیز توسط پلیس بازداشت می شوند.

هرچند اعتراضات مردمی نسبت به سیاست های دولتمردان آمریکا موضوع کم سابقه ای در این کشور نیست و از آن جمله می توان به جنبش حقوق مدنی 1963، جنبش ضد جنگ 1969، جنبش ضد جهانی شدن 1999 و در نهایت جنبش تسخیر وال استریت یا همان جنبش 99% در سال 2011 میلادی اشاره کرد.


فرمان لغو اوباماکر
دونالد ترامپ در اولین اقدام برای اجرایی کردن وعده هایش در همان اولین ساعات پس از ادای سوگند فرمان لغو طرح بیمه درمانی باراک اوباما موسوم به «اوباما کر» را که  ۲۰ میلیون آمریکایی از آن استفاده می کردند را در حالی صادر کرد که هیچ طرح جایگزینی برای نظام خدمات درمانی ارائه نداد.

تیرگی روابط مکزیک و آمریکا
 شش روز پس از شروع به کار دونالد ترامپ، اولین قدم را برای تیرگی روابط میان آمریکا و مکزیک برداشت. او طبق وعده انتخاباتی، از مکزیک خواست هزینه ساخت دیوار میان دو کشور را پرداخت کند وانریکه پنیا نیتو، رئیس جمهوری مکزیک این درخواست را رد کرد. ترامپ نیز در واکنش، برنامه دیدار میان دو رئیس جمهور را لغو کرد. او گفت: «تا زمانیکه مکزیک با ایالات متحده آمریکا رفتار منصفانه و احترام آمیزی نداشته باشد، چنین نشستهایی بی ثمر خواهد بود و من می خواهم راه دیگری برگزینم. ما انتخاب دیگری نداریم.»

فرمان ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور به آمریکا
ترامپ در هفتمین روز از آغاز ریاست جمهوریش فرمان جنجالی ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور مسلمان از جمله ایران به آمریکا را امضا کرد. صدور این فرمان، به مدت یک هفته در فرودگاههای آمریکا و بسیاری از کشورها هرج و مرج بوجود آورد و موجی از اعتراضات را به همراه داشت. اعتراضات در سطح مردمی باقی نماند و درنهایت جیمز رابرت، یک قاضی فدرال در سوم فوریه حکم به لغو این فرمان داد، ترامپ نیز در واکنش، این قاضی و سیستم قضایی آمریکا را متهم کرد که کشور را در معرض خطر قرار داده اند و اعلام کرد اگر اتفاقی بیفتد، آنها مسئول هستند.


استعفای مایکل فلین
رویداد دیگری که در مدت زمان کوتاه سکونت آقای میلیاردر در کاخ سفید خبر ساز شد، رسوایی مایکل فلین، مشاور امنیت ملی آقای ترامپ بود. تماس های فلین با سفیر روسیه در واشنگتن و دادن وعده‌هایی پنهانی در زمینه کاستن از تحریم های روسیه و بهبود روابط با مسکو درنهایت منجر به استعفای او شد.

دونالد ترامپ که رفتارهای غیر معمولی را با رسانه ها داشته در واکنش به این رسوایی، در حالی که سرویس های اطلاعاتی را عامل انتشار این اطلاعات دانست به انتقاد از رسانه ها پرداخت و گفت: «مایکل فلین آدم خوبی است. من از او خواستم که استعفا بدهد و او قبول کرد. درباره این موضوع اطلاعاتی منتشر شده است. این اطلاعات برای مایک پنس، معاون رئیس جمهوری نیز فرستاده شد. من از این شیوه اطلاع رسانی راضی نیستم.»

تنش های میان ترامپ و اوباما
تنها سه روز بعد از اینکه رئیس جمهوری فعلی آمریکا، رئیس جمهوری قبلی را به نقش در اعتراضات علیه دولت جدید متهم کرد، دونالد ترامپ بار دیگر، باراک اوباما را به شنود ارتباطات ستاد انتخاباتی اش در مراحل آخر رقابت های انتخاباتی سال گذشته متهم کرد.

ترامپ در پیامی توئیتری روز شنبه ۱۴ اسفند ماه مدعی شد باراک اوباما در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶، مکالمات خصوصی او در برج ترامپ را تحت نظر داشته است. در توئیتی دیگر می پرسد که آیا شنود ارتباطات مربوط رقابت های انتخاباتی از سوی یک رئیس جمهوری قانونی است یا نه؟

این ادعای آقای ترامپ با واکنش هایی مواجه شده است. از جمله، جان شیندلر، تحلیلگر سابق در موسسه امنیت ملی و از کارشناسان ضد تروریسم نیز گفت ادعای پرزیدنت ترامپ ممکن است به قانون سال ۱۹۷۸ موسوم به نظارت بر اطلاعات خارجی مربوط شود که بر پایه آن نظارت و جمع آوری قانونی اطلاعات مبادله شده بین کشورهای خارجی و مامورانشان را مجاز می کند.


باوجود جنگ رسانه‌ای شدید به راه افتاده، برای استحاله افکار جامعه جهانی و وارونه نشان دادن واقعیت نظام های لیبرال دموکراسی مبتنی بر سرمایه داری، بنظر می‌رسد دیگر سیاست های آمریکا با رنگ مدرنیزم و لعاب دموکراسی، نمی تواند افکار عمومی جهان و حتی شهروندان ایالات متحده را هم در مقابل تبعیض های نژادی، مذهبی و اقتصادی وادار به سکوت سازد و با رشد بیشتر خود آگاهی در جوامع و تداوم سیاست های شتابزده ترامپ که پرده از چهره واقعی ایالات متحده برداشته است، باید بیش از پیش در انتظار گسترش اعتراضات علیه سیاست های کنونی آمریکا در سرتاسر دنیا بود.

گزارش از: محمد صادق کلبادی

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.