به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از شبکه تلویزیونی العراقیه، بیان و ترویج عقاید واقعی دین مبین اسلام -که با خشونت و افراط گرایی مخالف است و به ارزشهای انسانی دعوت می کند- می تواند مبارزه با افکار و عقاید گروه تروریستی داعش را در مرحله پس از داعش در عراق آسان کند.
علی الاحمد، خبرنگار العراقیه در گزارشی گفت: در حالی که نیروهای امنیتی در آخرین مراحل درگیری با تروریستهای داعش قرار دارند و زمانی تا ریشه کردن داعش از عراق و آزادسازی همه مناطق این کشور باقی نمانده است؛ کارشناسان بر این باورند که باید برای مبارزه با افکار و عقایدی که گروه تروریستی داعش تلاش می کرد در میان اهالی مناطق اشغالی خود ترویج دهد اقداماتی صورت بگیرد تا با ترویج و بیان عقاید واقعی اسلام با افکار افراطی داعش مبارزه شود؛ زیرا اسلام با خشونت و تعصب مخالف است و خواستار زندگی مسالمت آمیز بین شهروندان مختلف است.
هاشم حسن، رئیس دانشکده رسانه دانشگاه بغداد در مصاحبه با خبرنگار العراقیه گفت: «باید اطلاعات لازم به افرادی که گروه تکفیری داعش آن ها را شستشوی مغزی داده است دوباره ارائه شود و باید در مهد کودک ها عقاید صحیح را ترویج دهیم و محبت و گفتگو و پذیرفتن یکدیگر را به آنها بیاموزیم. همچنین باید ریشه این نوع افکار تکفیری بررسی شود و اینکه چه کسی در پشت پرده از این نوع افکار حمایت می کند، زیرا با وجود اینترنت و وسایل ارتباط جمعی هم اکنون این نوع افکار سریعتر از شعله ور شدن آتش در چوب های خشک منتشر می شود.»
فاضل الساعدی، مدیرکل مرکز پژوهشهای روانشناسی دانشگاه بغداد نیز گفت: «راه حل در دست جامعه عراقی است باید با همدلی و کنار گذاشتن افراط گرایی و طایفه گرایی و بازگشت به عادتهای خوب و اصیل مردم عراق افکار درست در کشور نهادینه شود. کشور عراق از بافتهای مختلف اجتماعی برخوردار است اما این بافتها با یکدیگر هماهنگی و همکاری دارند و یکپارچه و همدل هستند و این می تواند راه حل اساسی در کنار گذاشتن افراط گرایی و طایفه گرایی باشد.»
خبرنگار العراقیه افزود: جنایتها و تجاوزهایی که گروه تروریستی داعش مرتکب شده بسیار زیاد است. دلیل آن نیز عقاید انحرافی و افراطی است که تروریسم را از نظر فکری تغذیه می کند و با جنایتکار شمردن دیگران روشهای گروه تروریستی داعش را تایید می کند بنابراین خطر تروریسم و افراط گرایی همچنان باقی است و برای خشک کردن ریشه های تروریسم و منابع درآمد و حمایتهای آن به همکاری جدی نیاز است تا بتوان از نظر فکری و عقیدهای آن را شکست داد.
خبرنگار العراقیه ادامه داد: در اینجا نقش موسسه های دینی جامعه مدنی به خوبی پدیدار می شود تا با افکار و عقایدی که گروه تروریستی داعش تلاش می کرد در بین مردم ترویج کند مبارزه شود، زیرا باید همه را از افکار خطرناک داعش با خبر کرد و در این زمینه به آنها هشدار داد.
انتهای پیام/