مهدی شادنوش متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ با
اشاره به این که کودکان در حال رشد فیزیولوژیک و تکامل عصبی هستند، اظهار
داشت: با توجه به شیوع چاقی و بیماریهای متابولیک در سنین کودکی و نوجوانی
و به علت تغییر سبک زندگی، این گروه در خطر بالقوه ابتلا به بیماریهای
مزمن در آینده نزدیک قرار دارند.
وی افزود: در همه ایام سال و همچنین در ایام نوروز باید تامین رژیم غذایی با کفایت و با کیفیت، مدنظر والدین قرار گیرد.
وی با تاکید بر این که مصرف روزانهی حجم زیادی از شیرینیها، شکلاتها و آجیلهای شور در ایام نوروز کودکان را در معرض خطر مضاعف تغذیهای قرار میدهد، ادامه داد: شیرینیها و شکلاتها از جمله مواد غذایی هستند که در هرم غذایی روزانه کمترین توصیه به مصرف آنها وجود دارد؛ زیرا صرفا تامین کننده شکر، قندهای ساده و چربیهای ناسالم بوده و فاقد مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تصریح کرد: مغز دانهها از جمله گروههای غذایی مفید برای همه افراد به ویژه کودکان و نوجوانان محسوب میشوند که مصرف متعادل آنها به طور روزانه توصیه میشود.
شادنوش بیان کرد: باید توجه داشت در ایام نوروز معمولا از انواع مغزهای دارای نمک زیاد و در مقادیر بیش از نیاز روزانه استفاده میگردد که اصلاح این نوع تغذیه باید مورد توجه والدین قرار بگیرد.
این متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی با بیان این که در ایام نوروز مانند سایر ایام سال از مصرف سایر تنقلات کم ارزش مانند چیپس، پفک، آبمیوههای صنعتی نیز باید تا حدممکن جلوگیری شود، یاد آور شد: در مقابل والدین باید مصرف انواع میوه و سبزی را در شکلهای متنوع و جذاب در برنامه غذایی کودکان بگنجانند و از فرصت موجود برای افزایش فعالیت بدنی کودکان در قالب برنامههای تفریحی مختلف استفاده کنند.