به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «امروزه با مواردي از بروز عوارض جدي بر اثر مراجعه «درماني» به عطاريها يا افراد ناآگاه مواجه هستيم، بايد بدانيم عطاريها فقط محل فروش گياهان دارويي بوده و حق تجويز دارو و درمان بيمار را ندارند. مصرف داروهاي گياهي به صورت خودسرانه يا بدون مشورت با متخصصان طب ايراني - اسلامي ميتواند براي افراد مخاطرهآميز باشد و در بسياري از مواقع مصرف خودسرانه داروهاي گياهي، فرصتهاي طلايي تشخيص و درمان بيماريهاي حاد يا خطرناک را از افراد ميگيرد.
يک دسته از داروهاي مهمي که مردم جامعه در بسياري از موارد بدون تجويز پزشک و با تشخيص خودشان از عطاريها خريداري ميکنند، ملينهاي گياهي هستند. بسياري با اين استدلال که ملينها باعث پاکسازي بدن ميشوند و از طرفي اگر گياهي باشند، ضرر ندارند؛ پس به طور طولانيمدت اين داروها را مصرف ميکنند و استفاده بيرويه از آنها موجب مشکلات گوارشي ميشود. داروهاي ملين، دسته مهمي از داروها هستند که خودشان به چند گروه تقسيم ميشوند و روشهاي تأثيرگذاري هر کدام متفاوت است. پزشک با توجه بهدليل يبوست هر بيمار، داروي مناسب را در دوره درماني مناسب تجويز خواهد کرد.
يک عادت غلط بين افراد، توصيه دارويي به افرادي است که ظاهرا بيماري مشابه به بيماري آنها دارند. متأسفانه اين کار در بسياري از مواقع نهتنها باعث بهبودي فرد نخواهد شد بلکه علائم بيماري را در افراد تشديد ميکند. يادمان باشد هر شخص ساختار بدني خاص و مزاج مخصوص به خود را دارد؛ اين مسئله هم در مورد داروهاي شيميايي و هم داروهاي گياهي صدق ميکند. در ديدگاه طب سنتي ايران، ارائه دستورات غذايي به بيماران بهعنوان يکي از ارکان برنامه درماني بوده و حتي در اولويت برنامه قرار دارد و صرفا بهعنوان يک امر جانبي و کمکي محسوب نميشود. اگر انتخاب غذا مناسب باشد، کمکحال بيمار است، در غيراينصورت، دستور غذايي غلط، همدست بيماري خواهد شد. بايد بدانيد که بخش قابلتوجهي از بيماران با رعايت نکات تغذيهاي، قسمت مهمي از مشکلاتشان رفع ميشود و ديگر نيازي به داروي گياهي يا شيميايي نخواهند داشت.»
منبع: روزنامه وقایع اتفاقیه
انتهای پیام/