سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش وزیر بهداشت به رییس جمهور؛

ایرانی‌ها ۳ برابر استاندارد جهانی نمک می‌خورند/ یک خوردنی که بین مرد و زن مساوی است/ 96 درصد زنان ایرانی فعالیت فیزیکی خیلی کمی دارند

وزیر بهداشت با بیان اینکه برای رشد اقتصادی و حفظ امنیت در هر کشوری باید به سلامت به عنوان عامل اثرگذار مهم توجه شود به تشریح وضعیت سلامت در جامعه پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت در نخستین مجمع سلامت که صبح امروز با حضور رییس جمهور و برخی از وزراء در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد، گفت: در دولت یازدهم توجه ویژه‌ای به سلامت مردم شد، به گونه ای که توجه به سلامت ایران در این دولت بی سابقه بوده است.

وی با عنوان اینکه هنوز مشکلاتی در حوزه سلامت وجود دارد کم نیست، تأکید کرد: امیدواریم در یک دوره ۱۰ تا ۱۵ ساله بتوانیم به استانداردهای مطلوب در حوزه سلامت دست پیدا کنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه تا ۵۰ سال پیش، بیماری های واگیر، مهمترین عامل مرگ و میر بودند، افزود: امروزه بیماریهای غیرواگیر بیشترین گرفتاری جوامع را تشکیل می‌دهد.

وی به مهمترین عوامل شیوع بیماری های غیر واگیر در کشور اشاره کرد و گفت: میزان شیوع چاقی در زنان ایرانی ۲۹.۷۶ درصد و در مردان ۱۵.۲۹ درصد است، همچینن در مناطق شهری شیوع چاقی ۲۴ درصد و در مناطق روستایی ۱۹ درصد گزارش شده است.

به گفته هاشمی زنان استان مازندران بیشترین درصد چاقی را دارند.

وزیر بهداشت به شیوع فشار خون در کشور اشاره کرد و گفت: ۲۸.۱۹ درصد زنان و ۲۸.۳۱ درصد آقایان دچار فشار خون هستند، به طوری که ۲۶.۵ درصد مناطق شهری و ۲۸.۳ درصد روستاهای کشور مبتلا به این عارضه هستند.

هاشمی تأکید کرد: متاسفانه ۵۰ درصد کسانی که مبتلا به فشار خون هستند از بیماری خود  خبر ندارند، مردان استان کردستان بیشتریندرصد شیوع فشار خون را دارند. 

وزیر بهداشت درباره بیماری دیابت اظهار کرد: ۱۰.۳ درصد زنان و ۸.۵ درصد مردان ما دیابت دارند و این وضعیت در مناطق شهری ۹.۹ درصد و در روستاها ۷.۸ درصد است. به گفته وزیر بهداشت زنان استان سمنان بیشترین درصد دیابت در کشور را دارند.

وی با اشاره به شیوع مصرف چربی اظهار داشت: ۲۹.۵ درصد زنان و ۲۲.۵ درصد مردان ما چربی دارند به طوری که این آمار در مناطق شهری ۲۷.۷ درصد و در روستا ۲۰.۷درصد است. همچنین بیشترین شیوع چربی در استان تهران است.

وزیر بهداشت با اعلام اینکه ۵۰ درصد مرگ و میر ایرانی‌ها به خاطر بیماریهای قلبی و سکته‌های مغزی است، افزود: متاسفانه ۴ درصد زنان و ۲۵.۱۶ درصد مردان ما، مصرف کننده دخانیات هستند، به طوری که این وضعیت در مناطق شهری ۱۳ درصد و در روستاها ۱۵.۵ درصد برآورد می‌شود. به گفته هاشمی زنان و مردان استان قزوین بیشترین درصد شیوع مصرف دخانیات را دارند.

وی عنوان کرد: افراد ۴۵ تا ۵۴ سال ما، بیشترین مصرف کننده مواد دخانی در کشور هستند.

هاشمی با تاکید بر به مصرف سبزیجات در بین مردم گفت: زنان و مردان ما تقریبا به یک اندازه میوه و سبزیجات استفاده می‌کنند به طوریکه این میزان برای هر دو جنس ۴۸ درصد گزارش شده است به گفته وی مردم بوشهر بیشترین درصد مصرف میوه و سبزیجات را دارند.

وزیر بهداشت با اشاره به مصرف فست فود در کشور گفت: ۱۱ درصد زنان و ۱۴.۶ درصد مردان ما فست فود می‌خورند و این وضعیت در مناطق شهری ۱۴ درصد و در روستاها ۹ درصد گزارش شده، همچنین مردم استان یزد بیشترین استفاده کننده از فست فودها هستند.

هاشمی درباره مصرف بالای نمک در ایران هشدار داد: مصرف نمک ما ۱۲ گرم است که این عدد حداقل سه برابر مصرف جهانی است و بیشترین علت آن به خاطر مصرف نان است که در آن از نمک زیاد استفاده می‌شود. 

وی با اعلام اینکه تنها ۱۵ درصد زنان ما کمتر از ۵ گرم نمک مصرف می کنند، تصریح کرد: این نشان می‌دهد ۸۵ درصد زنان ایرانی بالاتر از حد مجاز نمک استفاده می کنند، همچنین تنها ۶ درصد مردان ما کمتر از ۵ گرم نمک مصرف می‌کنند که نشان می دهد که ۹۴ درصد مردان ایرانی بیشتر از حد مجاز نمک می‌خورند.

به گفته وزیر بهداشت مردم استان گیلان کمترین مصرف نمک را دارند.

وی با اشاره به فعالیت های فیزیکی بیان کرد: ۹۶ درصد زنان ایرانی فعالیت فیزیکی خیلی کم و یا اصلا ندارند و این وضعیت در بین مردان ما ۸۳ درصد گزارش شده است.

هاشمی با اعلام اینکه در مناطق شهری ۹۲ درصد و در روستاها ۸۵ درصد مردم فعالیت فیزیکی ندارند، اظهار داشت: کمترین فعالیت فیزیکی در بین زنان بوشهری مشاهده شده است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه امروز مهمترین علت مرگ ها ناشی از بیماریهای غیرواگیر است، افزود: بیماری‌های قلبی عروقی، سرطانها، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی، بیشترین علت مرگ‌های ناشی از بیماری های غیرواگیر هستند.

هاشمی مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، عدم فعالیت فیزیکی و مصرف الکل را چهار عامل افزایش بیماری‌های غیرواگیر قلمداد کرد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.