سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فعالیت ۷۸۲ شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت/ رتبه اول ایران از لحاظ تولیدات بیوتکنولوژی در منطقه

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، رشد فناوری در دولت یازدهم را بسیار مناسب دانست و گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت از حدود ۲۵۰ در سال ۹۲ به ۷۸۲ شرکت دانش بنیان در حال حاضر افزایش یافته است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در دومین همایش دستیابی به مرجعیت علمی که در ستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار داشت: ۳۰ درصد از شرکت‌های دانش بنیان کشور در حوزه سلامت فعالیت دارند و ۵۰ درصد از بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت‌های دانش بنیان به شرکت‌های حوزه سلامت اختصاص یافته است.
 
وی تصریح کرد: زیرساخت‌های فناوری سلامت در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در سال گذشته توسعه قابل توجهی یافته و در این مدت ۱۰ آزمایشگاه مجهز در ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی ساخته شده و ساخت ۱۰ آزمایشگاه دیگر در دست اجرا است.
 
ملک زاده یکی از برکات انقلاب اسلامی را توسعه و پیشرفت آموزش و پژوهش در کشور عنوان کرد و با اشاره به وجود ۱۱۲۳ واحد دانشگاهی در کشور، گفت: در حال حاضر ۵۸ واحد دانشگاهی در وزارت بهداشت هستند و تعداد دانشجویان کشور به حدود ۴ و نیم میلیون نفر افزایش یافته است همچنین تعداد دانشجویان دوره دکتری به حدود ۵۸ هزار نفر رسیده و ایران از نظر تعداد دانشجویان دوره دکتری نسبت به جمعیت در رتبه‌های بسیار مناسب جهانی قرار گرفته است.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه علاوه بر افزایش تولید مقاله به پیشرفت فناوری در حوزه سلامت توجه زیادی شده است، افزود: در حوزه بیوتکنولوژی ۳۰۷ شرکت دانش بنیان در حوزه بیوتکنولوژی فعال هستند که نیمی از آن مربوط به حوزه سلامت است و اقدام به تولید محصول و صادرات می‌کنند و رتبه ایران از نظر تولیدات بیوتکنولوژی در دنیا ۱۴ و در منطقه اول است.
 
وی تعداد اسناد علمی ثبت شده ایران در پایگاه‌ها و نمایه‌های علمی بین‌المللی را حدود ۳۳۳ هزار سند عنوان کرد و گفت: در منطقه فقط ترکیه از نظر تعداد اسناد ثبت شده در این مجامع از ایران بالاتر است، اما ایران توانسته در سال ۲۰۱۶ میلادی، ۵۱ هزار و ۱۸۷ سند علمی تولید کند و رتبه آن از نظر استنادات نیز پیشرفت بسیار خوبی داشته است.
 
ملک زاده رتبه ایران از نظر تولید مقالات علمی و استنادات را به ترتیب در دنیا ۱۶ و ۱۸ و در منطقه اول عنوان کرد.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از ۵۱ هزار سند علمی تولید شده در ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۵ هزار سند علمی معادل ۳۰ درصد مربوط به حوزه پزشکی بود، اضافه کرد: تولید ۳۰ درصد از اسناد علمی در حوزه پزشکی در حالی انجام شد که ۱۰ درصد از اعضای هیات علمی و ۱۱ درصد از کل بودجه پژوهش در اختیار وزارت بهداشت است.
 
وی اظهار داشت: تعداد دانشمندان یک درصد برتر جهان در ایران از ۸ نفر در سال ۹۲ به ۴۳ نفر در سال جاری افزایش یافته و تعداد دانشمندان برتر کشور که H-INDEX بالاتر از ۱۵ دارند از ۱۰۸ به ۴۴۱ نفر افزایش یافته است.
 
ملک زاده تاکید کرد: در تولید علم رشد مناسبی داشته‌ایم، اما باید در حوزه کیفی سازی تحقیقات و پژوهش‌ها نیز فعالیت چشمگیری داشته باشیم و مهم است که دانشجویان، کار تیمی و گروهی را بیشتر در دستور کار خود قرار دهند و روی موضوعات و حوزه‌های خاص متمرکز شوند.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: برنامه‌ای تحت عنوان فوق لیسانس تحقیق و پژوهش با همکاری و استفاده از تجارب دانشگاه‌های برتر دنیا در حال تنظیم شدن برای اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی است تا آن‌ها با متدولوژی تحقیقات آشنا شوند.
 
به گفته وی فقر در زیرساخت‌های حوزه تحقیقات و فناوری، احترام به نخبگان کشور، بی‌توجهی به علوم پایه و بودجه نامناسب، مهمترین چالش‌های حوزه پژوهش است.
 
ملک زاده اظهار داشت: بر اساس قانون و برنامه باید ۳ درصد از تولید ناخالص ملی به حوزه پژوهش اختصاص می‌یافت، اما ۰. ۳ درصد در حوزه پزشکی به حوزه پژوهش اختصاص یافت در حالی که کشورهای پیشرفته و صنعتی به طور متوسط ۲. ۴ درصد از بودجه خود و حتی کره جنوبی ۳. ۷ درصد از بودجه خود را به این حوزه اختصاص می‌دهد.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: در کشور ما حدود ۵۰۰ میلیارد تومان معادل ۱۲۵ میلیون دلار به حوزه پژوهش اختصاص می‌یابد در حالی که فقط در دانشگاه استنفورد به عنوان یکی از دانشگاه‌های برتر جهان، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از بودجه به حوزه پژوهش اختصاص می‌یابد.
 
به گزارش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی معاونت تحقیقات وزارت بهداشت، وی یکی از مهمترین اقدامات دولت یازدهم را راه‌اندازی صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت‌های دانش بنیان ارزیابی کرد و ادامه داد: تاکنون یک هزار میلیارد تومان از اعتبارات به این صندوق اختصاص یافته و ۳۱۴۱ طرح از ۲۱۰۰ شرکت دانش بنیان تاکنون از تسهیلات این صندوق استفاده کرده‌اند و ۴۴۳ طرح دیگر نیز در دست بررسی است.
 
وی در پایان تصریح کرد: تمام تلاش و سعی ما این است که سهم اقتصاد دانش بنیان را در GDP افزایش دهیم.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.