سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

15 ماده غذایی که تسکین دهنده انواع دردها هستند

التهاب و درد ناشی از آن ناشی از واکنش بافت های بدن نسبت به عفونت، آلودگی، جراحت و یا یک ماده محرک است. نشانه های التهاب از این قرارند: درد، تورم و قرمز شدن محل درد. گاهی اوقات عملکرد بافت و یا اندام ملتهب شده دچار اختلال می گردد و فرد دیگر به درستی قادر به حرکت نیست. برخی از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی همیشه با التهاب همراه هستند.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، معمولا در پزشكي براي درمان التهاب از روش ‌هايي مانند استراحت، ورزش سبك، كنترل وزن، حركات كششي و همچنين مصرف دارو براي كاهش التهاب و كنترل درد استفاده مي‌ شود. در درمان‌ هاي دارويي معمولا از داروهاي ضدالتهابي غيراستروئيدي و يا استروئيدي استفاده مي‌ شود و در برخي موارد نيز ممكن است منجر به جراحي و تعويض مفصل در موضع التهاب شود. معمولا يكي از رايج ‌ترين درمان‌ ها همان استفاده از داروهاي غيراستروئيدي است. اگرچه استفاده از اين داروها در رفع التهاب مفيد است، اما داراي عوارض جانبي بوده و مي ‌توانند سبب تحريك معده و يا زخم معده شوند. حتي در مواردي كه از اين داروها استفاده طولاني مدت مي ‌شود، مي‌ توانند منجر به بروز مشكلاتي براي كليه گردند.
 
در این میان برخی از اقلام خوراکی و میوه ها و سبزیجات حاوی خواص ضد التهابی و ضد درد هستند.
 
روغن زیتون: محققان دانشگاه پنسیلوانیا نشان داده اند که یک ماده شیمیایی در روغن زیتون به نام اولئوکانتال منجر به مهار آنزیم التهابی شده و درست مانند ایبوپروفن عمل می کند. این ماده همچنین خطر ابتلا به بیماری هایی مانند آلزایمر را نیز کاهش می دهد.
 
آناناس: بروملین، آنزیم موجود در این میوه گرمسیری منجر به کاهش میزان التهاب شده و دردهای ناشی از استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید را کاهش می دهد. مصرف این میوه تورم ناشی از سندرم تونل مچ دست را نیز در بیماران مبتلا کاهش می دهد.
 
سیب: جای تعجب نیست که پزشکان توصیه به مصرف روزانه یک عدد سیب می کنند چون حاوی آنتی اکسیدانی به نام کورستین است که خاصیت ضد التهابی دارد.
 
آجیل و دانه ها: غذاهای سرشار از تریپتوفان، اسید آمینه ایی که ممکن است منجر به کاهش درد شود، عبارتند از فندق، دانه کنجد، تخمه آفتابگردان، محصولات لبنی، سویا، غذاهای دریایی، غلات سبوس دار، برنج، لوبیا و عدس.
 
اسفناج: سبزیجات با برگ تیره مانند کلم، چغندر و اسفناج، حاوی کاروتنوئیدها و رنگدانه های گیاهی برای کاهش میزان التهاب و درد ناشی از آن هستند.
 
شکلات تیره: شکلات تیره نیز حاوی مواد شیمیایی برای کمک به مبارزه با التهاب است. مطالعات محققان ایتالیایی نشان می ‌دهد که مصرف شکلات تیره می تواند در کاهش التهاباتی که به بیماری‌ های قلبی عروقی منجر می‌ شود موثر باشد.
 
برنج قهوه ای: این نوع برنج به همراه دیگر غلات کامل برای مبارزه با درد ناشی از سندرم روده تحریک پذیر مفید هستند. غلات سبوس دار منبع خوبی از منیزیم است که به نظر می رسد منجر به کاهش دفعات میگرن، کمک به آرامش اعصاب، بهبود وضعیت عروق خونی و عضلات می شوند. مصرف منظم برنج قهوه ای از افزایش وزن که خود عامل بروز التهاب است، پیشگیری می کند.
 
انگور: حاوی رسوراترول است، که برای کاهش التهاب درست مانند آسپرین عمل می کند البته بدون تحریک معده، انگور همچنین سرشار از مواد مغذی برای کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطان ها است.
 
زغال اخته: محققان دانشگاه هاروارد نشان داده اند، زنانی که روزانه 10 اونس آب ذغال اخته می نوشند، 42 درصد کمتر از سایرین دچار التهاب و عفونت مثانه می شوند. زغال‌ اخته به دفع سموم و چربی‌ هایی که در بافت ‌های بدن تجمع می ‌‌کنند ‌‌یاری می‌‌ رساند. تجمع سموم و چربی‌ ها در بافت‌های بدن عامل التهاب و احتباس آب محسوب می ‌‌شود.
 
چای سبز، سیاه و سفید: سرشار از آنتی اکسیدان هایی به نام فلاونوئید است که منجر به کاهش خسارت سلولی در مبتلایان به آرتریت می شود.
 
کلم بروکلی: این سبزی حاوی گلوتاتیون است؛ یک آنتی اکسیدان که منجر به محافظت در برابر آرتریت می شود. دیگر سبزیجات حاوی گلوتاتیون عبارتند از: مارچوبه، کلم، گل کلم، سیب زمینی، گوجه فرنگی، آووکادو، گریپ فروت، پرتقال، هلو، هندوانه.
 
ماهی: ماهی های روغنی بعلاوه دانه کدو تنبل، روغن زیتون، روغن کانولا و ... حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که یک عامل ضد التهابی قوی است. این اسیدهای چرب به طور چشمگیری التهاب روده، گرفتگی عضله و درد معده را برطرف می کند و در برخی موارد مانند داروها درد را تسکین می بخشد. اسیدهای چرب امگا 3 عملکرد سیستم گوارشی را نیز بهبود می بخشد.
 
زنجبیل: ماده ضد درد موجود در زنجبيل درد عضله، مفصل، سفت شدن و ورم عضله را در عرض2 ماه تا 63 درصد کاهش مي دهد. مصرف روزي حداقل يک قاشق مرباخوري خشک يا 2 قاشق مرباخوري زنجبيل تازه براي افراد مبتلا به درد عضله توصيه مي شود.
 
جوی دو سر: آندومتريوزيس هنگامي رخ مي دهد که جداره هاي ريز رحم کنده مي شود و خارج از رحم رشد مي کند. به گفته محققان، اين سلول هاي مهاجر دوران قاعدگي را در برخي زنان به دوران زجرآوري تبديل مي کند و به حدي التهاب ايجاد مي کند که فرد درد بسيار شديد دارد. رژيم غذايي غني از جو دو سر طي 6 ماه اين درد را تا 60 درصد کاهش مي دهد. با خوردن روزي يک پيمانه جو دو سر مي توان از اين درد رهايي پيدا کرد.
 
گیلاس: نتايج بررسي ها نشان مي دهد از هر 4 زن حداقل يک نفر به درد آرتريت، نقرس و سردردهاي مزمن مبتلاست. آنتوسيانين ترکيبي که رنگ قرمز به گيلاس مي دهد خاصيت ضدالتهابي دارد و 10 برابر از آسپرين قوي تر است. آنتوسيانين، آنزيم هاي ايجادکننده التهاب در بافت ها را متوقف مي کند و در نتيجه مانع از بروز دردهاي متفاوت مي شود. مصرف روزي 20 گيلاس برای برطرف شدن درد، توصيه مي شود.
 
زردچوبه: نتايج بررسي ها نشان مي دهد، زردچوبه نسبت به آسپرين يا ايبوپروفن در تسکين درد 3 برابر موثرتر است. زردچوبه 50 درصد از درد بيماران آرتريت را کاهش مي دهد. کورکومين، ماده فعال موجود در اين ادويه، آنزيم توليدکننده هورمون هاي دردزا را متوقف مي کند. کافي است روزي يک چهارم قاشق مرباخوري از اين ادويه مصرف کنيد.
 
منبع:سلامت نیوز
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.