سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نکات تغذیه‌ای مفید برای مبتلایان به ام اس

"ام اس" بیماری خود ایمنی است که بر اثر آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه سیستم عصب مرکزی را مورد حمله قرار می‌دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رشته‌های عصبی در بدن به طور معمول با غلاف میلین پوشیده شده که از عصب‌ها حفاظت و به انتقال سیگنال‌های الکتریکی کمک می‌کند.
 
در بیماران مبتلا به ام اس غلاف میلین آسیب می‌بیند. بخش‌هایی که از غلاف میلین کمتری برخوردارند به خوبی سیگنال‌های الکتریکی را انتقال نمی‌دهند؛ به این مفهوم که دستورهای مغز با سرعت لازم به ماهیچه‌های مورد هدف انتقال پیدا نمی‌کند.
 
ام اس شایع‌ترین بیماری عصب شناختی معلولیت‌آور در افراد جوان است.
 
فاکتورهای غذایی می‌تواند روی این بیماری تاثیر داشته باشد. درک درست از نقش رژیم غذایی ممکن است به فرد مبتلا کمک کند تا کیفیت زندگی خود را بهبود بخشد.
 
بررسی‌ها نشان می‌دهد سلامت روده می‌تواند نقش مهمی در کنترل بسیاری از انواع بیماری‌ها داشته باشد. فلور روده (جمعیت میکروبی روده) سیستم نسبتا پیچیده‌ای از میکرو ارگانیسم‌هاست که در روده‌ها زندگی می‌کنند و در انسان عمدتا باکتری هستند.
 
این باکتری‌ها مسوول تجزیه مواد خوراکی و مغذی هستند و نقش کلیدی در هضم و سلامت سیستم ایمنی بازی می‌کنند. فقدان فلور روده سالم ممکن است در بروز انواع اختلال‌های ایمنی نقش داشته باشد.
 
از آنجایی که ام اس اختلال سیستم ایمنی است ضرورت دارد تا فرد مبتلا رژیم غذایی را انتخاب کند که از سیستم‌های ایمنی حفاظت نماید و انتخاب رژیم غذایی بهبود دهنده فلور روده می‌تواند این شرایط را بوجود آورد. برخی از این توصیه‌های تغذیه‌ای مفید به شرح زیر است:
 
پروبیوتیک‌ها: محققان معتقدند تنظیم فلور روده با استفاده از پروبیوتیک‌ها ممکن است برای مبتلایان به ام اس مفید باشد. همچنین پروبیوتیک‌ها با ارتقای سطح باکتری‌های مفید روده به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند.
 
فیبر: فیبر در خوراکی‌های گیاهی همچون میوه‌ها، سبزیجات، آجیل و حبوبات موجود است. این خوراکی‌ها سلامت بدن را از راه تامید غذای باکتری‌های روده، عادی‌سازی حرکت روده و حفظ سلامت قلب تامین می‌کند.
 
ویتامین D: ویتامین D برای تمامی افراد ضرورت دارد اما برای مبتلایان به ام اس به طور مخصوص سودآور است. این ویتامین ممکن است رشد و تمایز سلول‌های مختلف را تنظیم کند.
 
همچنین شواهدی وجود دارد که ویتامین D خاصیت حفاظتی برای مبتلایان به ام اس دارد. بیشتر نیاز بدن به ویتامین D از راه قرار گرفتن در معرض نور خورشید تامین می‌شود.
 
بیوتین: بیوتین نوعی ویتامین B است که ویتامین H هم خوانده می‌شود. این ترکیب به طور معمول در خوراکی‌هایی همچون تخم‌مرغ، مخمر، جگر و قلوه پیدا می‌شود.
 
نتایج مطالعات اخیر نشان می‌دهد مصرف مکمل‌های حاوی بیوتین به حفظ سلامت مبتلایان به ام اس کمک می‌کند.
 
اسیدهای چرب اشباع نشده: شواهد مختلفی در مورد تاثیر احتمالی رژیم‌های غذایی حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده در مبتلایان به بیماری ام اس وجود دارد اما مشخص است این ماده به سلامت بدن و کنترل التهاب کمک می‌کند.
 
همچنین به گفته متخصصان، مبتلایان به بیماری ام اس باید از مصرف چربی‌های اشباع شده، خوراکی‌های فرآوری شده و سدیم پرهیز کنند.
 
برخی از مبتلایان به این بیماری ژریم‌های غذایی خاصی را دنبال می‌کنند. هرچند لازم است افراد در این شرایط توجه داشته باشند باید تمامی مواد مغذی مورد نیاز روزانه خود را دریافت کنند.
 
از جمله رژیم‌های غذایی که می‌تواند به بیماران مبتلا به ام اس کمک کند، رژیم غذایی فاقد گلوتن، رژیم غذایی سرخپوستی (عدم مصرف خوراکی‌های فرآوری شده)، رژیم غذایی سوانک یا Swank (محدود کردن مصرف چربی‌های اشباع شده و اشباع نشده در روز) است.
 
نتایج مطالعات نشان می‌دهد مبتلایان به بیماری ام اس باید از مصرف خوراکی‌های فرآوری شده و چربی‌های اشباع شده خودداری کنند. علاوه بر اینها تغییر سبک زندگی و ورزش کردن نقش مهمی در بهبود حال این بیماران دارد.


منبع: ایسنا
 
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.