سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران زمین/ 80

خانه‌ای که «روح خدا» در آن متولد شد + تصاویر

مهمترین جاذبه گردشگری شهر خمین خانه پدری بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) است.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از شهرستان‌های استان مرکزی ایران خمین است که جنوبی ترین شهرستان این استان محسوب می شود. خمین تقریبا در مرکزیت کشور قرار دارد و بدین جهت از خصوصیات اقلیمی مختلف تاثیر پذیرفته و از آب و هوای متغیری برخوردار است.


 
مجموعه تاریخی بیت امام خمینی (ره)

مهمترین جاذبه گردشگری شهر خمین خانه پدری بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) است. خانه ای که در یکی از اتاق های حیاط دار شبستانش کودکی به دنیا آمد که تاریخ دنیای معاصر را متحول کرد و تا همیشه در خاطره ها ماندگار شد.
 
این خانه یکی از بناهای عظیم و مثال زدنی دوره قاجاریه در بافت تاریخی خمین به شمار می رود و پناهگاه مردم در روزهای ناخوش حمله یاغیان به خمین بوده است. در مجموعه تاریخی بیت امام خمینی (ره) 184 عکس و تابلو به عنوان اثر ملی و تاریخی از زندگی امام راحل نگهداری می شود که همه آن ها در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.


قلعه سالار محتشم

قلعه سالار محتشم ساخته یکی از صاحب منصبان دوره قاجار با نام اصلی میرزا علی خان کمره ای است. این مجموعه که در حال حاضر به موزه مرم شناسی شهرستان خمین تبدیل شده است یک بنای قدیمی با در، پنجره و سقف چوبی است. قلعه سالار محتشم از جمله بناهای شاخص معماری رومی - ایرانی به شمار می رود و تنها بنایی در خمین بوده که با بیت امام راحل قابل مقایسه است. گفته می شود؛ این بنای تاریخی یکی از عمارت های نادر کشور محسوب شده که در چیزی حدود 170 سال پیش از سیستم برق کشی برخوردار بوده و تاکنون چگونگی منبع تامین نیروی برقی آن مشخص نشده است.

 
قبرستان ارامنه لیلیان

این قبرستان مربوط به دوره قاجار - پهلوی است و در روستای لیلیان شهرستان خمین واقع شده است. ارامنه خمین قالیبافان ماهر و مشهوری بودند که آوازه شان حتی به فراتر از مرزهای ایران می رسید. ارمنيان خمين عمدتا در سال های پس از جنگ جهاني دوم به تهران و ارمنستان شوروي مهاجرت كردند و هم اکنون هیچ خانواده ارمنی در خمین زندگی نمی کند.

 
شایان ذکر است؛ این قبرستان در تاریخ 23 بهمن 1385 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.




انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.