سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

متصدی مطرح کرد؛

نباید برای کاهش آلودگی‌ها فعالیت انفعالی داشت/ وضعیت هوای اهواز از سال 92 بدتر شده است

معاون محیط انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برخورد انفعالی با آلودگی هوا تأثیری در کاهش آلودگی ندارد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سعید متصدی معاون محیط انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در پنجمین همایش آلودگی و صدا که امروز (سه شنبه) در سالن همایش‌های رازی برگزار شد، اظهار داشت: در رابطه با آلودگی هوا ما شاهد آن هستیم و در دو دوره بحث و برنامه‌ریزی داشتیم.

وی افزود: ما در مورد آلودگی هوا در گذشته  انفعالی عمل کردیم، یعنی زمانی که هوا آلوده می شد به فکر می‌افتادیم، در دوره جدید سعی کردیم این فعالیت‌ها از حالت انفعالی خارج شود و باید تلاش کنیم دیگر به مرز هشدار نرسیم، پس سعی کردیم با تدوین برنامه راهبردهای مقابله با آلودگی هوا که جزء اولین مصوبه دولت بود در تاریخ 93/9/10 تدوین شد.

متصدی بیان داشت: به مدت هشت سال سیستم خودروهای تولیدی یورو 2 بوده اما امروز تمام خوردوهای تولیدی یورو 4 است و اگر خودروهای تولیدی یورو 4 نباشند، جلوی تولید آن‌ها گرفته می‌شود .

وی افزود: بیش از 50 درصد سوخت نیروگاه‌های کشور با مازوت کار می‌کردند که اگر مازوت استاندارد باشد باید یک درصد گوگرد داشته باشد اما مازوت ما 3 درصد گوگرد دارد و ما سوخت بیشتر نیروگاه‌هایمان را گازسوز کردیم .

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: درخوزستان سه تا چهار هزار هکتار را مالچ‌پاشی کردیم و در اهواز و خوزستان با کمک دانشگاه علوم پزشکی توانستیم بیماری تنفسی را که بعد از اولین باران اتفاق می‌افتد را کنترل کنیم، البته برای این بیماری فرضیه‌های زیادی بود که بعد از تحقیقات متوجه شدیم علت آن گرده‌افشانی یک درخت بوده است.

متصدی بیان داشت: ما در کشور 441 مرکز معاینه‌فنی داریم که با طرح سیمفا به یکدیگر متصل شده‌اند و تولید موتورسیکلت کاربراتوری در کشور ممنوع شده است.

وی ادامه داد: مشکل دیگر ساخت و ساز و بارگذاری در شهر تهران است، در حال حاضر در تهران بلندمرتبه‌سازی ممنوع شده است و در منطقه 22 که یک منطقه خطرناک بود، ساخت و سازها در طرح تفضیلی با کمک شورای عالی شهرسازی کنترل شده است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از سال 82 حدود 915 هزار خودروی فرسوده از رده خارج شده است و 144 هزار موتورسیکلت انژکتوری ساخته شده است، یعنی ما سیستم ساخت را ارتقا دادیم تا موتورسیکلت‌ها از حالت کاربراتوری خارج و باید به سمت تولید موتورسیکلت‌های برقی برویم.

متصدی تصریح کرد: از سال 92 میزان بنزن کاهش پیدا کرده و به یک درصد رسیده است، امروز در مقایسه با سال 92 در تهران نزدیک به 60 روز هوا بهتر شده است و روزهای ناسالم کاهش پیدا کرده و همچنین در اصفهان نیز روزهای ناسالم 3 برابر کاهش پیدا کرده است و تقریبا در شیراز روز ناسالم وجود ندارد.

وی افزود: اعتراف می‌کنم که فقط در شهر اهواز از سال 92 شرایط هوا بدتر شده است و ما در این شهر 2 مشکل داریم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مشکل اول آلودگی شهر اهواز به فعالیت‌های نفتی باز می‌گردد که ما به بسیاری از واحدها تذکر دادیم و حتی فعالیت برخی از واحدها را متوقف کردیم.

متصدی تأکید کرد: مشکل دیگر شهر اهواز مربوط به ذرات کوچک‌تر از 2/5 میکرون است که منشأ آن در مواقعی کشورهای اردن و همسایه  است و گاهی هم منشأ داخلی دارد.

وی افزود: منشأ داخلی ریزگردهای اهواز به توقف کشاورزی باز می‌گردد اما ما امروز تقریباً مشکل هورالعظیم را حل کردیم و در حال حاضر 80 درصد هورالعظیم آبگیری شده است .

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مایک هزار و 400 روز وضعیت هوای تهران را بررسی و اطلاعات به دست آمده را آنالیز کردیم، امروز تقریباً در کشور مشکل گاز CO وجود ندارد و ما تعداد ایستگاه‌های سنجش CO را از 190 ایستگاه به 30 ایستگاه کاهش دادیم.

متصدی ادامه داد: گفته می‌شود مشکل آلوگی هوا به خودروها و صنعت مرتبط است اما سهم بارگذاری بیشتر از صنعت است و ما سعی کردیم محدوده 120 کیلومتری شهر تهران را رعایت کنیم و طبق دستور معاون اول رئیس جمهور فعالیت‌های صنعتی در اطراف تهران باید کاهش یابد.

وی با اشاره به اجرای طرح پایش شبانه در تهران گفت: امسال طرح پایش شبانه در تهران اجرا شد، زیرا تقریباً 100 هزار کامیون بارکش در تهران در حرکت هستند که تقریبا تمام آن‌ها فرسوده هستند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.