به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان دریافتهاند که در خوردنیهای دارای نشاسته که به مدت طولانی در معرض حرارت آتش قرار میگیرند، نوعی ماده شیمیایی به نام "أکریلاماید" ساخته میشود. دانشمندان بر این باورند که این ماده میتواند سرطانزا باشد.
سازمان استاندارد غذایی بریتانیا بنا دارد با تشویق مردم پختن صحیح غذا، مقدار مواد شیمیایی موجود در خوراکیها را کاهش دهد. به توصیه این سازمان باید قبل از قهوهای شدن خوراکیها به پختن و یا کباب کردن آنها پایان داد.
بنا به آمار سازمان استاندارد غذایی بریتانیا مقدار مواد شیمیایی موجود در غذاهای همه ردههای سنی، بالا است. سالانه 900 میلیون وعده غذایی همراه با سیبزمینی سرخ کرده در بریتانیا مصرف میشود.
دانشمندان میگویند که اکریلاماید از طریق واکنش اسید آمینو و نوعی ماده قندی موجود در غذاها تولید میشود. این ماده در سیبزمینی، شلغم، هویج وجود دارد و اگر در نتیجه پخت زیاد به رنگ قهوهای در آید، به اسید آمینو موجود در مواد غذایی واکنش شیمیایی نشان خواهد داد.
احتمال رخ دادن این واکنش شیمیایی در غذاهایی که در مایکروور پخته یا آبپز شوند، در مقایسه با آنها که تست یا کباب میشوند، کمتر است.
استیو وارنر، مدیر سازمان استاندارد غذایی بریتانیا میگوید: ما از مردم نمیخواهیم درباره آنچه میخورند نگران باشند، تنها از آنها میخواهیم زندگیشان را به روش مناسبی اداره کنند. همه آنچه برای کاهش مقدار مواد شیمایی در غذاهایتان انجام میدهید، ریسک مواجه شدن شما با خطرات را کاهش میدهد.
سیبزمینی سرخ کرده و کبابی از محبوبترین خوراکیها در بریتانیا است. نان تست نیز در همه جای جهان، از جمله کشورهای عربی استفاده میشود.
منبع:جام جم آنلاین
انتهای پیام/