سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زنجان؛

مصرف لبنیات محلی عامل انتقال بیماری بروسلوز

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان گفت: یکی از مهم‌ترین عوامل انتقال بیماری بروسلوز به انسان، مصرف شیر و پنیر محلی است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛ حاج‌کاظمی با بیان این‌که بروسلوز (تب مالت) بین انسان و دام مشترک است، اظهار کرد: انتقال این بیماری باکتریایی در فصل زمستان اوج می‌یابد و علت آن زاد و ولد دام است.

وی ادامه داد: البته برودت هوا نیز باعث حفظ باکتری در محیط می‌شودو این در حالی است که ترشحات حاصل از زایمان حیوان مبتلا و یا جنین سقط شده، منتج به انتقال تب مالت به انسان می‌شود از این‌رو دامداران و کسانی که به صورت مستقیم با دام در تماس هستند باید به جد نکات بهداشتی را رعایت کنند.

این مقام مسئول با تاکید بر این‌که علاوه بر اداره‌کل دامپزشکی، روستاییان نیز در کنترل و پیشگیری از انتقال بیماری‌های مشترک جایگاه مهمی دارند، ادامه داد: دامداران حین زایمان دام باید حتما از دستکش استفاده کنند و جنین سقط شده از گوسفند مبتلا به بروسلوز نیز باید حتما دفن و یا سوزانده شود؛ چراکه ترشحات آلوده به راحتی از طریق جراحات پوست به انسان منتقل و باعث بیماری می‌شود.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین روش‌های انتقال بیماری به انسان، استفاده از شیر و پنیر محلی است. البته شیر محلی حتی در صورتی هم که آلوده باشد با پنج دقیق جوشاندن سالم می‌شود ولی باکتری می‌تواند از طریق ظرف شیر و رعایت نکردن نکات بهداشتی به انسان منتقل شود.

حاج کاظمی اخاطر نشان کرد: در مجموع نظارت بهداشتی بر فرآورده‌های لبنی پاستوریزه به مراتب بیشتر از نظارت بر مراکز عرضه لبنیات سنتی است و بهتر است که شهروندان، لبنیات پاستوریزه را به لبنیات سنتی ترجیح دهند.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان تصریح کرد: باکتری بروسلوز موجود در پنیر محلی گوسفندی با سه ماه خواباندن در آب نمک می‌میرد ولی شهروندان باید توجه کنند که نمی‌توان مدت زمانی که پنیرهای گوسفندی موجود در فروشگاه‌ها در آب نمک خوابیده‌اند را حدس زد، مزید بر این‌که پنیرهای مذکور بعد از تولید بلافاصله و در کمترین زمان ممکن به فروش می‌رسند از این‌رو اگر کسی به شدت به مصرف پنیرهای محلی گوسفندی علاقمند است و تمایلی به مصرف پنیرهای پاستوریزه ندارد، باید پنیر مصرفی خود را سه ماه در آب و نمک بخواباند.

حاج کاظمی با تاکید بر این‌که بهتر است پنیرهای محلی را در صورت وجود برند و نشان‌های بهداشتی خریداری کرد، افزود: خوشبختانه نظارت بر سلامت فرآورده‌های لبنی پاستوریزه افزایش یافته و همین میزان نظارت، حتی اگر ناچیز هم باشد بهتر از نظارتی است که در روند تولید شیر و پنیر محلی صورت می‌گیرد؛ چراکه نظارت و کنترل موارد بهداشتی در عرضه فرآورده‌های خام لبنی بسیار مشکل‌تر از نظارتی است که روی کارخانجات فرآوری صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.