رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: امضای تفاهمنامه همکاری امروز با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران یک مقطع و خط نوینی از همکاریها را به دنبال خواهد داشت، دولت یازدهم با برنامه اقتصادسبز کار خود را آغاز کرده است.
ابتکار تأکید کرد: حفاظت از محیط زیست مانع توسعه نیست، باید این نگاه قدیمی را که زیانبار بوده و نتیجه آن را امروزه در جامعه میبینیم کنار بگذاریم و این واقعیت را آشکار کنیم که توسعه ناپایدار رشد اقتصادی را کند کرده است و منجر به ایجاد آلودگیها و خسارتهایی سنگین شده است.
وی افزود: سعی کرده ایم تا نگاه تقابلی گذشته را به نگاه مشترک تبدیل کنیم، به طوری که توسعه اقتصادی همراه با حفظ محیط زیست پیش رود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این موضوع را در قانون و سیاستگذاریها در نظر گرفته و وزارت اقتصاد و دارایی، بانک مرکزی و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی همکاریهایی را در جهت همسویی اقتصاد با محیط زیست داشته باشیم.
معاون رئیس جمهوری با بیان این که چین در دورهای رشد اقتصادی خود را یک سویه دنبال کرده، افزود: این کشور هم اکنون متوجه شده که رویکرد یک سویه آن منجر شده تا 500 میلیون نفر از ساکنان این کشور در معرض آلودگی شدید قرار گیرند، آلودگی هوا 23 شهر کشور را در بر گرفته، این در حالی است که میزان متوسط آلودگی هوای چین دو برابر آلودهترین شرایطی است که ما آن را تجربه میکنیم.
ابتکار تصریح کرد: این کشور اعلام کرده که 600 تا 900 میلیارد دلار باید هزینه کند تا به سمت سوخت پاک رود و بار آلودگی هوا را کاهش دهد.
وی افزود: کشور چین به طور صریح اعلام کرده که اگر توسعه را با نگاه زیست محیطی همراه کرده بود، امروزه نیازی به سرمایهگذاری جدید آن هم با این مبلغ نداشت، علاوه بر این خسارتهای ناشی از آلودگی هوا در کشور چین بسیار سنگین برآورد شده است، به طوری که هزینه بهداشتی، درمانی و اجتماعی عموم مردم جامعه را به سمت نارضایتی کامل برده ، در پکن شرایط نارضایتی عمومی کاملا مشهود است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: ما نباید تجربه دیگران را مجددا تجربه کنیم، در حال حاضر در بدترین شرایط میزان آلودگی ما به طور متوسط به 150 رسیده، پس نباید بگذاریم میزان آلودگی همچون کشور چین به بیشتر از 300 برسد.
معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: خرد زیست محیطی خوشبختانه در تمام سطوح حاکمیت ایجاد شده، این اهمیت خصوصا بعد از ابلاغ سیاستهای رهبری در حوزه محیط زیست به وجود آمده است، البته هنوز در برخی زمینهها افرادی هستند که در خصوص توجه به محیط زیست کمکاری میکنند اما باید اذعان داشت که میزان کمتوجهی ها به حداقل رسیده است.
ابتکار افزود: علاوه بر تأکیدات رهبری، نگاه و همکاری رئیس جمهور، رئیس قوه مقننه و قضاییه و بخش خصوصی باعث شد تا به نوعی همه دستگاهها در حوزه توجه به محیط زیست پای کار آیند.
وی با تأکید بر این که در مجلس دهم طرحهای بسیاری در حوزه محیط زیست به تصویب رسیده، افزود: تصویب لایحه ارزش افزوده که شروع فصل مالیات سبز را در پی دارد، توقف بهرهبرداری از جنگلهای شمال، ارزیابی راهبردی به منظور قانونی شدن برنامه ارزیابی و وجود فصلی مختص به محیط زیست در برنامه ششم توسعه کشور از جمله تصویبات هیأت دولت در مجلس بوده که برای اولین بار در تاریخ محیط زیست کشور به تصویب رسیده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر این که محیط زیست مانع توسعه نمیشود و میخواهد همراه توسعه اقتصادی کشور باشد، افزود: با تصویب ارزیابی زیست محیطی، تضمین میکنیم که نگاه اقتصاد باید سبز باشد و از تک سویه بودن و ایجاد خسارتهای ناشی از آن جلوگیری میشود، البته اهداف 17 گانه توسعه پایدار نیز با تصویب این موضوع در نظر گرفته شده است.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به تصویب توقف بهرهبرداری از جنگلهای شمال گفت: از زمان اجرایی شدن برنامه ششم توسعه و به تدریج تا سال سوم آن، بهرهبرداری تجاری به معنای استفاده از ذخایر طبیعت و چوب جنگلها متوقف خواهد شد و از آن جایی که نگاه اقتصاد سبز مورد تأکید است و محیط زیست همراه توسعه اقتصادی است، زراعت چوب و استفاده از صنعت گردشگری جایگزین متوقف میشود، چرا که تأکید محیط زیست بر آن است که اشتغال و فعالیت اقتصادی روستاییان را نباید کاهش داد، نگاه ما باید تغییر کند و به جای برداشت از ذخایر به سمت بهرهبرداری صحیح و پایدار از آنها پیش رویم.
ابتکار در پایان تأکید کرد: اقتصاد سبز و توجه به محیط زیست در تمامی فعالیتهای توسعهای عرصههای نوینی را برای اقتصاد و اشتغال ایجاد میکند.
انتهای پیام /