سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شناسنامه شخصيت‌های «معمای شاه»؛

دكتر علی شريعتی كه بود؟

سعید داخ هنرمندی است که این شب ها در معمای شاه نقش علی شريعتی را ایفا می کند.

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تاریخ و مرور آن موجب می‌شود تا به انسان‌های برجسته‌ای در زمینه‌های گوناگون از جمله انقلاب اسلامی که جزو شاخص ترین برهه‌های تاریخی کشورمان است، بر بخوریم.
 
انسان های ارزشمندی که علاوه بر کتاب‌های موجود به تازگی مدتی است با پخش مجدد سریال «معمای شاه» گویی زنده شده‌اند و حال و هوای روزهای نه چندان دور سرزمینمان را روایت می‌کنند و یادآور اشخاص بزرگی هستند که در سرنوشت این کشور نقش بسزایی داشته اند.
 
دکتر علی شریعتی با مجموعه فعالیت هایش در مبارزات دوران انقلاب و نهضت ملی تاثیر بسزایی داشته است.
 
سعید داخ هنرمندی است که این شب ها در معمای شاه نقش وی را ایفا می کند، شخصیتی که پس از کسب تحصیلات مقدماتی و گرفتن لیسانس ادبیات از دانشگاه مشهد، راهی فرانسه شد و در مقطع دکترا در رشته ادبیات ادامه تحصیل داد.
 
پس از بازگشت به ایران در سال در سال ۱۳۴۳ به جهت فعالیت های سیاسی که داشت در مرز دستگیر شد. دستگیری که از سوی ساواک و متعلق به ۲ سال قبل‌تر، یعنی در هنگام خروج از ایران بود. وی بعد از بازداشت به زندان قزل‌قلعه در تهران منتقل شد و اوائل شهریور همان سال بعد از آزادی به مشهد رفت.
 
شریعتی در مقطعی پیش از رفتن به فرانسه، به نهضت مقاومت ملی به رهبری سید محمود طالقانی، مهندس مهدی بازرگان و یدالله سحابی پیوست. وی یکی از سخنگویان و فعالان آتشین این نهضت علیه سلطه و استثمار غرب در ایران بود. ادامه یافتن همین فعالیت ها بود که موجب دستگیری او در سال ۱۳۳۶ و انتقال فوری به زندان قزل قلعه در تهران به مدت هشت ماه شد.
 
وی اندکی پس از رسیدن به پاریس به گروه فعالان ایرانی نظیر مصطفی چمران پیوست و در سال ۱۳۳۸ سازمانی به نام «نهضت آزادی ایران» (بخش خارج از کشور) بنیان گذاشته شد.
 
وی پس از بازگشت به ایران و سخنرانی های جنجال برانگیزش در حسینه ارشاد به جهت اینکه ساواک به طور جدی دنبال او بود، از آبان 1351 تا تیرماه 52 به صورت مخفی زندگی کرد و در این مدت سخنرانی ها و حرف هایش را با اسم مستعار منتشر می کرد.
 
دکتر شریعتی بعد از مدتی خودش را به شهربانی معرفی کرد و حدود 18 ماه در انفرادی حبس شد.
 
او بعد از آزادی اش و ادامه فعالیت هایش پس از مدتی به انگلستان رفت و سه هفته بعد از سفرش به این کشور، در خرداد 1356 در ساوتهمپتون دار فانی را وداع گفت.
 
وی در طول زندگی اش آثار متعددی را به رشته تحریر درآورد.


 
گزارش از فاطمه شهدوست


انتهاي پيام/


 
 
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.