سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد؛

نگاه سیستمی به فعالیت های پژوهشی ضروری است

معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان بر قرار گرفتن چشم اندازهای مؤسسات و نهادهای حوزوی در قالب بزرگ تری به نام چشم انداز پژوهش نظام اسلامی تأکید کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،حجت الاسلام علی جلائیان اکبرنیا عصر امروز ، در مراسم تقدیر از غرفه داران، کادر اجرایی و فعالان حوزوی حاضر در هفدهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی، تتبّع و تعمّق را از شاخصه های اصلی فعالیت های پژوهشی برشمرد و عنوان کرد: هر مؤسسه پژوهشی ممکن است برای خود چشم اندازی داشته باشد که این بسیار مطلوب است، اما مسئله ضروری تر قرار گرفتن همه این چشم اندازها در قالب بزرگ تری به نام چشم انداز پژوهش نظام اسلامی می باشد.

وی افزود: مؤسسات حوزوی و مدارس علمیه در صورتی می توانند نقش مؤثری در ارتقاء پژوهش های حوزوی داشته باشند که نگاه سیستمی و نظام مند به پژوهش را سرلوحه فعالیت های خود قرار دهند.

معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان ضمن تقدیر از فعالیت های پژوهشی مدارس علمیه و نهادهای حوزوی، اظهار کرد: نگاه فردی و فعالیت های مستقل ممکن است تأثیرات مثبتی بر روند پژوهش های دینی داشته باشد، اما اگر نقش خود را در سیستم و نظام گسترده اسلامی درک کنیم و در پی تحقق آن باشیم، با سرعت بسیار بیشتری به سمت اهداف حرکت کرده ایم.

حجت الاسلام جلائیان هشدار داد: متأسفانه گاهی برخی از فعالیت های پژوهشی که بدون توجه به نگاه بالادستی و فعالیت های هم عرض صورت می گیرد، منجر به ضربه زدن به نظام اسلامی و برنامه ریزی های کلان می شود.

وی اضافه کرد: عدم وجود تعمّق و نگاه سیستمی در برخی از شبکه های ماهواره ای که سعی داشتند با پشتوانه ای پژوهشی به شیعه خدمت کنند، آن ها را به معضلاتی برای نظام اسلامی تبدیل کرده است.

حجت الاسلام جلائیان بازبینی در سبک ارائه فعالیت های پژوهشی را خواستار شد و گفت: ما در عصری زندگی می کنیم که کتاب و مجله پاسخگوی بسیاری از نیازهای علمی جامعه نیستند و تغییرات محسوسی در ذائقه مخاطبین ایجاد شده است.

معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان در پایان سخنان خود سبک ارائه پژوهش ها را معیاری اساسی در موفقیت فعالیت های پژوهشی دانست و عنوان کرد: اگر قالب هایی مدیریت شده برای ارائه فعالیت های پژوهشی در فضای مجازی نداشته باشیم، چشم اندازهای پژوهشی ما محقق نخواهد شد.

یادآور می شود هفدهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی، آذرماه سال جاری با حضور نهادها، دانشگاه ها، مؤسسات، بنگاه ها، تولیدکنندگان، صنعتگران، تجار، بانک ها و موسسات اعتباری و با حضور ویژه ادارات و موسسات حوزوی، حوزه علمیه خراسان و برخی از مدارس علمیه، در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی مشهد برگزار شد.

انتهای پیام/م.ا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.