سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

چالشی تحت عنوان علم بهتر است یا ثروت/پاسخی به معادله دو مجهولیِ اندیشه و اندوخته مالی

مَثَل علم بهتر است یا ثروت،از سئوالاتی است که بسیاری از اقشار و گروه ها و افراد جامعه آن را به کَرات شنیده اند و بخش قابل توجهی از بدنه اجتماعی جامعه نیز در دوران تحصیل با نگارش انشا به آن پرداخته اند،موضوعی که در شرایط فعلی بخش قابل توجهی از جامعه،به غلبه و چَربِشِ ثروت بر علم معتقد هستند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مَثَل علم بهتر است یا ثروت، از عباراتی است که به کرات در نظام آموزشی و رسانه های جمعی مکتوب و مجازی مطرح شده و در دو سطح عوام و کارشناسان نیز به آن پاسخ داده شده است.

به واقع، مجادله میان برتری اندیشه و علم و اندخته های مالی، از موضوعاتی است که نسل جوان جامعه به دفعات آن را استماع کرده و البته در مقام پاسخگویی، بر برتری ثروت تاکید می کند.

اگر چه آمار دقیقی از میزان اعتقاد و باور افراد به غلبه مسائل مالی و ثروت بر علم  و دانش و جود ندارد،اما با یک بررسی و تحقیق میدانی، به روشنی پی می بریم که بخش قابل توجهی از افراد جامعه،معتقدند،ثروت و برخورداری از آن، شرطی اصلی و اساسی موفقیت در شرایط کنونی به شمار می‌رود.

منصور حاجی بابایی،استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص دوگانه علم و ثروت اظهار داشت: به واقع باید گفت هم علم بهتر است و هم ثروت، و کسر هر کدام از مولفه های مذکور،زندگی و حیات اجتماعی را با نارسایی هایی مواجه می سازد.

وی افزود: در صورت انتخاب رشته مورد نیاز جامعه، قطعا تحصیلات، مولد ثروت نیز خواهد بود و امروز بخش قابل توجهی از مشکلات اشتغال جامعه،معطوف به تحصیل در رشته هایی می شود که اشباع شده اند و ظرفیت چندانی برای پذیرش آن و جود ندارد.

حاجی بابابی عنوان کرد:یکی از چالش های کنونی جامعه،معطوف به این و اقعیت تلخ می شود که متاسفانه قضاوت اجتماعی در خصوص افراد بر مبنای رشته تحصیلی آنها انجام می پذیرد.

این استاد دانشگاه گفت:در جوامع توسعه یافته،مهم نقش افراد در پیشبرد اهداف جامعه است و ملاک عمل برای ارزیابی صرفا به مولفه های ظاهری خلاصه نمی شود و یا حداقل اینکه به آن میزانی که در جامعه ایرانی به ظواهر توجه می شود،در جوامع توسعه یافته،چنین مولفه هایی مد نظر قرار نمی گیرد.

وی افزود:همین ذهنیت نادرست باعث می شود،جوانان متقاضی ادامه تحصیل در مقاطع عالی دانشگاهی،قضاوت عمومی را در انتخاب رشته مد نظر قرار دهند و با توجه کمتر به نیاز جامعه،صرفا در صدد تامین پرستیژ و جایگاه اجتماعی می باشند،در صورتی که این موضوع نه تنها کشور را با هزینه های سنگینی مواجه می سازد،بلکه باعث ناکارآمد نیروی انسانی و کاهش نقش آفرینی نیروهای تحصیل کرده نیز می شود.

حاجی بابایی عنوان کرد:به واقع،برخی رشته های دانشگاهی،علیرغم بی نام و نشان بودن،اما از کار آمدی و خروجی بسیار سازنده ای برخوردار هستند.

وی در تشریح رشته هایی که در صورت انتخاب از سوی متقاضیان تحصیل،از بازار کاری تضمین شده تری(حداقل در شرایط موجود)برخورادرند،عنوان کرد:آشپزی،هتلداری،کودک یاری،بهداشت مواد غذایی،تولید نان،طراحی دوخت و...از نمونه رشته هایی است که انتخاب آن،ضریب دستیابی و حصول موفقیت بالاتری را در مقایسه با رشته ها و عناوین پرطمطراق اما  فاقد کارآیی در پی خواهد داشت.

*شایسته سالاری، از تسریع فرآیند توسعه تا بهبود وضعیت اشتغال

ناهید رضایی،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،ضمن تایید نقش سازنده انتخاب رشته مبتنی بر نیاز جامعه در برخورداری از اشتغالی مناسب گفت: در کنار این مولفه اساسی که هیچگونه شک و شبهه ای در نقش و تاثیر آن در موفقیت متقاضیان عرصه اشتغال وجود ندارد،اما شایسته سالاری و تلاش برای ارتقا و تقویت هر چه بیشتر آن در انتصاب ها و بکارگیری افراد در پست ها و مشاغل دولتی و غیر دولتی،نیز از ضروریاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود:قطعا هر آنچه برای حصول این امر تلاش بیشتری شود،انگیزه نقش آفرینی مثبت در فضایی سالم و رقابتی نیز تقویت خواهد شد که خروجی آن در توسعه،پیشرفت و بالندگی مضاعف و فزاینده جامعه مثمر ثمر خواهد بود.

رضایی گفت:فرهنگ سازی و آموزش لازم برای حصول نگاه منطقی به نیازهای جامعه و لزوم تامین  نگرش اجتماعی مثبت در قضاوت ها بر اساس کارآمدی و نقش آفرینی افراد در پیشبرد امور جامعه و پرهیز از قضاوت های سطحی و ظاهری از دیگر اولویت هایی است که با تحقق آن،ملاحظات جوانان و نوجوانان متقاضی تحصیل در دانشگاه به نحو منطقی و معقولانه تری(متناسب با نیازهای جامعه)لحاظ می شود.

فریده مظفری،یکی از کارشناسان مراکز کاریابی فعال در استان تهران در گفت و گویی کوتاه با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،ضمن انتقاد از برخی ذهنیت ها در میان جوانان و خانوارها مبنی بر لزوم اشتغال در مراکز و دستگاه های دولتی گفت:امروزه در کشورهای توسعه یافته،کمترین میل و رغبت به فعالیت در مشاغل دولتی مشاهده می شود و به واقع بخش قابل توجهی از اقشار و گروه های اجتماعی تلاش می کنند در مشاغل غیر دولتی به فعالیت بپردازند.

وی افزود:البته حصول چنین امری نیازمند تامین پیش نیازهای خاص به خود است که بخشی از آن منوط به تضمین ثبات شغلی،فرهنگ سازی در جامعه و آگاهی بخشی هر چه بیشتر در القاء واقع بینانه این ذهنیت که موفقیت اقتصادی یا اجتماعی فرد،صرفا به فعالیت در مراکز دولتی خلاصه نمی شود و مضافا بر آن بستر سازی برای جذب و مشارکت سرمایه های بخش خصوصی،از ضروریاتی است که با اتکای به آن،بخش قابل توجهی از نارسایی های مرتبط با حوزه اشتغال مرتفع خواهد شد.

مظفری در خاتمه یادآور شد:خروجی سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی به تولید و افزایش فرصت های شغلی منتهی می شود که ثمره آن در ابعاد و عرصه های گوناگون همچون کاهش آسیب های اجتماعی و تنش های روحی و روانی در میان جوانان،رونق و شکوفایی هر چه بیشتر جامعه از حیث اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی و حتی سیاسی ملموس و برجسته خواهد بود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۴۸ ۱۶ دی ۱۳۹۵
این علم منظور کیمیاگری است که از ماده بی ارزش بواسطه علم ارزش افزوده ایجاد می گردد نه داشتن مدرک بی خاصیت دانشگاهی ..............
ناشناس
۲۱:۱۵ ۱۵ دی ۱۳۹۵
اگر ثروت داشته باشی برای خودت پادشاهی میکنی .پس به نظر من ثروت مهمتر از علم است
ناشناس
۲۱:۱۵ ۱۵ دی ۱۳۹۵
اگر ثروت داشته باشی برای خودت پادشاهی میکنی .پس به نظر من ثروت مهمتر از علم است
ناشناس
۲۱:۱۵ ۱۵ دی ۱۳۹۵
اگر ثروت داشته باشی برای خودت پادشاهی میکنی .پس به نظر من ثروت مهمتر از علم است
ناشناس
۲۱:۱۵ ۱۵ دی ۱۳۹۵
اگر ثروت داشته باشی برای خودت پادشاهی میکنی .پس به نظر من ثروت مهمتر از علم است
ناشناس
۲۱:۱۵ ۱۵ دی ۱۳۹۵
اگر ثروت داشته باشی برای خودت پادشاهی میکنی .پس به نظر من ثروت مهمتر از علم است
ناشناس
۲۱:۱۵ ۱۵ دی ۱۳۹۵
اگر ثروت داشته باشی برای خودت پادشاهی میکنی .پس به نظر من ثروت مهمتر از علم است
ناشناس
۲۱:۱۴ ۱۵ دی ۱۳۹۵
ثروت
ناشناس
۱۳:۳۰ ۱۵ دی ۱۳۹۵
ثروت بهتر از علم است
ناشناس
۱۰:۵۵ ۱۵ دی ۱۳۹۵
ثروت و علم با هم خوبن ب
ناشناس
۰۱:۱۱ ۱۵ دی ۱۳۹۵
از مردمی که یک عمر علم و آگاهیش به اسارت گرفته شده چ چیزا پرسیده میشه
علم و ثروت قابل قیاس با هم نیستن مث اینه که بپرسی شرافتتو چند میفروشی
ناشناس
۲۱:۴۹ ۱۴ دی ۱۳۹۵
ثروت بهتر است
ولی درکنار ثروت علم هم باید باشد
ناشناس
۲۱:۳۲ ۱۴ دی ۱۳۹۵
من خودم ثروت را ترجیح میدم .ثروت
ناشناس
۱۷:۴۹ ۱۴ دی ۱۳۹۵
ثروت
ناشناس
۱۶:۲۲ ۱۴ دی ۱۳۹۵
کدام علم ،کدام ثروت ؟!!!
ناشناس
۱۴:۳۸ ۱۴ دی ۱۳۹۵
فرزند هنر باش نه فرزند پدر!!فرزند هنر زنده کند نام پدر را!!!هنرمند هر جا رود قدربیندودرصدر نشیندبی هنرلقمه چیندودرقعر نشیند..........یادتونه با چه چیز هایی دلمون خوش بد!!!!الان من به ثروت احتیاج دارم ....فرهنگی بازنشسته فوق لیسانس با دوتا بچه محصل که تازه مستاجر نیستم وبچه ها تو مدرسه دولتی می روند....با حقوق 1600واقعا زندگی مسخره ایی داریم !!!الان 300تومان تو حسابم مونده تا آخر برج ....ترس قطع یارانه هم هر ماه کابوسمونه !!!!
نا شناس
۱۴:۲۵ ۱۴ دی ۱۳۹۵
همه شما گفته اید ثروت من می گویم علم بهتر از ثروت است چون اگر ثروت داشته باشید علم نداشته باشید خودت را به اتش می کشید مثل قارون ونمرود علم است که غده سر طانی از مغذ یه بیمار بیرون می کشد علم است که توی کار بر می توانی این مطالب را بنویسید وگرنه یه کامیون پول بده به یه الاغ به اندازه یه کیلو کاه براش ارش نداره خلاصه ادم بی علم مرده متحرک است
ناشناس
۱۰:۰۳ ۱۵ دی ۱۳۹۵
دوست عزیز ثروت...
ناشناس
۱۲:۲۷ ۱۵ دی ۱۳۹۵
علم در حد ابتدایی خوبه ک همین جمع و تفریق و نوشتن و بلد باشی
بقیش اضافیه
امیر
۱۴:۱۳ ۱۴ دی ۱۳۹۵
جواب را مولا امیرالمومنان علی بن ابیطالب(ع) در حکمت 147 به زیبایی فرموده اند:

دانش از مال دنيا بهتر است زيرا دانش نگهبان توست ولى مال را تو بايد نگهبانى كنى؛ مال دنيا با بخشش كاسته مي شود ولى دانش بر اثر بخشش رشد و فزونى مى يابد؛ و آنچه با مال دنيا ساخته و پرداخته شده و بدست آمده با تمام شدن مال از بين مي رود.

کامل فرموده حضرت را در حکمت 147 حتما مطالعه فرمایید.موفق باشید
ناشناس
۱۲:۵۰ ۱۵ دی ۱۳۹۵
دمت گرم
محمد
۱۴:۰۴ ۱۴ دی ۱۳۹۵
علم بهتر است کسی که علم نداشته باشه به هیچ ثروتی دست پیدا نخواهد کرد علم صرفا دانشگاه رفتن و مدرک گرفتن نیست بسیاری از دانشمندان از مدرسه و دانشگاه گریزان بودن اما به نتایج علمی بزرگی دست پیدا کردن که جهان رو تکان داده باید تعریف علم رو تغییر داد . تعریف دقیق علم : به رفتاری که باعث متمایز کردن فرد می شود علم گفته می شود و این رفتار می تواند جنبه درونی یا اکتسابی داشته باشد
یک معلم
۱۳:۵۳ ۱۴ دی ۱۳۹۵
ثروت ... چو دانی و پرسی سوالت خطاست
ابی
۱۳:۳۸ ۱۴ دی ۱۳۹۵
من نون علممو میخورم. پول هم ندارم.
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۴ دی ۱۳۹۵
صدبار گفتم ومیگم ثروت وثروت
ناشناس
۱۳:۱۲ ۱۴ دی ۱۳۹۵
ثروت بهتراز علم است
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۴ دی ۱۳۹۵
فقط ثروت
ناشناس
۱۰:۲۹ ۱۴ دی ۱۳۹۵
صد در صد ثروت بهتره من کلا با ثروت موافقم
ناشناس
۱۰:۱۱ ۱۴ دی ۱۳۹۵
ما فقط چیزی داریم به نام بخون حفظ کن و پاس کن و مدرک بگیر.

علم اگه در معنای واقعیش پیاده میشد، حالا اینقد فارغ التحصیل بیکار تو کشور نداشتیم و چشمشون به مسئولان نبود.
ناشناس
۱۰:۰۹ ۱۴ دی ۱۳۹۵
ثروت داشته باشی غم وغصه نداری
ناشناس
۱۰:۰۷ ۱۴ دی ۱۳۹۵
بحث خوبیه این گزارش .
ناشناس
۱۰:۰۴ ۱۴ دی ۱۳۹۵
ای بابا من که علم دارم کو ثروت؟؟؟ثروت بهتره...
ناشناس
۰۹:۵۷ ۱۴ دی ۱۳۹۵
ثروت اگر داشته باشی میتونی درس بخونی وماشین بخری ،خونه بخری ،ازدواج کنی ،اما اگر علم داشته باشی نمیتونی چرا چون که هرچه قدر سواد داشته باشی اگر بخواهی کارکنی همه جاشده پارتی.پس نتیجه میگیریم ثروت از همه چیز بهتره
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۴ دی ۱۳۹۵
پس ثروت بهتره -
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۴ دی ۱۳۹۵
ماهم وقتی بچه بودیم وقتی جوان بودیم وقتی میانسال بودیم فکرمی کردیم علم بهترازثروت است اماحالابعداز50-60فهمیدیم اگرهم علم خوب است چون تولیدثروت می کندخوب است
ناشناس
۰۹:۱۱ ۱۴ دی ۱۳۹۵
ثروت بهتر است
ناشناس
۱۳:۳۹ ۱۴ دی ۱۳۹۵
من نون علممو میخورم. پول هم ندارم.
ناشناس
۰۹:۵۲ ۱۵ دی ۱۳۹۵
نون علمتو کی می ده؟!!! اونی که پول داره...
اردشير
۰۹:۰۰ ۱۴ دی ۱۳۹۵
من از روي مادرم شرمنده ام که زماني که برام خودکار و دفتر ميخريد من انشا مينوشتم علم بهتر است-البته اگر اينجور نمي نوشتم خب نمره هم توي مدرسه بهم نميدادن.ثرت(پول)خرج ميشد تا مدرسه ثبت نام بشم.کمک نميکردي ثبت نام که هيچي جواب سلامتم نميدادن-پول نبود دفتر و خودکار هم نبود.
ثروت همه چيز رو به زانو درمياره حتي علم..حتي تفاهم.الان پول نداشته باشي کسي بهت نميگه سلام.پول داشته باشي سيکلم باشي بهت ميگن مهندس.
اون معلمي که مارو مجبور ميکرد علم رو قبول کنيم الان بايد جوابگو باشه.دير افتاديم دنبال ثروت ولي بازم ماهي رو هروقت از آب بگيري تازست.
ناشناس
۰۸:۵۵ ۱۴ دی ۱۳۹۵
فقط ثروت
ناشناس
۰۸:۴۶ ۱۴ دی ۱۳۹۵
دزدی بهتر است چون دزدان در ناز و نعمتند و به ریش ملت میخندند.
ناشناس
۰۸:۴۲ ۱۴ دی ۱۳۹۵
بدون پول مگه میشه درس خوند؟
ناشناس
۰۸:۳۹ ۱۴ دی ۱۳۹۵
همه ی اینا به خاطر اینه که بلد نیستیم از علممون به نحو درست استفاده کنیم. هر رشته ای که سر راهمون بیاد, انتخاب می کنیم و اخر سر فقط به امید دولت س کار می ریم.
من خودم ۴ ساله دانشجوان. به خدا هم کلاسیام.صبح تا شب بیرونن. شبم تا صبح تو اینترنت. اگرم معدل خوبی دارن در حد, جز استاده نه بیشتر .
ناشناس
۰۸:۲۸ ۱۴ دی ۱۳۹۵
ای بابا خب معلومه ثروت
ناشناس
۰۸:۲۷ ۱۴ دی ۱۳۹۵
ثروت ثروت ثروت
ناشناس
۰۸:۲۶ ۱۴ دی ۱۳۹۵
من عاشق ثروت هستم
ناشناس
۰۸:۲۶ ۱۴ دی ۱۳۹۵
ثروت بهتره
ناشناس
۰۸:۲۵ ۱۴ دی ۱۳۹۵
بودن علم بهتره ولی نبودن ثروت بدتره
جواد
۰۸:۲۳ ۱۴ دی ۱۳۹۵
فقط ثروت، شما با ثروت علم را به خدمت میگیری، لیکن در شرایط فعلی با علم بعید است ثروت را بدست آورید.
معلم
۰۸:۲۰ ۱۴ دی ۱۳۹۵
سلام من یک معلم با بینهایت بدهی و وام هستم. من میگم ثروت. هرکسی مخالفه پولاشو بیاره بده به من من قول میدم تا آخر عمر علمشو زیاد کنم.
علی
۰۸:۰۶ ۱۴ دی ۱۳۹۵
اول ثروت
دوم ثروت
سوم ثروت
حالا شاید چهارم عــــــللللل...... نه! چهارمم همون ثروت
اصلا فقط ثروت
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۴ دی ۱۳۹۵
منکه میگم علم بهتر است میدونی چرا .. بابا ثروت بهتر است پرسیدن نداره که.