سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حذف صفر از پول ملی به چه قیمتی؟

فعالان اقتصادی بر این باورند که حذف صفر از پول ملی در کوتاه مدت سبب حفظ تعادل در ارزش پول ملی کشور می شود.

محمدرضا پور ابراهیمی داورانی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص حذف صفر از پول ملی عنوان کرد: حذف صفر هیچ گونه آثار تورمی در اقتصاد کشور به همراه نخواهد داشت و  این اقدام می تواند به شکل نامحسوس تاثیراتی بر برخی از اقلام که دارای قیمت های ناچیزی هستند، داشته باشد.
 
در همین راستا حسین سلاح ورزی قائم مقام شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: حذف یک صفر باعث تشدید تورم نخواهد شد و علاوه بر این تاثرات منفی و مثبتی چندانی را نیز در بر نخواهد داشت.
 
تبعات منفی و مثبت حذف صفر از پول ملی  

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از تورم زایی و شوک های ارزی به عنوان دو پیآمد مخرب کاهش ارزش پول ملی یاد کرد و افزود: حذف یک صفر از واحد پول ملی کشور دردی را دوا نمی کند به همین منظور دولتمردان و مسئولان مربوطه باید به گونه ای برنامه ریزی کنند تا به حفظ ارزش پول ملی در حوزه مسائل اجرایی کشور توجه شود.
 
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه محاسبات مالی روان تر می شود، عنوان کرد: این امر نه تنها باعث سهولت در محاسبات و کسب و کار می شود بلکه موجی درخصوص حفظ ارزش پول ملی در برابر سایر ارزها به راه می اندازد.

سلاح ورزی در ادامه عنوان کرد: این اقدام یک کارشکنی است که بیشتر اثر روانی و شروع یک اقدام جهت اصلاح ساختار پولی و مالی کشور تلقی می شد.
 
 
حذف صفر از پول ملی به چه قیمتی؟
 
وی با بیان اینکه جمع آوری پول های قدیمی و چاپ اسکناس های جدید هزینه های هنگفتی را برای دولت به همراه خواهد داشت، افزود: طبق برآوردهای اولیه این اقدام  3 هزار میلیارد تومان برای دولت هزینه در بر خواهد داشت چرا که باید اقداماتی از جمله فراهم کردن زیر ساخت های لازم، ارائه آموزش برای سیستم های حسابداری و جمع آوری اسکناس های قدیم انجام پذیرد.
 
 
پورابراهیمی داورانی در پایان  با بیان اینکه حذف چهار صفر از یک صفر بهتر است، گفت: در صورتیکه دولت قصد اصلاح قانون نظام بانکداری را داشته باشد مجلس شورای اسلامی حذف چهار صفر را پیشنهاد می کند تا بتوان برای بازه زمانی معین از اتخاذ تصمیمات مشابه جلوگیری بعمل آوریم.

در همین راستا قائم مقام شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه با فاصله زمانی کوتاهی صفرهای بیشتری حذف خواهد شد، افزود: همزمان با جمع آوری و اصلاح اسکناس های موجود، صفرهای بیشتری حذف خواهند شد و شاید مهم ترین تاثیر منفی آن به هزینه هایی که برای امحا و چاپ اسکناس های جدید صرف می شود، مربوط می شود.
 
انتهای پیام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۴ دی ۱۳۹۵
بااین تورم وبدبختی باید هر سال 4صفر را حذف کرد
مهدی عابدیان زیدی
۰۹:۲۵ ۱۴ دی ۱۳۹۵
یک صفر حذف می شود .
ناشناس
۰۸:۲۰ ۱۴ دی ۱۳۹۵
باید واحد ارزش پولی عوض شود نه یک صفر یا 4 صفر حذف شود . ارزش پولی ما از دنیا جا مانده با حذف یک صفر یا 4 صفر به آنها نمی رسیم زیرا جاده حرکت ما دست انداز دارد . ناهموار است . صفرها گناهی ندارد ، نهایتا فقط یک صفر می تواند حذف شود برای حذف ریال .