سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همدان؛

ارتقای نرخ باروری کلی در استان همدان به 2

معاون فنی دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس و مدیر برنامه سلامت باروری وزارت متبوع بر سلامت مادر و کودک برای ارتقای نرخ باروری کلی، نرخ باروری کلی در استان همدان را 2 اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ محمد اسلامی، در همایش تبیین سیاست‎های کلی جمعیت مبتنی حضور مقامات سیاسی و روسای دیگر سازمان‌ها و کارشناسان در مسائل مربوط به حوزه جمعیت کشور را نشاندهنده اهمیت موضوع دانست و بر تأثیرگذاری این حضور بر اجرای سیاست‌های جمعیتی با محوریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‎های علوم پزشکی تأکید کرد.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و سیاست‌های ابلاغی جمعیت از سوی ایشان، اجرای این برنامه‎ها را با هدف داشتن نسلی جوان، پویا و بالنده برای آینده جامعه لازم دانست و جمعیت سالم را عامل پیشرفت و توانمندی کشور معرفی کرد.

دکتر اسلامی با بیان اینکه اجرای برنامه‌های کنترل جمعیت در سال‌های پیش از انقلاب باعث کاهش نرخ باروری در آن سال‌ها شد، اعلام کرد: همزمان با انقلاب اسلامی و در سال‌های 60 تا 62 این شاخص افزایش قابل توجهی یافت؛ ولی از سال 62 تا 68 شاهد کاهش نرخ باروری بودیم.

وی ادامه داد: با وجود اجرای برنامه تنظیم خانواده در سال 72، تمایل به فرزندآوری در خانواده‌ها پیش از آن به دلایل ارتقای سطح زندگی، بالا رفتن سطح تحصیلات و شرایط اجتماعی کمتر شد و متوسط فرزندان هر خانواده به 3.4 رسید.

این مسئول با اشاره به اینکه نرخ باروری در استان همدان در سال 90، به 1.7 رسید، اعلام کرد: این کاهش نرخ در شهر همدان بالاترین و در شهرستان اسدآباد کمترین میزان را داشت.

مدیر برنامه سلامت باروری وزارت متبوع با بیان اینکه با اقدامات انجام شده در حال حاضر شاهد ارتقای نرخ باروری کلی استان و رسیدن به شاخص 2 درصد هستیم، این رقم را نسبت به میانگین کشوری که 1.9 است بالاتر دانست که با مشارکت دستگاه‌های استان و اجرای سیاست‌های ابلاغی جمعیت به دست آمده است و ابراز امیدواری کرد که این رقم به حداقل نرخ جایگزینی 2.1 برسد.

دکتر اسلامی، کمک به دستیابی به خواسته‌های باروری در گروه‎های مخاطب در آستانه ازدواج و کسانی که چند سال از ازدواج آنان می‌گذرد را وظیفه خواند و توجه به آن از عوامل موفقیت در دستیابی به نرخ جایگزینی مناسب جمعیت برشمرد.

وی با بیان اینکه کشور ایران همواره نرخ رشد جمعیت مثبت داشته است و هیچ زمان با کاهش جمعیت مواجه نبوده، ادامه داد: نگرانی مقام معظم رهبری و جمعیت‌شناسان در خصوص ادامه روند کاهش نرخ جایگزینی جمعیت است؛ زیرا در این صورت شاهد به صفر رسیدن و حتی منفی شدن رشد جمعیت خواهیم بود که تهدیدی برای آینده کشور است.

معاون دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت متبوع از تأکید ویژه مقام معظم رهبری به سلامت و تأمین اجتماعی و بهره‌گیری جامعه از خدمات بهداشتی _ درمانی و مراقبت‌های پزشکی با هدف باروری سالم و فرزندآوری با حرکت صحیح، منطقی، خردمندانه و عالمانه خبر داد.

دکتر اسلامی با تأکید بر نقش آموزش و فرهنگسازی با استفاده از روش‌‎های مناسب مشاوره، افزود: اجرای برنامه‌ها باید به صورت خانواده‌محور باشد و ارائه آموزش‌های لازم در خانه‌های بهداشت، پایگاه‎های سلامت و مراکز جامع سلامت برای آگاهی‎بخشی انجام شود.

وی به مشکلات ناشی از سقط‌های خود به خودی و القایی اشاره کرد و مهمترین عامل در پیشگیری از سقط‌های القایی را اعتقادات مذهبی دانست و در این مورد، همکاری ائمه جماعات را خواستار شد.

این مسئول از تدوین و ابلاغ برنامه مداخله برای کاهش سقط القایی با رویکرد سلامت خبر داد و ارائه مشاوره‌های صحیح را به منظور پیشگیری از این موضوع، راهگشا خواند.

دکتر اسلامی از برگشت‌پذیر بودن اعمال جراحی انجام شده برای جلوگیری از بارداری در سال‌های گذشته و تحت پوشش بیمه بودن این خدمات خبر داد و اعلام کرد: این اعمال جراحی در مراکز دولتی به صورت رایگان انجام می‎شود.

وی، استفاده از توان و ظرفیت بخش خصوصی را برای تحقق سیاست‌های جمعیتی و بالا رفتن نرخ باروری مهم دانست.

انتهای پیام/ د

 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.