سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهواز؛

فعال شدن توریسم سلامت در خوزستان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان گفت: توریسم سلامت در استان فعال و وام‌های طرح‌های فناورانه تا سقف 3 میلیارد تومان اعطا خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، علی صالح نساج، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان با بیان اینکه اداره کل ارتباطات و فناوری ارتباطات به نمایندگی از وزارت ارتباطات مجموعه‌ای از فعالیت‌ها در استان برنامه‌ریزی و اجراء کرده است، اظهار داشت: این اقدامات علاوه بر فعالیت‌هایی است که اخیراً برای رفع مشکلات ارتباطی و فناوری اطلاعات اعم از تلفن ثابت، همراه، و همچنین در زمینه اینترنت و تبادل دیتا انجام و سعی شده است که برای رفع آنها راهکارهایی ایجاد شود.

وی با بیان اینکه در حوزه فناوری اطلاعات در استان نیز قدم‌هایی برداشته شده است، گفت: در این خصوص سرمایه‌گذارانی به استان دعوت شدند؛ زیرساخت‌های اولیه از حیث ارتباطی در استان فراهم است اما برای استفاده بهینه از این زیرساخت‌ها سرمایه‌گذارانی دعوت شدند که برای توسعه فناوری اطلاعات قدم‌هایی بردارند.

صالح نساج با اشاره به پروژه ایجاد شهر هوشمند اهواز، تصریح کرد: ماه گذشته با حضور وزیر ارتباطات در استان تفاهم‌نامه‌ای میان شهرداری اهواز و شرکت ایرانسل برای اجرای پروژه شهر هوشمند اهواز منعقد شد؛ همچنین در زمینه هوشمندسازی شبکه انرژی در حوزه آب و برق و نصب کنتور‌های هوشمند در استان به‌منظور رفاه مردم و عدم نیاز به تردد برای قرائت کنتور، تفاهم‌نامه‌ای میان شرکت برق منطقه‌ای اهواز، شرکت ایرانسل و شرکت برق منطقه‌ای خوزستان برای سرمایه‌گذاری در این زمینه منعقد شد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان اجرای طرح سلامت الکترونیک در منطقه شمال خوزستان را از دیگر اقدامات حوزه پژوهش و فناوری این اداره‌کل عنوان کرد و افزود: برای ایجاد رفاه در مناطق صعب‌العبور و دارای شرایط خاص و به‌منظور بهره‌مندی از خدمات پزشکی با سرمایه‌گذاری شرکت سلامت الکترونیک برکت و همکاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز تفاهم‌نامه‌ای امضا‌ شد که در این خصوص همکاری مشترکی شکل بگیرد و ساکنان روستاها و مناطق دورافتاده برای یک مشکل یا بیماری کوچک ناگزیر به مراجعه به شهر نباشند و با فراهم شدن امکانات اولیه در آن روستا بتوانند اطلاعات لازم را برای پزشک متخصص در مرکز استان و یا شهر نزدیک خود، ارسال و اقدامات اولیه برای درمان را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه در‌صدد راه‌اندازی و فعال کردن توریسم سلامت در استان هستیم، گفت: در حال حاضر بسیاری از شهروندان کشورهای حوزه خلیج فارس برای درمان به کشور ما مراجعه می‌کنند و بیشترین ارتباط و تردد از استان خوزستان اتفاق می‌افتد اما شاید به جهت آنکه امکانات مناسب برای ارائه خدمات به این افراد در استان وجود ندارد، برای دریافت خدمات سلامت به استان‌های دیگر مراجعه می‌کنند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان افزود: با اجرای این طرح در تلاش هستیم که امکانات لازم را به گونه‌ای در استان ایجاد کنیم که این فرد بتواند از همان کشور خود، پزشک، هتل، بیمارستان، خدمات رفاهی، گردشگری و ... را در استان به‌صورت الکترونیکی رزرو کرده و پس از ورود به استان با یک برنامه‌ریزی مشخص به اهداف خود برسد.

صالح نساج با اشاره به فعال کردن زمینه‌های مختلف دیگر و انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: در این حوزه نیز گام‌های اولیه در بحث تولید محتوای دیجیتال با همکاری شرکت ایرانسل برداشته شده است. اداره‌کل ارتباطات استان تلاش کرده شرکت‌های خوزستانی را که در زمینه تولید نرم‌افزارهای مبایلی فعالیت می‌کنند از نظر فراهم کردن امکاناتی برای فروش محصولات آن‌ها و یا شناسایی سرمایه‌گذاران حمایت کند که بتوانند در استان خلق ثروت داشته باشند.

وی اذعان داشت: همچنین اولین جلسه کارگاه آموزشی تولید محتوای دیجیتال در دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور یکی از مدرسان برجسته از شرکت‌های همکار ایرانسل در تهران، برگزار شد.
در کنار آن سعی کردیم برخی شتاب‌دهنده‌های ایده را در استان ایجاد کنیم که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی صاحب ایده هنگامی که بخواهند ایده خود را به محصول تبدیل کنند، بتوانند با همکاری شرکت‌های سرمایه‌گذاری کار را دنبال و ایده خود را به تولید تجاری رسانده و به بازار عرضه کنند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان با اشاره به فعالیت‌های انجام‌شده در حوزه گردشگری، خاطرنشان  کرد: با اداره‌‌کل میراث فرهنگی استان کارهای اولیه در حال انجام است‌ که جاذبه‌های گردشگری استان به‌صورت الکترونیکی و در قالب یک نرم‌افزار یا اپلیکیشن به مهمانان و علاقه‌مندان معرفی شود. با توجه به اینکه فناوری اطلاعات در همه صنایع یک صنعت پیشران است، می‌تواند برای حوزه گردشگری استان نیز پیش‌برنده باشد. با استفاده از این اپلیکیشن افرادی که وارد استان می‌شوند، می‌توانند به اطلاعات کاملی از مناطق زیارتی، جاذبه‌های فرهنگی، توریستی، اقامتگاه‌ها، مراکز تهیه بلیط و ... دسترسی داشته باشند.

صالح نساج با بیان اینکه همکاری مشترکی با جهاد دانشگاهی خوزستان برای برگزاری رویدادهای استارتاپی در طول سال به نام "فرآفرین" ایجاد شده است، گفت: اولین دوره این رویداد برگزار شده و در آینده نزدیک دومین رویداد فرآفرین نیز برگزار می‌شود؛ در این رویداد افراد متخصص صاحب ایده، ایده‌های خود را مطرح می‌کنند و در نهایت ضمن معرفی ایده‌های برتر و اهدای جوایز به آن‌ها، صاحبان ایده به سرمایه‌گذاران، مراکز رشد و پارک علم و فناوری معرفی می‌شوند.

وی میزان سرمایه‌گذاری حاصل از اجرای این تفاهم‌نامه‌ها را بیش از هفت هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: انتظار می‌رود با تحقق این سرمایه‌گذاری با کمک بخش خصوصی حدود سه هزار و 500 نفر اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم در نتیجه توسعه فناوری اطلاعات در استان ایجاد شود.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان در خصوص حمایت از ایده‌های فناورانه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار کرد: برای افرادی که در این حوزه صاحب ایده بوده یا می‌توانستند برنامه و نرم‌افزاری را طراحی کنند، یک سازوکار برای تأسیس شرکت‌های (Contact Provider) CP ایجاد شد. تاکنون نیز 2 شرکت CP در استان تأسیس شده و محصولات آن‌ها طی قرادادی با شرکت ایرانسل توسط این شرکت به فروش می‌رسد. این شرکت‌ها مانند دیگر شرکت‌های همکار ایرانسل، تولید برنامه و اپلیکیشن انجام می‌دهند.

صالح نساج تصریح کرد: همچنین وزارت ارتباطات بسته‌های حمایتی در قالب "وام وجوه اداره‌شده" در اختیار این شرکت‌ها قرار می‌دهد؛ به‌طور مثال در بحث اپلیکیشن موبایل، استان خوزستان بیشترین تعداد ثبت‌نامی را در کشور داشته است که این وام‌ها با همکاری صندوق کارآفرینی امید در اختیار افراد متقاضی قرار می‌گیرد. در فاز اول اعطای وام به 16 نفر نهایی شده است‌ که سقف این وام‌ها 15 میلیون تومان بوده و طی 2 مرحله ارائه ایده و تبدیل ایده به محصول پرداخت می‌شود.

وی همچنین با اشاره به وام‌های طرح‌های فناورانه، گفت: سقف این وام‌ها از 200 میلیون تا سه میلیارد تومان متفاوت است. ثبت‌نام متقاضیان برای اعطای این تسهیلات از 1.5 ماه گذشته در سایت اداره‌کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان آغاز شد و متقاضایان می‌توانستند طرح خود را ارائه و بسته به طرح یا افراد زیرمجموعه و میزان مالیات خود، درخواست وام داشته باشند.

انتهای پیام/گ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.