رسول زرگرپور تصریح کرد: سفرهای مقامات دو کشور طی یکی دو سال گذشته بر افزایش تعاملات تاثیر زیادی داشته است.
وی اظهار امیدواری کرد که با سفر وی و هیئت پارلمانی همراه و ملاقات با مسئولان پارلمان ایران معاملات و تعاملات در بخشهای مختلف ارتقا یابد.
استاندار اصفهان یادآور شد: پارلمانها اراده ملتها هستند و اگر ملتها بخواهند با هم ارتباط برقرار کنند دولتها موظف هستند که این کار را انجام دهند.
وی با اشاره به ظرفیتها، مزیتها و ویژگیهای فرهنگی، اقتصادی و گردشگری استان، اظهار داشت: اصفهان یک استان کاملا صنعتی و پیشرفته است و در بخش صنایع دستی و گردشگری نیز آوازه این استان از کشور و منطقه فراتر رفته است.
زرگرپور با اشاره به افزایش 3 برابری نرخ ورود گردشگران خارجی به اصفهان، گفت: از 86 کشور دنیا توریست خارجی به اصفهان سفر میکنند و اکثر مقامات عالیرتبه خارجی نیز که به ایران سفر میکنند علاقه مند هستند که از اصفهان هم بازدید کنند.
وی خواستار تعمیق مناسبات و گسترش ارتباطات در زمینههای مختلف شد و گفت: در قالب تفاهمات بین دو کشور، استان اصفهان میتواند با یکی از استانهای کشور پرتغال مبادلات اقتصادی و فرهنگی داشته باشد.
استاندار اصفهان با بیان اینکه اصفهان نیازمند نوسازی و سازگاری صنایع خود با محیط زیست است، گفت: پرتغال یک کشور اروپایی با صنعت پیشرفته است و میتواند در این زمینه تعامات خود را با این کشور گسترش دهیم همانطور که طی چند ماه گذشته با آلمانها و ایتالیاییها توافقات خوبی داشتیم.
وی با تاکید بر افزایش تعاملات در بخش گردشگری گفت: اعزام تورلیدرها برای بررسی شرایط و تفاهم با همکاران خود در اصفهان و بازدید از ظرفیتهای این استان میتواند در این زمینه موثر باشد چرا که هم مردم پرتغال علاقهمند به سفر به ایران و بازدید از اصفهان هستند و هم مردم ایران دوست دارند که از کشور پرتغال بازدید کنند.
زرگرپور به تعاملات فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: مسائل فرهنگی و حوزه فرهنگ میتواند ملتها را به هم نزدیک کند که در این راستا اصفهان آماده است که هفته فرهنگی خود را در یکی از شهرهای تاریخی پرتغال برگزار کند و به همین نسبت هم هفته فرهنگی پرتغال را در اصفهان برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اصفهان با 14 شهر تاریخی دنیا خواهر خوانده است، گفت: خواهر خواندگی هم میتواند ملتها و شهروندان را به هم نزدیک کند و اصفهان آماده است که با یکی از شهرهای پرتغال که متناسب با وضعیت فرهنگی، صنعتی و اقتصادی اصفهان است خواهر خوانده شود و سفرای دو کشور میتوانند نقش مهمی در برقراری این ارتباط داشته باشند.
سرجیو سوزا پینتو رئیس کمیسیون خارجی مجلس پرتغال نیز در این دیدار با استقبال از پیشنهادات استاندار اصفهان اظهار داشت: آماده توسعه بیشتر همکاریهای دو جانبه و گسترش روابط و تعاملات و تعمیق مناسبات بین دو کشور بهویژه اصفهان هستیم.
وی با بیان اینکه رابطه ایران و پرتغال بسیار خوب است، گفت: ما اطمینان داریم که این روابط ارتقا خواهد یافت ما در بازدید خود از این کشور تلاش میکنیم که ایران را به پرتغال نزدیکتر کنیم.
سرجیو سوزا پینتو با بیان اینکه بازدید از اصفهان به درخواست هیئت پارلمانی صورت گرفته است، گفت: ایران کشور ناشناختهای برای پرتغالیها نیست و با توجه به سابقه تاریخی تعاملات دو کشور مردم پرتغال در مدارس خود درباره تاریخ به خصوص تاریخ ایران به دلیل ارتباط باسابقه دو کشور مطالعه داشتهاند و کاملا با این کشور آشنا هستند.
رئیس کمیسیون خارجی مجلس پرتغال افزود: پرتغال یک کشور اروپایی با قدمت یکهزار ساله است ولی در مقابل تاریخ و قدمت ایران کشوری جدید به شمار می آید و به همین دلیل هم هیجان و کنجکاوی ما در مورد ایران و فرهنگ این کشور و بهویژه اصفهان زیاد است.
وی بازدید از اصفهان را فرصت مغتنمی برای مقامات بلند پایه کشور برشمرد و گفت: ما در نظر نداریم که این روابط در همین حد باقی بماند بلکه ما میخواهیم که روابط توریستی بین اصفهان و مردم پرتغال در حد جمعیتهای بالای از مردمان دو کشور اتفاق بیفتد و مردمان دو کشور بتوانند به ایران و پرتغال سفر کنند و از این کشورها دیدن کنند.
رئیس کمیسیون خارجی مجلس پرتغال با بیان اینکه کشور پرتغال تمایل زیادی برای خواهرخواندگی با اصفهان دارد، گفت: در پرتغال باغهای بسیار زیادی وجود دارد که از باغهای ایرانی ایده گرفته شده و میخواهیم که ایرانیها نیز فرصت این را داشته باشند که به پرتغال سفر کنند و میران نفوذ فرهنگ غنی ایرانی که در مرزهای پرتغال وجود دارد را از نزدیک ببینند.
سرجیو سوزا پینتو پرتغال را کشوری
صنعتی با صنایع بسیار پیشرفته خواند و گفت: این کشور میتواند در زمینه
زیرساختها و سازگاری صنایع با محیط زیست با صنایع اصفهان همکاری داشته
باشد.
انتهای پیام/م