سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه بفهمیم غلظت خون داریم؟+ راه درمان

یک پزشک عمومی گفت: تنگی نفس، احساس سرگیجه و قرمزی پوست صورت از شایعترین نشانه های افزایش غلظت خون محسوب می شود.

صفت الله عزیزی پزشک عمومی در گفت و گو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ بیان کرد: به میزان درصد گلبول های قرمز در واحد حجم هماتوکریت یا غلظت خون گفته می شود.

وی با اشاره به اینکه با افزایش تعداد گلبول های قرمز در واحد حجم خون شخص دچار غلظت خون می شود، اظهار داشت: مقدار غلظت خون طبیعی در مردان 42 تا 54 درصد و در زنان 38 تا 46 درصد است.

این پزشک عمومی عنوان کرد: غلظت خون با میزان هموگلوبین ارتباط مستقیمی دارد که محدوده طبیعی هموگلوبین در مردان بین 13 تا 16 و در زنان بین 12 تا 14 است. 

عزیزی در خصوص علت اولیه افزایش غلظت خون افزود: گاهی هیچ دلیل خاصی برای این مشکل وجود ندارد و مغز استخوان بدون هیچ محرکی و به طور خود به خود گلبول های قرمز زیادی را تولید می کند مانند بیماری پلی سیتمی.

وی با بیان اینکه در صورتی که علت ثانویه سبب افزایش غلظت خون شده باشد، عنوان کرد: در این مواقع بر اثر یک عامل خارجی این عارضه اتفاق می افتد برای مثال وقتی که فرد به ارتفاعات کوهستانی می رود با کاهش فشار هوا و اکسیژن و تحریک سلول های تولید کننده اریتروپویتین در کلیه  ترشح مغز استخوان را فعال می کند که در نهایت منجر به ساختن گلبول های قرمز و افزایش غلظت خون می شود.

این پزشک عمومی تصریح کرد: در مواردی مانند اختلال در ریه میزان اکسیژن کافی است ولی خون رسانی به سلول ها به درستی صورت نمی گیرد.همچنین گاهی این افزایش غلظت خون در اثر استعمال سیگار و مسمومیت با گاز مونواکسید کربن روی می دهد.

عزیزی با اشاره اینکه سوختگی و تعریق بیش از حد نیز نقش موثری در افزایش غلظت خون دارد، تاکید کرد: کم آبی بدن و افزایش هموگلوبینی مادرزادی نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار در غلظت بالای خون محسوب می شوند.

وی قرمزی و التهاب پوست صورت، سستی و خستگی مفرط بدن، سر گیجه، تنگی نفس، احساس گزگز در انگشتان دست و پا و خواب رفتگی اندام ها در اثر تحت فشار بودن را از علایم بالینی افزایش غلظت خون دانست و توصیه کرد: بهترین درمان برای مبتلایان به این عارضه، اهدای خون در فاصله زمانی هر چهار ماه یکبار است همچنین این افراد باید از مصرف مواد غذایی خونساز مانند گوشت قرمز، جگر، پسته و اسفناج خودداری کنند و به میزان کافی مایعات بنوشند. 

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
حامد عظیمی
۰۹:۱۳ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
من خیلی سرفه میکنم و گاهی اوقات فکر میکنم نفسم بند میاد آیا غلظت خون دارم؟
ناشناس
۱۲:۱۱ ۲۵ تير ۱۳۹۹
من زیاد جوش میزنم بهم گفتن از غلظت خون هم میشه آیا صحت داره
ناشناس
۰۰:۳۹ ۰۳ دی ۱۳۹۸
والله حجامت هم خودش خطر ناک شده توی محله ما در فاصله یک ماه دو نفر بعد از حجامت فوت شدن
سینا
۱۱:۲۶ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
تا اونجایی ک اطلاع دارم تو حجامت خون رقیقی رو حدود 80میلی لیتر از بدن خارج میشه چرا تو کامنتا همش دارن توصیه میکنن پس
ناشناس
۰۶:۴۴ ۲۹ آذر ۱۳۹۵
فقط حجامت
ناشناس
۰۴:۰۱ ۲۹ آذر ۱۳۹۵
باید حجامت کنی عزیز هرچی خون بدی خونت غلیظ تر میشه
ناشناس
۰۰:۳۱ ۲۹ آذر ۱۳۹۵
آب انارعلاج غلظت خون هستش مخصوصا که ناشتا خورده شود
ili
۲۳:۳۰ ۲۸ آذر ۱۳۹۵
حجامت کن و به سراغ طب سنتی برو
ناشناس
۲۲:۴۳ ۲۸ آذر ۱۳۹۵
یه دلیلش همین خون دادنه.... من 2 بار خون دادم انگار بدن عادت میکنه به تولید خون.... اینارو باید اطلاع بدن. 2 بار خون بدی دیگه مجبوووری خون بدی حتی اگه بر خلاف میلت باشه.
ناشناس
۲۲:۱۷ ۲۸ آذر ۱۳۹۵
جالبه واقعا پزشک عمومی اینها را گفته؟ چه قدر باسواد شدیم!
ناشناس
۱۹:۵۹ ۲۸ آذر ۱۳۹۵
خون من غلیظه هر 6 ماه یکبارم خون میدم نه سیگاری هستم نه قلیونی 10 سال هست ورزش حرفه ای انجام میدم! ولی هیچ تاثیری نذاشته! پزشکا هم راهکاری واقعا نمیدونن!!!
ناشناس
۲۱:۴۷ ۲۸ آذر ۱۳۹۵
برو دو ماه یکبار خون بده. والا
ماشالله چیزی که زیاد داری خونه
ناشناس
۰۵:۵۳ ۲۹ آذر ۱۳۹۵
بجای خون دادن حجامت کنید رسول خدا(ص) فرمود: هر كس روز سه شنبه هفدهم يا نوزدهم يا بيست و يكم ماه قمرى حجامت كند شفاى بيمارى يكسال او خواهد بود. منبع : بحارالانوار، ج 62 ص 139