فریبا احدی بیگلو روانشناس و مشاور در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: شخصیت نمایشی نوعی اختلال است که شخص رفتار هیجانپذیر و توجهطلبی را از خود نشان میدهد که معمولا از ابتدای دوره بزرگسالی با بروز نشانههایی پدید میآید.
وی در ادامه افزود: از جمله نشانههای این اختلال شخصیت، ناراحتی و در رنج بودن شخص هنگامی که مورد توجه نباشد، خودنمایی و به سادگی تحت تأثیر دیگران قرار گرفتن است که باعث ایجاد عواطف و احساسات منفی مانند ترس، اضطراب، حس شرم، اندوه، بدبینی و وابستگی در فرد میشود.
احدی بیگلو تأکید کرد: خیالپردازی و کابوسهای شبانه، تلاشهای نامناسب برای تحت تأثیر و کنترل قرار دادن دیگران، عدم تنهایی در گذراندن زمان، انجام حرکات نمایشی در نشان دادن هیجان خود به اطرافیان و برانگیختگی جنسی بیملاحظه از دیگر رفتارهای این اشخاص در برخورد بادیگران است.
این روانشناس در پایان گفت: زودباوری و اعتماد بیش از حد به دیگران از مهمترین ویژگی بارز این افراد است که از هر چیز ساده تصور بزرگی را برای خود ایجاد میکنند و اغلب قادر به حفظ دلبستگی به مدت طولانی نیستند، همچنین رفتارهای توجه طلبانه آنها و مبالغه در بیان احساساتشان باعث میشود که اگر مورد توجه دیگران قرار نگیرند رفتارهایی مانند افتراهای ناروا نسبت به اطرافیان، قانونگریزی و گرایش به مواد مخدر را در پیش گیرند.
انتهای پیام/