زندگی مشترک و پیوند دختران و پسرانی که در سن ازدواج قرار دارند یکی از اتفاقات مبارک به شمار می رود که بنای خانواده را حفظ می کند و بالعکس عدم تن دادن به ازدواج(به هردلیلی) در دراز مدت،زمینه ساز آسیب ها و مخاطراتی جدی خواهد بود که تبعات زیان بار آن غیر قابل کتمان است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،براساس آمار و اعداد منتشر شده،ضریب ازدواج ها و پیوند میان دختران و پسران جوان در مقایسه با سالهای گذشته و دهه های پیشین(به نسبت جمعیت)با کاهش و اُفت قابل توجهی همراه شده است.
این پدیده نامبارک،از معضلاتی به شمار می رود که به اعتقاد کارشناسان وآسیب شناسان حوزه اجتماعی،مخاطرات و چالش های متعددی را در پی خواهد داشت که در ذیل این گزارش به مواردی از آن پرداخته خواهد شد.
*فشارهای روحی و روانی
کیومرث شرافتی،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با
خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در تشریح پیامدها و عوارض زیان بار تاخیر در ازدواج و افزایش سن تجرد در جامعه اظهار داشت: بر اساس یک قانون نانوشته و عرف پذیرفته شده در جامعه،هر جوان یا نوجونی با فرارسیدن سن ازدواج می باید زمینه پیوند خویش را با همسر آینده خود فراهم سازد و در صورت عدم حصول این سنت حسنه،فشارهای روحی و روانی ناشی از این مساله آرام آرام آغاز خوهد شد.
وی افزود:البته این فشارها برای تمامی انسان ها در جوامع مختلف به فراخور شرایط فردی و اجتماعی وجود دارد،لذا در جامعه ایرانی بنابر ساختار خاص و ویژه ای که از آن برخوردار است ضریب این فشارها با شدت هر چه بیشتری بروز پیدا می کند.
جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:تبعات و عوارض تاخیر در ازدواج در میان قشر خانم و دختران جوان بیشتر ازآقایان نمود و ظهور پیدا می کند و هر آنچه تاخیر بیشتری در این خصوص ایجاد شود به همان میزان بر عمق فشارها و تنش های روحی و روانی افزوده خواهد شد.
شرافتی گفت:بر اساس تحقیقات و مطالعات انجام شده،سن ورود به فشارهای روحی و روانی ناشی از تاخیر در ازدواج و طولانی شدن دوران تجرد در جوامع غربی 32 سال است که این میزان در کشور ایران با عنایت به ساختار اجتماعی و فرهنگی حاکم برآن،28 سال برآورد می شود.
*دشواری های تاخیر در ازدواج برای خانم ها و دختران مجرد
مریم فضلی،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با
خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،با تایید دشواری ها و پیچیدگی های سن تجرد در میان دختران و خانم های جوان در مقایسه با پسران و آقایان گفت:یکی از عوامل تاثیرگذار در این دشواری به تغییرات بیولوژیکی میان مردان و زنان یا آقایان و خانم ها باز می گردد.
وی افزود:بر اساس مطالعات صورت گرفته،موضوع فرزند آوری در بین آقایان با محدودیت سنی چندانی مواجه نیست اما در خانم ها با افزایش سن،ضریب اختلالات کروموزومی در جَنین افزایش می یابد و به هر ترتیب هر سال تاخیر در ازدواج به مثابه از دست دادن فرصت هایی طلایی برای فرزند آوری است که به نوعی این موضوع به مثابه یک پوئن منفی در خانم ها خواهد بود.
*هراس از تنهایی و عدم حمایت عاطفی و اقتصادی از خانم ها
جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی(فضلی)یکی دیگر از پیامدها و عوارض تاخیر در ازدواج در میان دختران و خانم های مجرد را ناشی از هراسی قلمداد می کند که عمدتا حول محور جنبه های حمایتی و پشتیبانی می چرخد.
وی افزود:اساسا زندگی مجردی برای آقایان به مراتب ساده تر از خانم ها خواهد بود که البته این موضوع در میان تمامی افراد جامعه مصداق ندارد و ممکن است شرایط به نحوی رقم بخورد که اساس استمرار زندگی مجردی برای آقایان نیز مخاطره آمیز و مشقت بار تصور شود.
فضلی عنوان کرد:با همه این اوصاف نمی توان این واقعیت را از نظر دور داشت که با عبور از سن 40 سالگی، ضریب بروز مرگ و میر والدین در فرزندانی که از این سن عبور می کنند بسیار تشدید می شود و در فقدان پدر و مادر،بروز مشکلات عاطفی،روحی،روانی و اقتصادی با عمق بیشتری نمود پیدا می کند که حصول امر ازدواج به مثابه راهکاری موثر در برون رفت از این فشارها ومشکلات خواهد بود.
وی افزود:با چنین اوصافی،فراهم ساختن شرایط و الزامات ازدواج در هر دو قشر آقایان و خانم ها و بخصوص در طیف بانوان و دختران مجرد ضرورتی است که باید به عنوان موضوعی جدی و نیازی اساسی مد نظر قرارگیرد در غیر اینصورت مخاطرات،تبعات و عوارض ناخوشایند این پدیده،هزینه های جدی جسمی،روحی و روانی را برای چنین افراد و گروه هایی(اعم از آقایان و خانم ها)در پی خواهد داشت.
گفتنی است یکی از عوامل تاثیرگذار در کوتاه شدن سن تجرد و تسهیل و تسریع امر ازدواج به مسائل اقتصادی و توسعه فرصت های شغلی معطوف می شود که تاثیرگذاری این موضوع و نقش نهادها و دستگاه های دولتی و حاکمیتی،موضوعی جدی و بنیادی به شمار می رود که در مجالی دیگر به آن پرداخته خواهد شد.
انتهای پیام/
دلیل 1) اینکه سر بار هستن و خودش و فرزندان هزینه زیادی داره
دلیل2) با آمدن یک نفر به زندگیت مشکلات اون و جد آبادش به بدبختی های تو اضافه میشه
3) امکان زیادی داره باهاش اختلاف داشته باشم و طلاق بگیرم و اعصابم خورد شه و حتی تمام سرمایه و زندگیم از دست بره.
3) یه عمر باید وقت بزاری بچه بزرگ کنی که هی آزمون بده کنکور بده هنوز اگه ناصالح نشه
4) مجرد باشم زود تر خونه و ماشین می خرم و آزادی بیشتری دارم و هر کجا بخواهم می روم.
اگه شغل خوب باشه و درآمد کم میگن منزلت اجتماعی که پول نمیشه
ولی منتظرم اون رشته ای ک میخام قبول شم بعد چندسال دیگع با خونوادش درمیون بزارم
تا درامد نداشته باشیم چطوری میشه با جیب خالی ازدواج کرد ؟؟
تا درامد نداشته باشیم چطوری میشه با جیب خالی ازدواج کرد؟؟
برن فنی؟
علل اصلی نداشتن کار و حقوق کافی برای ازداوج اقا پسر هاست
متاسفانه جامعه امروز اینطوری شده ارزش ها از بین رفته...
همه دوست دارن ازدواج کن ولی وقتی شرایطش نبست وقتی پول حرف اول و اخر رو میزنه وقتی کار نیست چیکار باید کرد? تازه اگه هم کار باشه با حقوق 800هزار تومان کی میته زندگی بچرخونه? خود مسوولین بیان یکماه با800هزارتومان زندگی کنن ببینم میتونن 10روز دوام بیارن که میان حقوق وزارت کاریر 800 تومن تعیین میکنن.
این میشه که جوونا از ازدواج فرای میشن و جامعه پر میشه از فحشا.
تو خدا به داد جوونا برسید
یه دسته گل ساده بخوای بری خواستگاری نزدیک 150 تومن پیدا میشی
چی میگی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کی درمان میکنید ؟؟؟؟
یکم صبر کنید کم کم مجردی بهتون خواهد ساخت
اون عزیزانی که بالا نشستن میتونن با این حقوق زندگی کنن؟؟
کرایه خونه و پوشاک و جابجایی و خوراک واقعا میشه؟؟
خودم فوق لیسانسم با حقوق ١ملیون بدون بیمه و هیچی..
پس مجرد بمونیم سنگین تریم
با این وضعیت هر کاری هم کردیم اخرش بی نتیجه
فقط باید نشست توخونه به 2 تا چیز نگاه کرد
اول گذر عمر
دوم مدارک کارشناسی و...
وقتی برای برپایی یه مراسم ساده ی عروس حداقل 40، 50 میلیون خرج کنم
از کجا بیارم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اینو به من بگو
تازه اگه برسی به اون سن
من خونه داشتم کار هم نداشتم میتونستم ازدواج کنم
جایی ندارم برم
دختر مردم رو بگیرم کجا ببرم؟
خونه بابا مامان که اصلا حرفشو نزن
چون اون قدیم بود که پدر ها حرمت نگه میداشتند و به کارشون میرسیدند
الان پدرها خودشون یه پا عروس هستند .همش تو خونه ول میچرخند
عروس میشه اورد تو این وضعیت؟
2 چیز اشکال داره
پدر ها
خانه
پدر ها باید برن سر کار .ولگردی میکنند و مانع ازدواج بچه ها شدند