سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شیراز؛

خواص تغذیه ای کیوی را بیشتر بشناسیم

کیوی منبع پتاسیم، منگنز، آهن و منیزیم مواد معدنی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ فاطمه شفیعی کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، با بیان اینکه کیوی منبع عالی از  آنتی اکسیدان، ویتامین C  و سطوح بسیار خوبی از ویتامین A، E، K و ترکیبات آنتی اکسیدانی  فلانوئیدها مانند بتاکاروتن، لوتئین و گزانتین است، گفت: با توجه به خواص مختلف کیوی، یک میوه عالی برای افزایش سلامت بدن، است.
شفیعی افزود: کیوی دارای یک آنزیم تجزیه کننده پروتئین به نام  Acitinidian است که به هضم غذا کمک می کند، کیوی ممکن است یک اثر ملین ملایم داشته باشد و می تواند به عنوان یک مکمل غذایی به خصوص برای افراد مسن دچار یبوست، استفاده شود و مصرف منظم و روزانه این میوه می تواند مانع از یبوست در افراد شود.
وی ادامه داد: با توجه به مطالعات پژوهشی انجام شده، ترکیبات خاصی در میوه کیوی وجود دارد که دارای عملکرد مشابه آسپرین در رقیق کردن خون است، بنابراین کیوی با جلوگیری از تشکیل لخته در داخل عروق خونی، بدن را از خطرات سکته مغزی و حمله قلبی محفاظت می کند.
شفیعی با اشاره به اینکه مصرف غذا های سرشار از اسید های چرب امگا 3 موجب کاهش خطر بیماری های عروق کرونر قلب و سکته مغزی می شود، بیان کرد: دانه های موجود در کیوی، منبع بسیار خوبی از اسید چرب امگا 3 است.
او خاطر نشان کرد: با توجه به مطالعات انجام شده در مورد اثرات مصرف کیوی بر کیفیت خواب در بزرگسالان مبتلا به مشکلات خواب، مشخص شده است که مصرف این میوه ممکن است شروع، مدت زمان و کیفیت خواب در بزرگسالان مبتلا به اختلالات خواب را بهبود بخشد.
شفیعی  ویتامینE  و محتوای بالای ویتامین C به همراه ترکیبات دیگر آنتی اکسیدانی موجود در کیوی را در تقویت و متعادل کردن سیستم ایمنی بدن موثر دانست و افزود: فلانوئیدها و کاروتنوئیدها در کیوی اثرات آنتی اکسیدانی دارند و  DNA را از آسیب رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می کند و با جلوگیری از آسیب DNA رشد سلول های سرطانی را مهار می کند.
 کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی گفت: کیوی، یک منبع سرشار از اسید فولیک است که برای یک بارداری سالم، پیشگیری از مشکلات عصبی در جنین و  رشد مغز جنین در حال رشد، موثر است.  
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز کیوی دارای مقدار زیاد ویتامین C است که در تشکیل کلاژن دخالت دارد و کلاژن موجب  استحکام پوست می شود و کاهش تولید کلاژن باعث از دست دادن قابلیت ارتجاعی پوست می شود، تصریح کرد: عصاره کیوی یک محرک تولید کلاژن است که به چندین محصول مراقبت از پوست اضافه شده و به کاهش سرعت روند پیری کمک می کند و موجب کمتر شدن نشانه های پیری مانند چین و چروک، خطوط ریز و لکه ها می شود.
انتهای پیام/ر
برچسب ها: خواص ، تغذیه ای ، کیوی ، پتاسیم ، آهن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.