سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ستاره های حماسه ملبورن چه می‌کنند؟

به بهانه هشتم آذر که سالروز صعود تاریخی تیم ملی ایران به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه است، سرنوشت فعلی بازیکنان تیم ملی در آن بازی را مرور می‌کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به بهانه هشتم آذر که سالروز صعود تاریخی تیم ملی ایران به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه است، سرنوشت فعلی بازیکنان تیم ملی در آن بازی را مرور می‌کنیم:

احمدرضا عابدزاده: فوق ستاره ایران در آن بازی، دوران پر فراز و نشیبی را گذرانده است. بیماری ناگهانی او که آثارش هنوز هم دیده می شود، عابدزاده را کمی از مسیری که برایش پیش بینی کرده بودیم دور کرد اما او هرگز فوتبل را رها نکرد. او سال گذشته مربی دروازه بانان تیم راه آهن بود و البته در کشور آمریکا هم در آکادمی خود به آموزش دروازه بانان جوانان مشغول است.

محمد خاکپور: مدافع تیم ملی که در بازی با استرالیا در لحظاتی کاملا دستپاچه بود، بعد ازپایان دوران بازی به مربیگری روی آورد. او در سال ۲۰۱۱ سرمربی تیم استیل اذین شد اما این تیمسرانجام به لیگ یکسقوط کرد. خاکپور در سال ۲۰۱۴ هم هدایت تیم امید ایران را بر عهده داشت اما نتوانست طلسم شکنی کند و تیم خوب ایران با او هم از راهیابی به المپیک ریو بازماند.

رضا شاهرودی: مدافع خوش‌استیل و خوش‌چهره آن زمان تیم ملی، در سال‌های اخیر در چند تیم به عنوان دستیار و کمک‌مربی فعالیت کرده است. کوثر، استیل‌آذین، سنگ‌آهن بافق، راه‌آهن و سیاه‌جامگان مشهد تیم‌هایی هستند که شاهرودی در آنها دستیار مربیانی چون افشین پیروانی و فرهاد کاظمی بوده است.

خداداد عزیزی: غزال تیزپای آسیا در مقابل استرالیا، امروز همه‌کاره تیم سیاه‌جامگان مشهد است. او بعد از پایان دوران بازی، با سمت‌های مختلفی مثل مربی، سرمربی و مدیر فنی در چند تیم دیگر مثل ابومسلم و پیام مشهد، استقلال اهواز وشهرداری تبریز مشغول فعالیت بوده است. با وجود حواشی زیادی که همیشه دور و بر او بوده اما خداداد هنوز در بین مردم ایران محبوبیت خاصی دارد.  

کریم باقری: مرد محبوب و محجوب تیم ملی که مقابل استرالیا گل اول ایران را زد، حدود ۴ سال است که به عنوان کمک مربی در پرسپولیس کار می‌کند. او هرچند در مقاطعی با سرمربیان مختلف پرسپولیس به مشکلاتی خورده اما همواره در کنار تیمش مانده و پیش بینی می شود به زودی دستیاری را رها کرده و سرمربیگری را هم تجربه کند.

مهدی مهدوی‌کیا: موشک تیم ملی ایران و باشگاه هامبورگ از معدود بازیکنان آن دوره است که راه اصولی و علمی را برای پیشرفت خود انتخاب کرده است. او مدت‌هاست آکادمی کیا را تاسیس کرده و در آن به رشد و پرورش بازیکنان نونهال ایران می‌پردازد. کیای دوست‌داشتنی، فصل پیش سرمربی تیم زیر ۱۷ سال هامبورگ بود و در این فصل مربی تیم ب هامبورگ است.

حمید استیلی: بازیکن تاثیرگذار تیم ملی در راه صعود به جام جهانی پس ازخداحافظی از فوتبال، ابتدا به عنوان دستیار در پرسپولیس مشغول به کار شد و پس از آن هدایت تیم‌هایی مثل استیل آذین، شاهین بوشهر، پرسپولیس، راه‌آهن و ملوان را هم تجربه کرد. او درحال حاضر فعالیت رسمی ندارد و گاهی به عنوان کارشناس در برنامه‌های ورزشی صدا و سیما شرکت می‌کند.

مهدی پاشازاده: به یادماندنی‌ترین نمایش او همین بازی با استرالیا بود. او که سال‌ها در فوتبال اتریش فوتبال کرد، پس از آویختن کفشهایش، ابتدا مربی تیم دوم آدمیراواکر و سپس مربی تیم اصلی این باشگاه شد. او در ایران هم سرمربیگری را در تیم‌هایی مثل گسترش سهند تبریز، پارسه، شهرداری تبریز، آلومینیوم اراک و پارس جم بوشهر تجربه کرد و در حال حاضر هدایت تیم لیگ یکی راه‌آهن را بر عهده دارد.

نعیم سعداوی: مدافع راست آن دوره تیم ملی هم اکنون سرمربی تیم فولاد خوزستان است. او سابقه هدایت صنعت نفت و شاهین بوشهر را هم دارد و مدتی هم در پرسپولیس و فولاد خوزستان به عنوان دستیار فعالیت می‌کرد.

نیما نکیسا: او در آن مقطع ذخیره عابدزاده در تیم ملی بود و با مصدومیت عابدزاده، در جام جهانی مقابل یوگسلاوی به میدان رفت. نکیسا پس از این که فوتبال را کنار گذاشت، به سراغ فعالیت‌هایی متفاوت رفت. او هم در حوزه موسیقی فعالیت کرد و آلبوم تهیه کرد و هم در چند فیلم سینمایی بازی کرد. بزرگ‌ترین فعالیت ورزشی حال حاضر نکیسا حضور در تیم فوتبال هنرمندان است!

علی اکبر استاداسدی: مدافع محبوب آذربایجانی تیم ملی که در میان بازیکنان آن دوره محبوب بود، پس از خداحافظی از فوتبال، فعالیت چندانی نداشت. او چند سالی مربی گسترش فولاد تبریز بود ولی در حال حاضر در هیچ تیمی سمتی ندارد.

مجید نامجومطلق: او که فقط در ۳ بازی آخر مقابل ژاپن و استرالیا به میدان رفت بعد از خداحافظی از فوتبال به مربیگری روی آورد. او در تیم‌های زیر ۱۹ سال ایران، ابومسلم و استقلال مربیگری کرد و البته سرمربیگری را در تیم‌های شهرداری بندرعباس و آلومینیوم هرمزگان هم تجربه کرد. نامجو در حال حاضر هدایت گل‌گهر سیرجان را بر عهده دارد.

مهرداد میناوند: او جزو بازیکنانی بود که بعد از آویختن کفش‌هایش نتوانست در مسیر صحیح و اصولی قرار بگیرد. میناوند ابتدا مدتی هدایت تیم ب پرسپولیس را بر عهده گرفت اما این تیم درحال حاضر وجود خارجی ندارد. میناوند هم فعلا به عنوان مربی در تیم پرحاشیه خونه به خونه فعالیت می‌کند.

جواد زرینچه: مدافع محبوب و باتعصب استقلالی‌ها که نامش در فهرست بازی با استرالیا هم بود، بعد از پایان دوران بازی، هم به عنوان مربی موقت و هم به عنوان کمک مربی در استقلال فعالیت کرد. زرینچه سرمربیگری را هم با تیم‌های کاوه، آلومینیوم هرمزگان، صنایع اراک، راهیان کرمانشاه و شهرداری یاسوج تجربه کرد اما فعلا در سطح اول فوتبال ایران فعالیتی ندارد.

علیرضا منصوریان: تنها نماینده دائمی استقلال در آن مقطع در تیم ملی بود. او مربیگری را با پاس همدان شروع کرد و در تیم ملی ایران به عنوان دستیار کارلوس کی‌روش هم فعالیت کرد. منصوریان یک بار هم به عنوان سرمربی روی نیمکت تیم ملی نشست. او از چند سال قبل حضوری مستمر در سطح اول فوتبال ایران دارد و هدایت تیم‌های امید ایران و نفت تهران در کارنامه‌اش دیده می‌شود. منصوریان در این فصل هدایت استقلال را بر عهده گرفته است.

ابراهیم تهامی: بازیکن خوش‌تکنیک تیم ملی که در گل اول ایران به استرالیا نقشی تاثیرگذار داشت، بعد ازپایان دوران بازی، همواره در فوتبال اهواز به عنوان مربی فعالیت کرده و دستیار مربیان مختلفی در تیم استقلال اهواز بوده است. تهامی در حال حاضر سرمربی استقلال اهواز است.

علی دایی: موفق‌ترین بازیکن آن تیم رویایی در لباس سرمربیگری است. او در اولین سال مربیگری با سایپا قهرمان لیگ برتر شد و مدتی بعد هدایت تیم ملی ایران را بر عهده گرفت و البته مدتی بعد برکنار شد. دایی پس از آن در پرسپولیس، راه‌آهن و صبای قم هم سرمربیگری را تجربه کرد و در حال حاضر هدایت نفت تهران را بر عهده دارد.

 والدیر ویرا: مربی برزیلی خوش‌اقبال آن تیم دوست‌داشتنی، بعد از صعود به جام جهانی از ایران رفت و در مقاطع مختلف هدایت تیم‌هایی چون عمان، بحرین و چند تیم باشگاهی در کشورهای حوزه خلیج فارس را هم بر عهده گرفت. ویرا آخرین بار در سال ۲۰۱۴ سرمربی تیم کیوتو سانگا در جی لیگ دو ژاپن بود.

منبع: نود

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
اردشير
۱۰:۱۴ ۰۹ آذر ۱۳۹۵
واي براي دقايق رفتم به اون روز،اسمارو خوندم ياد لباسا و چهره ها و تلويزيون 14اينچ رنگي خونمون افتادم،يادم نمياد مدرسه رو تعطيل کردن يا ما فرار کرديم اومديم خونه نشستيم ببينيم بازي رو،سني نداشتيم فکر کنم 16 يا 17 نهايتا داشتيم.
به ثانيه نکشيد مردم ريختن تو خيابون.واي يادش بخير چه بزن بکوبي بود.چقدر شيريني و شربت ميدادن ... چقدر مردم شاد بودن چقدر مشکلات و مسائل کم بود زندگي ها صفا داشت مردم بابت اين چيزا شادي ميکردن ، حوصله داشتن ... الان ولي نه ديگه نيست ...
اون تيم رويايي ديگه تو اين کشور بوجود نمياد ...
ناشناس
۰۸:۳۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۵
درود بر تعصب و غیرت این سرداران نام اور فوتبال ایران
ناشناس
۰۷:۴۷ ۰۹ آذر ۱۳۹۵
علتش اینه که بازیکنای اون زمان با عشق به کارشون ادامه میدادن اما مطعصفانه الان فقط فوتبال شده پول پول پول
ناشناس
۰۷:۴۷ ۰۹ آذر ۱۳۹۵
علتش اینه که بازیکنای اون زمان با عشق به کارشون ادامه میدادن اما مطعصفانه الان فقط فوتبال شده پول پول پول
ناشناس
۰۴:۱۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۵
غالب بازیکن های فعلی لیگ برتر بند انگشت اون قدیمی ها هم نمیشند....هرگز....و این عینه واقعیته!!!!
ناشناس
۲۲:۳۸ ۰۸ آذر ۱۳۹۵
یاد باد آن روزگاران یاد باد