وی با بیان اینکه در دولت یازدهم هر یک از بانکهای کشور در راستای پیشبرد برنامه های محیط زیستی گامهای خوبی برداشتهاند، افزود: بیمه پلنگ ایرانی از سوی بانک ملت که همین اواخر در بوشهر، خسارت یک مورد را پرداخت کرد و همچنین اقدامات فرهنگی بانک تجارت در حوزه محیط زیست و راهاندازی شعبات سبز، راهاندازی جشنواره فیلم صد ثانیهای از سوی بانک پاسارگاد که یک فصل آن به محیط زیست اختصاص داشت؛ از جمله اقدامات محیط زیستی بانکهای کشور است.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: بانکهایی همچون اقتصاد نوین، بانک شهر، بانک کشاورزی از جمله بانکهایی هستند که همکاریهای خوبی در راستای اهداف محیط زیست داشتهاند.
ابتکار با بیان اینکه تفاهمنامه همکاری با بانک ملی ایران سال قبل به اجرا رسیده، افزود: یکی از محورهای اصلی این همکاری سبز شدن سیستم شبکه بانکی کشور در فرآیندهایی همچون حذف کاغذ، مدیریت مصرف انرژی از طرف خود سیستم بانکی است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی محیط زیست از سوی رهبر معظم ، گفت: بعد از این ابلاغ همراهی سیستم بانکی در سطح ملی بسیار قابل توجه بوده است، علاوه بر مسئله بانکداری سبز، مسئله تسهیلات به جهتگیری اولویت ارائه آن باید مبتنی بر الزامات محیط زیستی باشد.
وی با تأکید بر اینکه همه طرحها بر اساس ابلاغیه رهبری باید بر سیاستهای کلی محیط زیست مبتنی باشند، افزود: وقتی نظام بانکی در این خصوص توجه بیشتری داشته باشد شاهد اجرای طرحهای مخرب زیست محیطی یا به عبارتی شاهد راهاندازی صنایع دسته چندم کشوری در ایران نخواهیم بود.
ابتکار بیان داشت: رتبه بندی و تعریف شاخصهای محیط زیستی برای بانکها یکی از برنامههای کارگروه مشترک ما با نظام بانکی است تا بانکها بر اساس عملکرد خود در شاخصههای محیط زیستی در رتبه بندی سبز قرار گیرند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به تعهدات بینالمللی کشور به منظور کاهش گازهای گلخانهای و آلودگی هوا بیان داشت: در بحث تغییر اقلیم تأمین مالی جهانی به میزان 100 میلیارد تومان اهمیت بسیاری دارد، این موضوع از این جهت مهم است که علاوه بر همگام شدن با تحولات بینالمللی و استفاده از منابع مالی در شبکه جهانی، نظام بانکی کشور استاندارد خواهد شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش پر رنگ بانکها در فرهنگسازی گفت: از آنجایی که تبلیغات برای بانکها بسیار مهم است و تبلیغات ضمنی تأثیرگذاری بیشتری نسبت به سایر تبلیغات دارند، بانکها میتوانند با یک پیام زیست محیطی آموزش و یا تلنگری به مردم زده و از این جهت در فرهنگ سازی قدم بردارد.
وی با اشاره به راهاندازی استارتآپ یا همان کسب و کار سبز که با حمایت بانک تجارت به زودی برگزار خواهد شد، افزود: ما جدای از هدفگذاری ملی، یک هدفگذاری جهانی به نام اهداف توسعه پایدار برای 15 سال آینده در 17 محور داریم که کشور ما نیز به آن پیوسته است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: بانک ملی به عنوان بانک فراگیر که ریشه تاریخی و ملی دارد، میتواند در بحث اهداف توسعه پایدار وارد عمل شود و این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد.
ابتکار با اشاره به برش یکساله آلودگی هوا که با معاونت اجرایی رئیس جمهور تدوین شده و خواست کلانشهرها و به ویژه تهران است ، افزود: درا ین زمینه به دلیل برخی ملاحظات نتوانستهایم به یک نتیجه دلخواه برسیم، از 60 هزار تاکسی فرسوده، 30 هزار مورد آن از رده خارج شده و در نوسازی ناوگان حمل و نقل، تبدیل به حسن مینیبوسها انجام شده است؛ در این حوزه به بانک ملی و سایر بانکهای علاقهمند پیشنهاد میدهیم که وارد عمل شوند، مطالعات مالی و اقتصادی این طرح هم آماده است و میتوانیم برای اجرای آن و آغاز همکاری وارد مذاکرات شویم.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: دولت هم در این زمینه جهتگیری و حمایتهای جدی دارد و از خودروهای هیدریدی و گازسوز حمایت ویژهای میکند.
وی تأکید کرد: در کلانشهری مثل تهران باید به دنبال تغییر حمل و نقل به گاز سوز و برقی باشیم چراکه این مهم میتواند نقش بسزایی در کاهش آلایندگی داشه باشد و بانکها نیز میتوانند با تعیین نحوه تسهیلات برای حمل و نقل عمومی بسیار موثر باشند.
انتهای پیام/