به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، غریب آبادی، معاون ستاد حقوق بشر، که در راس هیاتی برای شرکت در نهمین اجلاس مجمع اقلیت های شورای حقوق بشر به ژنو سفر کرده است، مواضع کشورمان را درخصوص وضعیت اقلیت ها در موقعیت های بحرانی و بلایای طبیعی تشریح نمود.
وی با اشاره به اینکه اقلیت ها عموما از بحران ها نظیر خشونت های ناشی از درگیری های داخلی و یا نظامی تاثیر می پذیرند، گفت: در این نکته که کمک های بشردوستانه در چنین شرایطی باید به تمامی افراد تحت تاثیر بحران از جمله اقلیت ها ارائه شود و تضمین شود که اقلیت ها به حاشیه رانده نمی شوند و یا مورد تبعیض قرار نمی گیرند، اختلاف نظری وجود ندارد.
غریب آبادی سپس به جنایت های داعش پرداخت و گفت: داعش موجب درد و رنج گسترده ای شده و جوامع مختلفی را در منطقه از جمله ایزدی، مسیحی، ترکمن، سنی و شیعه با کشتن، آسیب فیزیکی و روحی مورد هدف قرار داده است. ما باید بر ضرورت انجام یک تحقیقات کامل درخصوص جنایات داعش تاکید کنیم و معتقدیم مرتکبان و حامیان آنان باید برای تمامی جنایات نظیر جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، نسل کشی و نقض گسترده حقوق بشر مسئول شناخته شده و پاسخگو باشند.
معاون ستاد حقوق بشر همچنین از وضعیت اقلیت ها در برخی کشورهای منطقه ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت: در یمن، مردم تحت حملات تهاجمی قرار دارند و از دسترسی به غذا، منابع، پناهگاه، آب و کمک های اضطراری پزشکی محروم هستند.
وی از قوانین تبعیض آمیز درخصوص تابعیت که منجر به بی تابعیتی برخی اقلیت ها در برخی کشورها شده است نیز انتقاد کرد و ضمن ابراز نگرانی از این وضعیت، از گزارشگر ویژه اقلیت ها خواست تا درخصوص این موارد و تاثیر آن ها بر حقوق اقلیت ها تحقیقات کاملی را به عمل آورده و نتیجه را گزارش نماید.
رئیس هیات ایرانی با اشاره به تعهد کشورهای عضو "کنوانسیون 1951 وضعیت پناهندگان" مبنی بر اعمال مفاد این کنوانسیون به پناهندگان بدون تبعیض بر اساس نژاد، مذهب یا کشور مبدا، بر ضرورت حمایت بدون تبعیض از تمامی پناهجویانی که در اثر بحران های منطقه ای وارد کشورهای غربی می شوند، تاکید کرد و اظهارات برخی سیاستمداران و تصمیم گیران اروپایی مبنی بر این که پناهجویان مسلمان را در کشورهای خود نخواهند پذیرفت، منشا نگرانی خواند.
انتهای پیام/