سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موافقت آمریکا و چین با اعمال تحریم‌های جدید علیه کره شمالی

آمریکا و چین درباره اعمال دور تازه‌ای از تحریم‌های سخت‌تر شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی توافق کرده‌اند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پرس تی وی ؛ به گفتۀ یک منبع دیپلماتیک، آمریکا و چین دربارۀ اعمال دور تازه‌ای از تحریم‌های سخت‌تر شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی در واکنش به آزمایش هسته‌ای اخیر پیونگ‌یانگ توافق کرده‌اند.

این دیپلمات ارشد شورای امنیت که خواست نامش فاش نشود، در گفت‌وگو با رویترز گفت پیش‌نویس این تحریم‌ها، که «بسیار حساب‌شده» است، اوایل هفته آتی به رأی‌گیری گذاشته خواهد شد.

این منبع گفت چین با محتوای این پیش‌نویس مشکلی ندارد، اما روسیه محتوای آن را زیر سؤال برده است. این دیپلمات افزود بعید است که مسکو به این پیش‌نویس رأی مثبت بدهد اما پکن می‌تواند مسکو را در حمایت از این پیش‌نویس همراه کند.

روسیه، چین و امریکا و همچنین فرانسه و انگلیس دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل هستند.

کرۀ شمالی 3 مهر 95 پنجمین و بزرگ‌ترین آزمایش هسته‌ای خود را انجام داد. در پی این آزمایش هسته‌ای کره شمالی، شورای امنیت سازمان ملل از آمادگی خود برای اعمال دور جدیدی از تحریم‌ها علیه پیونگ‌یانگ خبر داد.

این دیپلمات سازمان ملل همچنین گفت فرانسه و انگلیس به موضع امریکا دربارۀ پیش‌نویس این قطعنامه بسیار نزدیک شده‌اند. این منبع افزود پیش‌نویس تحریم‌های جدید علیه کرۀ شمالی، «راه‌های گریزی» را که هنوز این کشور از آن‌ها استفاده می‌کند، مسدود می‌کند.

این منبع همچنین افزود تحریم‌های جدید بخش سنگ‌های معدنی پیونگ‌یانگ ازجمله صادرات آن به چین، بزرگ‌ترین شریک تجاری کره شمالی، را هدف قرار می‌دهد. این اقدام تنبیهی کرۀ شمالی را از ده‌ها میلیون دلار درآمدی که از محل فروش سنگ‌های معدنی به دست می‌آورد، محروم می‌کند.

واردات سنگ‌های معدنی چین از کرۀ شمالی در ماه‌های اخیر افزایش‌ یافته است.

به گفتۀ این دیپلمات، این تحریم‌ها همچنین شماری از مقامات و نهادهای رسمی کره شمالی مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای و موشک‌های بالستیک را در فهرست سیاه قرار می‌دهد. 

از زمان اولین آزمایش اتمی کره شمالی در سال 2006 میلادی، سازمان ملل 5 دوره تحریم‌های فلج‌کننده علیه پیونگ‌یانگ اعمال کرده است.

به‌رغم این تحریم‌ها و دیگر فشارهای بین‌المللی ، کره شمالی وعده داده تا توانایی نظامی خود را برای مقالبه با آنچه تهدید حضور نیروهای آمریکایی در منطقه می‌خواند، تقویت کند.

پیونگ‌یانگ می‌گوید تا زمانی که واشینگتن به سیاست خصمانۀ خود علیه کرۀ شمالی خاتمه ندهد، از برنامه نظامی هسته‌ای خود چشم‌پوشی نخواهد کرد.

هزاران سرباز آمریکایی در کرۀ جنوبی و ژاپن مستقرند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.