سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید واکسن ضد سرطان نیازمند حمایت‌های بیشتر دولتی/ تشخیص زودهنگام سرطان میسر شد

در پروژه ساخت نسل جدید واکسن‌های ضدسرطان امکان تشخیص زودرس سرطان مجاری ادراری وجود دارد.

حجت اله ربانی دانشیار پژوهشکده ابن سینا و متخصص اکسپریمنت آنکولوژی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با طرح ملی تولید نسل جدید واکسن‌های ضد سرطان اظهار داشت: این طرح از سال 1381 در این مرکز مطرح و سپس به مدت چهار سال در کشورهای ایران و سوئد مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: این پروژه به صورت رسمی از سال 85 مطرح و با تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز به کار نمود اما به دلیل نبود بودجه کافی در داخل کشور بخشی از هزینه‌ها از خارج از کشور تامین می‌شد.

ربانی درخصوص هزینه های اختصاص یافته در داخل کشور گفت: برآورد اولیه این طرح 17 میلیارد تومان بود که تنها 400 میلیون تومان آن در کشور تامین شده است.

دانشیار پژوهشکده ابن سینا افزود: علت اصلی نامگذاری این طرح به نام تولید واکسن‌های نسل جدید به دلیل تفاوت در نوع تولید این واکسن با واکسن‌های ضد سرطان قدیمی است.

متخصص آنکولوژی تصریح کرد: واکسنهای نسل قدیم بر اساس آنتی پروتئین های نوترکیب تولید می‌شد اما ما معتقدیم با این روش نمی‌توانیم به یک واکسن موثر و مفید و بی خطر دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: تولید این واکسن از هفت سال پیش تا الان در فاز حیوانی مورد آزمایش قرار گرفته و به نتایج خوبی هم در زمینه پیشگیری و درمان سرطان پستان دست یافته‌ایم که مورد تایید وزارت بهداشت نیز بوده است.

ربانی گفت: در رابطه با رسانه‌ای شدن این طرح وزیر بهداشت انتقاداتی داشتند که برای رفع مسایل مطروحه درخواست تیم ارزیابی کردیم. 

دانشیار پژوهشکده ابن سینا افزود: پس از گذشت یک ماه و با دستور وزیر بهداشت، بررسی‌های لازم انجام و تیم ارزیابی نتایج تحقیقات بر روی پروژه واکسن ضد سرطان در فاز حیوانی مورد تایید قرار گرفت.

وی ادامه داد: تیم تحقیقاتی این پروژه 15 سال است که کار مداوم انجام می دهند و این طرح دارای 2 گواهی بین المللی نیز است و تکذیب آن به معنای نادیده گرفتن همه این زحمات است.

ربانی گفت: غالبا یک طرح نوع علمی که ارایه می‌شود در سه مرحله به نتیجه خواهد رسید، در مراحل اولیه اعلام می‌شود که طرح دروغ است اما با پیشرفت کار به جای تکذیب به مخالفت با طرح پرداخته می‌شود و در مراحل پایانی تثبیت خواهد شد.

دانشیار پژوهشکده ابن سینا افزود: یکی از دلایل اصلی تکذیب این طرح عدم آگاهی بسیاری از متخصصین امر از یافته‌های جدید و روش‌های نوین در دنیا است.

متخصص آنکولوژی در رابطه با این طرح تصریح کرد: طرح تولید واکسن‌های ضدسرطان فقط تولید واکسن نیست بلکه در کنار آن آنتی‌بادی‌هایی نیز تولید می‌شود.

وی ادامه داد: از سال 1395 طرحی در زمینه تشخیص زودرس مجاری ادراری – تناسلی شامل مثانه، کلیه، بیضه، پروستات و تخمدان آغاز شده که در این طرح ما قادر هستیم فقط از روی ادرار 12 ساعته هر فرد تشخیص دهیم که دچار کدامیک از سرطان‌های ذکر شده است.

ربانی گفت: از متخصصانی که با این طرح مخالفند، درخواست می‌کنیم نمونه ادرار 12 ساعته افرادی که حتی مشکوک به سرطان‌های ذکر شده هستند را برای این مرکز ارسال نمایند و ما ظرف 48 ساعت نتیجه آزمایش را ارایه خواهیم کرد.

دانشیار پژوهشکده ابن سینا با بیان اینکه اگر این طرح در کشورهای دیگر مطرح می‌شد، از طرف مسئولان مورد توجه قرار می‌گرفت، افزود: در واقع می‌توان گفت که طرح ما مصداق ضرب‌المثل "مرغ همسایه غاز است" است؛ در حالی که تمام مراحل اولیه آنتی‌ژن ها و آنتی بادی های اختصاصی این طرح به وسیله متخصصان داخلی انجام شده است. 

وی ادامه داد: روش تشخیصی زودرس پنج نوع سرطان ذکر شده را در همین کشور احیا کرده‌ایم و قطعا چنین امکانی در کل کشور و حتی دنیا وجود ندارد و ما نیازمند حمایت داخلی از ادامه تحقیقات بر روی این پروژه هستیم.

ربانی در پایان تصریح کرد: متاسفانه دولت و وزارت بهداشت به جای حمایت از این طرح به تکذیب آن می‌پردازند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
با صفا
۱۰:۳۷ ۰۴ آذر ۱۳۹۵
آفرین بر این دانشمند با غیرت ایرانی که یک تنه در مقابل هجمه ها و دشواریها ایستادگی کرده است :
از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1- اظهار نظرهای ضد و نقیض از سوی مقامات عالی وزارت بهداشت
2- حسادتهای کودکانه و تخریبهای شخصیتی که توسط برخی از دوستان مغرض و نادان که خود زمانی موافق و همراه این طرح بودند
3- عدم تامین مالی مناسب این طرح ملی از سوی مردم و نهادهای ذیربط
حال اگر کمی انصاف داشته باشیم و خود را جای این شخص بگذاریم ، با این همه مشکل ریز و درشت روحی ، مالی ، اداری باز مردانه و یک تنه می ایستیم و یا با خود می گوییم حال که مردم و دولت ایران برایشان این تلاشها و زحمات ارزشی ندارد ، آیا بهتر نیست وقت خود را در ایران تلف نکرده و متاع خویش را در بازارهای مشتاق اروپایی یا آمریکایی عرضه کنم !؟؟؟؟