سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهواز؛

بی آبی تولید برق را متوقف کرد

تولید برق از نيروگاه مارون به علت مشکلات حوضه مارون و کاهش سطح آب تعطیل شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،معاون مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان با ابراز نگرانی از وضعیت حوضه مارون با بیان این‌که این حوضه بسیار پرتنش و با وضعیت بحرانی است، گفت: یک هفته است که تولید برق از نيروگاه مارون به علت مشکلات حوضه مارون و کاهش سطح آب تعطیل شده است.

هوشنگ حسونی زاده، اظهار کرد: در اکثر حوزه‌های آبی با چالش و مشکل مواجه هستیم. این مشکلات را ما از اوایل سال پیش‌بینی و در جلساتی که در خردادماه برگزار شد اعلام کردیم و خواستار عدم کشت تابستانه در سال جاری شدیم.

وی افزود: با این وجود با اصرارها و تحمیل فشارهایی که صورت گرفت، کشت تابستانه را انجام داديم كه اين كشت باعث مصرف حدود 300 میلیون متر مكعب از ذخایر آبی استان شد.

حسونی زاده با بیان این‌که حوضه مارون، حوضه‌ای بسیار پر تنش و با مشکلات شدید است، تصریح کرد: کاهش سطح آب و همچنین کاهش آورد رودخانه باعث شده تا تولید برق از نیروگاه مارون از حدود یک هفته گذشته تعطیل شود و اكنون خروجی آب از این سد از تونل تحتانی صورت می‌گیرد. وضعیت این حوضه فوق العاده بحرانی است و ما موظفیم آنچه را که لازم است انجام دهیم.

وی با تأکید بر این‌که نباید با دیدی کوتاه مدت به حوضه مارون نگاه کرد، گفت: هم مصارف و هم سطوح کشت در حوضه مارون باید کاهش یابد. در غیر این‌صورت با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد. اکنون در حوزه پر آب دز هم با چنین مشکلاتی مواجه هستیم و ذخیره سد دز با تمام عظمتی که دارد اکنون 230 میلیون مترمکعب است.

معاون مطالعات پايه سازمان آب برق خوزستان ادامه داد: امیدواریم با آغاز بارش‌ها شاهد افزایش آورد سد دز باشیم اما در واقع حوضه دز نیز با چالش مواجه است. خوشبختانه وضعیت حوضه‌های کارون و کرخه به نسبت بهتر از حوضه‌های دز و مارون است.

حسونی زاده عنوان کرد: اکنون ورودی آب از كارون 4 به استان 40 مترمکعب است، در صورتی‌که در سال‌های گذشته در این مقطع زمانی این رقم معمولا بین 800 تا 1000 مترمکعب بود. همچنین ورودی آب در مارون 7 مترمکعب، در دز 36 مترمکعب و در کرخه 9 مترمکعب است. البته با توجه به این‌که ذخیره آبی سد کرخه اکنون خوب است، مشکلی در خصوص حوضه کرخه نداریم.

وی در خصوص میزان رهاسازی آب در حوضه‌های آبی استان برای کشت پاییزه بیان کرد: تاكنون در حوضه دز 170 مترمکعب، در حوضه کرخه 120 مترمکعب و در حوضه کارون 210 مترمکعب رهاسازی آب انجام شده است و تأکید می‌کنیم که باید نگاه ویژه‌ای به حوضه مارون شود.

انتهای پیام/و

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.