دکتر فرخ کریمی عضو هیئت علمی دانشگاه مراغه در گفتوگو با
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: مصرف بیش از حد آنتیبیوتیکها سبب مقاومت بسیاری از عوامل بیماریزا به این مواد ضدمیکروبی میشود از این رو بر آن شدیم با ساخت ترکیبی جایگزین حاوی نانوذرات نقره، باکتریها و میکروبهای مقاوم به آنتیبیوتیکها را از بین ببریم.
وی با بیان اینکه در این ساختار نانویی از ذرات نقره در جهت مقابله با عوامل بیماریزا و مقاوم به آنتیبیوتیکها استفاده میشود، عنوان کرد: این ترکیب که از دیرباز به عنوان ماده آنتیباکتریال بکار گرفته میشد، کارایی و دوام بالایی داشته و دارای کمترین عوارض جانبی برای انسان است.
کریمی ادامه داد: در این ترکیب علاوه بر استفاده از نانو ذرات نقره از ترکیبات دیگری همچون نانوذرات سلیکا که مقاومت ضدمیکروبی بالایی دارد، بهره گرفتهایم.
این محقق کشور اضافه کرد: در این طرح علاوه بر بررسی خاصیت ضدمیکروبی ترکیب نقره بر روی ژنوم (ژنتیک) باکتری نیز بررسیهایی به منظور تحقیق بر روی زمان توقف رشد باکتری صورت گرفته است که نتایج این مطالعات نشاندهنده جهش در ژنوم باکتری و شکست و توقف رشد آنها بود.
کریمی در خصوص کاربرد متنوع این نانوذرات آنتیباکتریال اظهار داشت: این ترکیب آنتی باکتریال در صنایع مختلفی از جمله صنایع غذایی برای مقابله با عوامل بیماریزا کاربرد دارد.
انتهای پیام/